2024.08.19. 23:49:12
Nagyon érdekes bajnokság lesz ez. Néztem a Real meccset és kb ugyanaz volt a játék, mint nálunk, csak rájuk nézve vészjóslóbb a helyzet, mert éppen fordítva történtek a dolgok: Az első félidőben jók voltak, sőt, élményfocit játszottak, mosolygott mindenki, életveszélyes volt Rodrygo, mBappe és Vinicius is. Úgy éreztem, akkor alakítanának ki helyzetet, amikor csak akarnának. Aztán jött a második félidő és az egésznek annyi volt. Jött Ancelotti-edzőfenomén szokásos taktikája: gyerekek, vezetünk, azonnal mindenki hagyja abba a futást és a focizást, tartsuk az eredményt. Úgy felhúzták az ellenfelet így, hogy tulajdonképpen zakó is kinézett. És megintcsak a szokásos Ancelotti taktika: Nagyon kéne a gól, erre a 87-ik percben sikerül kb posztra cserélni. Endrick meg vérbeli gólvágóként ott rohad a padon, mert fiatal és Carlo nem fogja becserélni.
Én úgy érzem, persze ez csak egy meccs volt, - hogy idén könnyebb dolgunk lesz a real ellen, annak ellenére, hogy idén erősödtek tényleg. De Carlo nem tud mit kezdeni a technikás, támadó játékosokkal. Sokkal jobban működött a taktikája, amikor csak egy szerencsétlen Joselut tudott a kezdőbe tenni, mert a csapat tudott vért izadva védekezni és egy-egy gólt begyötörni.
Reflektálva a Viniciusos dologra, szerintem pár embernek mindegy, hogy mit csinál Vinicius, úgyis gyűlölni fogják. Szerintem rengeteget változott az elmúlt egy-két évben. Hergeli a nézőket? Nem jobban sajnos, mint bármelyik 17 évesünk, sőt.. A viselkedése, ha nem is mintaszerű, de sokkal inkább átlag. Ez viszont Carlonak és gondolom Valverdenek köszönhető. Ráadásul rengeteget faragják, ehhez képest sem reklamál jobban, mint más. Ezt az embert sosem fogják helyesen értékelni. Szerintem közel sem olyan jó játékos, mint Madridban gondolják, de közel sem akkora tahó, mint ahogy Barcelonában gondolják.
Nekünk talán majd a Real ellen az lenne a legkönnyebb, ha kapnánk egy gólt az elején, majd félidőre, ha visszarendeli a srácokat védekezni Carlo, akkor nekik lehet esni, mert úgyse fognak tudni védekezni. Mindenesetre úgy sejtem idén élvezetesebbek lesznek a mi és a Real meccsei is.