Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az is én voltam
Azt nem tudom, a Manchester United is úszik például az adósságban. Szinte mindenki úszik az adósságban, csak ezt egyedül velünk kapcsolatban hangoztatják, mert minket szívat a Liga. Ez olyan, mint a BL és a svájci rendszer. Az újságírók elkezdenek hülyeségeket irkálni, és el is hiszi nekik mindenki.
https://swissramble.substack.com/p/live ... ces-202223Troym írta: ↑2024.08.30. 20:15:01Nem tetszik, egyáltalán, ami velünk történik.
De az sem, amilyen áldozatszerepben tetszelgünk.
A Real és más csapatok sem 2-3-4* akkora pénzt fizetnek a felnőttcsapat bérére összesen és ők nem tartoznak tucatnyi volt játékosuknak.
Az euró/font váltás igaz, jogos, tehát PL élcsapatok bérkerete 15%-al magasabb, sorry.
Akkor a Pool 680 milliós bevételre költ 150 milliót bérekre
Nem tetszik, egyáltalán, ami velünk történik.
A font-euró átváltást azért végezd el, mielőtt összehasonlítod a miénkkel...
A bevétel nem csak a focicsapatból érkezik és ki kell ám fizetni a a női focistákat, kosárlabdázókat, kéziseket, Messi elmaradt pénzét, a szertáros nénit, stb.
Hasonlítsd össze a bevételeket isTroym írta: ↑2024.08.30. 18:22:04Egyébként durcázhatunk az "alacsony bérkereten", de pl a Capology szerint a Bayern 273 milliót költ felnőttcsapat játékosok bérekre, a Dortmund 105 milliót költ évente, a Milan 101 milliót, a Juventus 130 milliót, az Inter 142-t, a Liverpool 125-t, a ManUtd 185-t, az Arsenal 170-et, a Real 280at, mi 225-t.
Biztos téved a portál mindkét irányba, de a nagyságrendek csak-csak összehasonlíthatóak.
Eszerint is top3-5 a bérkeretünk és puffogunk miért nem lehet több, miért kell csökkenteni?
A Laliga 2 legmagasabb alapbérét Frenkie és Lewa kapja.
Kis összehasonlítás: Gvardiol bére 10,5 millió, Bastonié 10,1m, Inigoé 9,4m.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Már ne haragudj, de az FFP számítások a klubb bevételi és kiadási oldalai alapján törénnek. Hogy lehetne nem a gazdasági részről nézni ezt?FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.30. 17:20:17Te is egyoldalúan nézed a dolgokat. A La Liga FFP-jéről van szó, és nem a gazdasági jelentésről.
Te írod, hogy Laporta 19-re lapot húzott. Nem húzott semmit. Ha nem húzza meg a gazdasági karokat, még összejön 6-700 milliós költségvetési hiány. Amúgy a La Liga ezt mivel gondolta volna kompenzálni? A vacak 200 milliós CVC-jével? Messit, Busquetset, Lenglet stb. továbbra is fizetni kell. Nem vesznek számításba semmit, csak a számok alapján kalkulálgatnak.
Igen, van 2+ milliárdos tartozásunk a stadionnal. De úgy tudsz törleszteni, ha gazdaságilag fejlődsz, növekszel. Ezt akadályozzák.
Pl. Itt van az idei év. 10 millióból hozhattuk volna Rabiot és Chiesat. Nem engedik. Növekedett volna a klub értéke 70 millióval, ehelyett egyszer ha talpra állunk elkölthetünk majd 100+ milliót a 2 posztra, és az is lehet, hogy beváltak volna, vagy nyerünk az eladásukon.
Nem számítva azt a több tízmilliós veszteséget, amit elbukunk egy gyengébb BL, Bajnoki, szuperkupa teljesítménnyel.
Sehol, egy bajnokságban nem számítják a tartozást, a bevételt, a kiadást ilyen szigorúan.
Költségvetési hiányunk pedig pontosan a gazdasági karok miatt nem volt. Ahogy mindenhol költekezhetnek nyakra főre, itt azoknak a bevételeknek is csak 5-15%-át lehet felhasználni.
Leírtam azokat a számokat, amik ténylegesen számítanak, és most azt, hogy 3 éve nem hoztunk mínuszos évet.
A kutyát nem érdekli, ki mit gondol, és hogyan érték el.
Megfelelünk minden UEFA által elvárt szabálynak.
Csak az önkényes Tebas hasraütésszerű 1/4, 1/2, nem igazolhattok, nem regisztrálhattok, madridi szabályoknak nem.
A klub ha a futball is a fő profilja, egy gazdasági szervezet, aminek teljesen ellehetetlenítik a működését.
Erre az írásra az átigazolási topicban én reagáltam, mert - szerintem - az átigazolásokról szől és nem FFP-ről és, de, bizony lapot húzott 19-re Laporta annó....FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.30. 17:20:17Te is egyoldalúan nézed a dolgokat. A La Liga FFP-jéről van szó, és nem a gazdasági jelentésről.
Te írod, hogy Laporta 19-re lapot húzott. Nem húzott semmit.
Te is egyoldalúan nézed a dolgokat. A La Liga FFP-jéről van szó, és nem a gazdasági jelentésről.
Igen, ezt nem értettem soha, mi ez az óriási lépcső, amikor alig van különbség a két eset között. Ennek bizony kis lépésekben, százalékosan kéne fel/le mennie (vagy nem is kéne lennie... de ha már van....). Pár millió ide vagy oda ilyen tételeknél kb semmi, nem múlhat ezen egy klub közeljövője. Sosem szabadott volna ezen múlnia. Most tételezzük fel, hogy a liga nem szívat direkt minket (nyilván nehéz egy nyíltan madridista elnökkel, de közben meg a fél liga szenved, és még a Madrid sem költhet igazán, szóval...). Akkor is, ez szánalmas. A pénzt mindenhol a pénzt szüli, ha lekorlátozol egy mittudomén... kereskedőt, hogy mennyit kereskedhet, akkor pont annyival lesz kevesebb a bevétele. Ez még akkor is igaz, ha hitelt kéne felvennie közben, mondjuk... raktárbővítés miatt.MessiNeymarSuarez írta: ↑2024.08.29. 12:00:36Ettől függetlenül egy vicc ez a La Liga-féle FFP, teljesen nonszensz az egész.
Egy 1milliárd euro+ bevételű klubnál hogy pár tízmillión múljon hogy 1:1 vagy 1:4-hez költhetünk az kimeríti a túlkapás fogalmát. Miért nincsenek köztes állapotok mint mondjuk 1:3 vagy 1:2, ami azt jelentené hogy mondjuk 400 helyett nem 200M hanem 250-300 millió lenne a bérkeret, ami máris segítette volna az erősítést és még csődbe sem megy a klub?! (nem mintha 10-20millió euró különbség miatt csődöt jelentene jövőre, teljesen fölösleges szőrszálhasogatás) Kiraktuk a fél csapatot és még így sem tudunk igazolni.
A klubot büntetni azért amiért egy szerződött partner nem fizet időben az szintén nem korrekt dolog.
Mindenki tudta hogy az utolsókig szivatni fognak minket amiért nem írtuk alá a CVC bizniszt(ami egyenlő lett volna a Szuperliga ellehetetlenítésével és 50 év röghöz kötéssel, ami szintén erősen kérdéses jogilag mint az aláírt csapatok jutalmazásai is), ez persze nem menti fel Laportáék kérdéses igazolásait.
Tebas meg büszke lehet a katonás szigorra, aztán csodálkozhat ha majd egy Ligue 1 színvonalasabb bajnokság lesz.
Én is így látom. Értem, mit kell tenni, de a módszerek szerintem bicskanyitogatóak.
Ebben az esetben mi magunk szögeztük le, hogy nem akarunk a posztra igazolni, mert házon belül akarjuk megoldani. Tehát ha engednének minket igazolni, akkor sem igazoltunk volna senkit erre a posztra.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.28. 07:19:54Most olvasom, Bernalnak valószínűleg elszakadt a keresztszalagja.
Meg lehet köszönni a La Liga, a Barcelona és a fiatalok megmentőjének.
Most már én is perre vinném. Menjünk a legfelsőbb nemzetközi sportdöntőbírósághoz.
Mit tehet még? Pontokat von le?
Kicsináljuk a jövőnket, több tíz, százmilliós károkat okozva, mert egy Rabiot, Guido féle ingyenes játékos nem fér bele.
Rá vagyunk kényszerítve, hogy kicsináljuk az utánpótlást.
A legrosszabb az egészben, hogy ezt sokan nem értik meg, és a klubot hibáztatják érte.
Ettől függetlenül egy vicc ez a La Liga-féle FFP, teljesen nonszensz az egész.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.28. 07:19:54Most olvasom, Bernalnak valószínűleg elszakadt a keresztszalagja.
Most már én is perre vinném. Menjünk a legfelsőbb nemzetközi sportdöntőbírósághoz.
Kicsináljuk a jövőnket, több tíz, százmilliós károkat okozva, mert egy Rabiot, Guido féle ingyenes játékos nem fér bele.
A legrosszabb az egészben, hogy ezt sokan nem értik meg, és a klubot hibáztatják érte.
Szerintem igen, csak nincs benne akkora biznisz itt, mint a PLben, ahol sokkal több pénzt mozgat meg.
Tavaly kora ősszel elég hamar kiderült, hogy Romeu nem felel meg a vkp. poszt Barcánál elvárható szintjének. A középpályásaink sérülései még sürgetőbbé tették Xavi kérését, ennek ellenére a téli átigazolási szezonban sem érkezett senki. A poszt betöltetlensége miatt meccsek mentek el.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.28. 07:19:54Most olvasom, Bernalnak valószínűleg elszakadt a keresztszalagja.
Tegnap este a Sport megint arról írt, hogy gyakorlatilag kész az új megállapodás a Nike-val és küldjük jóváhagyásra a LaLigának. Kész szappanopera ez a nyár.gránit írta: ↑2024.08.26. 21:45:23Ez már egy rég lezárt történet. A bíróság a Nike-nak adott igazat, nem bonthatjuk fel egyoldalúan a szerződést, ami 2028-ig érvényes.
https://www.mundodeportivo.com/us/en/so ... e-nrt.html
Ez már egy rég lezárt történet. A bíróság a Nike-nak adott igazat, nem bonthatjuk fel egyoldalúan a szerződést, ami 2028-ig érvényes.
Valami hasonló jött le nekem is, bár úgy tudom végleg a Nike javára döntöttek, ezért sem váltottunk, bár ebben nem vagyok biiztos.(mondjuk egy fellebbezés eredményében sem nagyon hinnék)FCBsteve írta: ↑2024.08.26. 06:46:46Olvasva a hírmorzsákat, nekem a következő kép alakul a Nike biznisszel kapcsolatosan...
Egyrészt várunk a bírósági döntésre, ami választ adna arra, hogy a klub felmondhatja-e kompenzáció nélkül a Nike szerződést. Itt az volt az elképzelés, hogy a vélt pozitív döntés fényében a Nike kénytelen lesz a klub által diktált feltételeket (elsősorban az éves díjban olvastam eltérést, ~105m vs ~90m) elfogadni. Az elsőfokú döntés Nike-nak kedvezett, fellebbezés folyamatban.
Másrészt az igazolási, regisztrációs határidők miatt nagy szükség van a pénzre (éves díj +150m "aláírási bónusz")...
Szóval - úgy tűnik - megy a huzavona a kb 15m éves díj eltérés miatt: a Nike húzza az időt, hogy a pénz/FFP hiány miatt a klub elfogadja a 90m-s javaslatot, a mgmt várja, hátha a bírósági fellebbezés a Barca javára dönt és még időben, hogy érdemi hatása legyen a piac zárása előtt...
Érdekes lesz, elfogadjuk-e az éves 90m + bónuszok összeget, vagy (ha sikerül Olmo-t enélkül is regisztrálni és így nincs aláírási kényszer) az egy-két új regisztráció vagy az éves +15m lesz a fontosabb... Ha a bírósági döntés meg is érkezik és negatív, akkor is tárgyalási pozíciót javító tényező lehet az idei mezek jelentős, Nike hibájából adódó késése, és az ebből fakadó (vélhető) pénzügyi veszteség...
A fentiek miatt lehet, hogy folyamatosan kész tényként lett kommunikálva a Nike deal - ott van, aláírható lenne,
de a klub többet akar kifacsarni az üzletből...