Elvileg ma megy orvosira Madridba, ha még ma hivatalos lesz, akkor Olmo-t lehet még gyorsan beregisztrálni a mai meccs előtt?
EG szerintem ezek után maradni fog, jelenleg csak Ő meg a 2 ifista van a 2 szűrő posztra.
Elvileg ma megy orvosira Madridba, ha még ma hivatalos lesz, akkor Olmo-t lehet még gyorsan beregisztrálni a mai meccs előtt?
Martinez jó védő, de nem ide való, ahol futni is kell, meg atompenge labdakihozatalt is elvárnak (bár abban nem olyan rossz), ez a legnagyobb gondja. A baszk mentalitását kedvelem, harcos, közelharcban jó, ha nem is hibátlan. Kollega írta, Mingueza. A tökéletes Barca-védő, a liga leggyorsabbja, nagy, erős, és még labdával is egész jó, sőt, ki lehet rakni szélre is, és erős közepest tud adni ott is. Jelenleg messze kezdő lenne.gránit írta: ↑2024.08.24. 04:41:02Amúgy tényleg egy időzített bomba ez a Martinez (ebben maximálisan egyetértek veled), éppen ezért nem gondolom, hogy jól állunk a védelemben.
Valaki kiállíttatja magát, mint a múltkor (nem biztos, hogy mindig meg fognak könyörülni az ilyen eseteken), Martinez megint összehoz egy gólt az ellenfélnek és Flick kiborul rá, és máris összejöhet a várva várt Garcia-Lenglet-álomduó. Az nagyon durva lenne.
Folyamatosan szűkíteni kell mindkét keretet (kiadásit is). Persze, hogy én is örülnék egy Garcia ès Lenglet távozik, ès jön Laporte apróért, de erre nagyon kicsi az esély. Majd behúzza a Real, tőlünk pedig távozik Garcia is.gránit írta: ↑2024.08.24. 04:41:02Érzek némi ellentmondást abban, hogy Martinezzel mennyire nem vagy elégedett, de azért mennyire megvagyunk hátul.
Amúgy tényleg egy időzített bomba ez a Martinez (ebben maximálisan egyetértek veled), éppen ezért nem gondolom, hogy jól állunk a védelemben.
Valaki kiállíttatja magát, mint a múltkor (nem biztos, hogy mindig meg fognak könyörülni az ilyen eseteken), Martinez megint összehoz egy gólt az ellenfélnek és Flick kiborul rá, és máris összejöhet a várva várt Garcia-Lenglet-álomduó. Az nagyon durva lenne.
Igazolásra szinte semmi esély, így azt gondolom, hogy meg kellett volna tartanunk azt, ami megvolt, beregisztrálva, tutira.
Érzek némi ellentmondást abban, hogy Martinezzel mennyire nem vagy elégedett, de azért mennyire megvagyunk hátul.
Azért még így is van 4 belső védő. Ha Fayé itt lenne, Flick úgyis százszor inkább Inigot tenné be, valamiért szerelmes belé, Ráadásul a szenegáli egy pár percet játszott még egy sörmeccsen.gránit írta: ↑2024.08.23. 22:26:14És megint megtörtént, ami mindig megtörténik.Peter írta: ↑2024.08.23. 22:08:46Birtokon belül lenni, ha egyeztetések mellett is, azért az azt jelenti, hogy saját erőből fel lehet(ne) állni egy következetes, céltudatos szakmai felfogással és ezzel járó megfelelő fiskális politikával.
Hát igen, ez mond ellent egy csöppet Laporta egyéniségével és felfogásával.
Na meg sok sok Culé álmaival.
Tegnap volt arról szó, hogy középhátvéd poszton nagyon megvagyunk. Nem kell nekünk Faye, megvagyunk.
Ma lesérült Christensen. Minimum egy hónapra. Karma tegnap is figyelemmel kísérte az eszmecseréket.
Amikor legutóbb ez volt a téma, Araújo sérült le másnapra.
Komoly lesz így a szezon. Lehet, hogy kapkodni fognak az utolsó napokban, de egyszerűbb lett volna Fayét nem elengedni.
Torre és Fermín regisztrálva vannak. Roque nincs.
És megint megtörtént, ami mindig megtörténik.Peter írta: ↑2024.08.23. 22:08:46Birtokon belül lenni, ha egyeztetések mellett is, azért az azt jelenti, hogy saját erőből fel lehet(ne) állni egy következetes, céltudatos szakmai felfogással és ezzel járó megfelelő fiskális politikával.
Hát igen, ez mond ellent egy csöppet Laporta egyéniségével és felfogásával.
Na meg sok sok Culé álmaival.
Köszönöm....
Elvileg csak Olmo és Roque.
Igazából fogalmam sincs nekem sem semmiről, ahogy senkinek. A számokat látom, mint mindenki más. Én (még) nem vagyok socio, ismerek sociókat, ők sem tudnak többet. A számok nyilvánosak. Hogy hogy jött ki nekik a 204 milliós határ, arról senki nem tud semmit. Jó lenne látni azt a számítást, ami alapján ez kijött. De tartok tőle, hogy nincs ilyen.Peter írta: ↑2024.08.23. 20:42:00Biztos vagyok abban, hogy kened-vágod ezt az FFP-t és én nagyon felületesen ismerem, olvasom amiket írsz, de az furcsa, hogy "csak úgy" blokkolnának minket és ezt elfogadjuk dettó "csak úgy", némi kettős mérce nyilatkozatokkal fűszerezve.
Írsz erről eleget, nem is rabolnám az idődet sem, de valaminek, ha nem is szigorú szabálynak, valami "ajánlás" félének lennie kell.
Hasára mégsem üthet Tebas, hogy na most aztán ennyi elég és nincs tovább.
Bevételeink mellett iszonyat adósságaink vannak....és emellett kell működtetni a napi, évi rendszert....
Én biztosan nem hiszek Tebasnak, de egy eurót nem mernék betenni "Barca részvénybe" sem, nálam a Deco-LAporta tengely nagyobb csőd még Tebasnal is.gránit írta: ↑2024.08.23. 20:11:37
Amúgy tényleg nevetséges, hogy minden héten belengetik az új Nike-szerződést. Az embereket lehet parasztvakítani, csak X ennek, Y annak hisz el mindent. Y sem különb X-nél, csak ő másnak hisz el mindent. Van, akinek az a szentírás, amit Laporta mond, és a huszadik új Nike-szerződésnek is lelkendezik (és nem tűnik fel neki, hogy már tizenkilencszer átverték a fejét), van, akinek az a szentírás, amit Tebas mond. Azért a Real Madrid esetében a maguk részéről mindent megtettek, ők a bevételeik közel 100%-át költhetik bérekre.
Biztos vagyok abban, hogy kened-vágod ezt az FFP-t és én nagyon felületesen ismerem, olvasom amiket írsz, de az furcsa, hogy "csak úgy" blokkolnának minket és ezt elfogadjuk dettó "csak úgy", némi kettős mérce nyilatkozatokkal fűszerezve.
Gondolod, hogy a Deloitte-ot át tudták verni? Mert itt már lassan mindenki hülye lesz, csak Tebas meg a Liga nem. Xavi hülyeséget beszél, a Deloitte-nál dilettáns pénzügyi elemzők vannak, akiket kamu Nike-szerződésekkel meg lehet vezetni. Vagy a Deloitte amolyan Blikk-féle szennylap? Ha nem azt mondják, mint Tebas, akkor biztosan.
Nagyon nagy káosz van itt. De az se normális, hogy Lewy -t 34 évesen 1 éves szerződéssel hozzuk 40 ért és Gündi ugyanígy 34 évesen 1 éves szerződéssel megy ingyen. Akkor már inkább Olmo-t kellett volna lelátózni vagy kölcsönadni vagy bármi. és akkor sincs ekkora bukta. Sajnos már a légkör is valószínűleg fertőzött, ami nem lesz jó hatással az eredményekre. Meg így igazolni is nehezebb lesz,Troym írta: ↑2024.08.23. 19:10:22Ha csak Tebas és a gonosz liga miatt tartunk ott ahol és amúgy rendben vannak a számaink, akkor lenne egy teoretikus kérdésem:
tegyük fel, hogy holnaptól részvénytársaság az FC Barcelona. Be mernétek vásárolni részvényeket a saját megtakarításotokból érzelmi tölteten túl a pénzügyek alapján?
Azért nem engednek igazolni, mert a költségvetés tele van fiktív számokkal. Gondolom beirunk sok százmilliós játékos eladást, aztán bejön a töredéke, belengetünk Nike szerződést, aztán semmi stb.
Tuti biztosra veszem, hogy a sport vezetés tudta, hogy Olmot nem tudjuk regisztrálni, csak vezér áldozat árán.
Ez nekem is megfordult már a fejemben.
Ezt én is így gondolom. Olmo nem ér annyit, hogy több embertől megváljunk.
Tavaly is ezt mondtuk, sőt talán rosszabb helyzetben voltunk. Kimondva-kimondatlanul már Xavi is fásult volt, nem volt benne olyan tűz ami korábban, plusz kapta az ívet. Ráadásul még nincs vége az átigazoláási időszaknak sem. Ha jön például egy Chiesa jóval előbb leszünk, mint a Ferran-Felix kezdővel.
Az se lenne gond, ha Fati, Yamal stb maradna, csak fizetni kell a ránk maradt brutális hiteleket, így hiába nagyon magasak a bevételeink nem költhetjük úgy mint mások.vg99 írta: ↑2024.08.23. 16:45:23Azt se felejtsük el, hogy vissza is jöttek játékosok brutál fizuval, ami megint minket nyom. Pl Fati és Ylenglet.. ha már FFP
És lehet, hogy 1-1 fiatalnak is nő a fizuja. Vagy legalábbis kellene. Bár vslszeg a 2 véglet van csak. Felnyomni az égbe, vagy százezrekért játszani, és majd jól elviszik.
Sok adósságunk van, amit törleszteni kell. Ezt kikényszeríti a liga, mert nekik is az az érdekük, hogy ne szűnjön meg a klub, mert akkor feleannyit érne a liga. Ha a madridnak lenne ilyen sok adóssága, akkor nekik lenne ennyire szűk a felhasználható pénzügyi keretük. De ők még a covid alatt is ha csak mininálisan is, de nyereségesek voltak, ezért ennyire bő az övék. Tehát ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Ha nem így lenne, akkor azt ha más nem a katalán sajtó folyamatosan megírná KONKRÉTUMOKKAL alátámasztva. Az, hogy sejtetik, mint ahogy pl a blikk, hogy x celeb megcsalta y-t, azt hadd ne vegyem komolyan.Ha te is tisztában vagy a számokkal, te is láttad a táblázatot, akkor hogy gondolhatod komolyan, hogy ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire?
Igen, öt perccel előtted linkeltem.superman írta: ↑2024.08.23. 17:27:07Egyrészt ja források jöhetnek. Amúgy azt tudom, hogy országonként eltér, úgy értettem, hogy minden spanyol klubra ugyanazok a szabályok vonatkoznak.gránit írta: ↑2024.08.23. 17:10:21
Azért nem kötnek mindent az orrunkra, mert nyilvánosan nem akarják kimondani, hogy a Barcelonát célzottan szívatják. Ez amúgy is egy klub, a többiek elvannak, a többieket nem érdekli. Még Barcelonában sem érdekel senkit, mert az ki van mondva, hogy nem lázadunk az elvárások ellen, hanem igyekszünk megfelelni ezeknek. Még minket sem érdekel, nemhogy a többi klubot, akiket nem szorít az FFP. Az Atleti is 120 millióval költött eddig többet a nyáron, mint amennyiért eladott.
A Liga működhetne nyilvánosan, a költségvetési sapkák más bajnokságokban is nyilvánosak.
Szóval te elhiszed, hogy ez a sok vehemens szabadságharcos, akiknek gránátvöröskék vér folyik az ereikben, élen Laportával, passzívan, belenyugodva hagyják magukat szívatni? Mindezt úgy, hogy elbukhatja vele a soros választáokat.
A "sapkák" amúgy nyílvánosak. https://www.laliga.com/en-GB/transparen ... cost-limit
Egyrészt ja források jöhetnek. Amúgy azt tudom, hogy országonként eltér, úgy értettem, hogy minden spanyol klubra ugyanazok a szabályok vonatkoznak.gránit írta: ↑2024.08.23. 17:10:21Ez már csak azért sem igaz, mert az FFP nem egységes. Minden az országos szövetségekre van bízva, akik országonként máshogy kezelik ezt az ügyet. Spanyolország és Anglia például teljesen máshogy kezeli, hogy a két végletet említsük. Nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Ami pedig ennél is rosszabb, országon belül sem ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Pontosabban, majdnem mindenkire, csak a Barcelonára nem az UEFA kb 70%-os irányelve vonatkozik. A többiekre igen, Spanyolországon belül.
Azért nem kötnek mindent az orrunkra, mert nyilvánosan nem akarják kimondani, hogy a Barcelonát célzottan szívatják. Ez amúgy is egy klub, a többiek elvannak, a többieket nem érdekli. Még Barcelonában sem érdekel senkit, mert az ki van mondva, hogy nem lázadunk az elvárások ellen, hanem igyekszünk megfelelni ezeknek. Még minket sem érdekel, nemhogy a többi klubot, akiket nem szorít az FFP. Az Atleti is 120 millióval költött eddig többet a nyáron, mint amennyiért eladott.superman írta: ↑2024.08.23. 16:53:08Másrészt ne legyünk naívak, attól hogy mi nem ismerjük ezeket a szabályokat, attól még a klubok képviselői, alkalmazottai, vezetőségei nagyon is, nem valami titkos humbug alapján hirdet a Liga ítéletet, mint anno a Delphoi Jósdában. És akinek kell, azok a számokat is ismerik, ezek nem véletlen nem nyilvánosak, hiszen üzleti titkok. Ugyanúgy jön millió hír, mint a transfereknél, aminek 90%-a kamu. Nem kötnek mindent az orrunkra.
A Liga működhetne nyilvánosan, a költségvetési sapkák más bajnokságokban is nyilvánosak.
Itt az éppen hatályos táblázat.jclayton írta: ↑2024.08.23. 17:14:10Erre tudsz adni bármilyen forrást?gránit írta: ↑2024.08.23. 17:10:21Ez már csak azért sem igaz, mert az FFP nem egységes. Minden az országos szövetségekre van bízva, akik országonként máshogy kezelik ezt az ügyet. Spanyolország és Anglia például teljesen máshogy kezeli, hogy a két végletet említsük. Nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Ami pedig ennél is rosszabb, országon belül sem ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Pontosabban, majdnem mindenkire, csak a Barcelonára nem az UEFA kb 70%-os irányelve vonatkozik. A többiekre igen, Spanyolországon belül.
Erre tudsz adni bármilyen forrást?gránit írta: ↑2024.08.23. 17:10:21Ez már csak azért sem igaz, mert az FFP nem egységes. Minden az országos szövetségekre van bízva, akik országonként máshogy kezelik ezt az ügyet. Spanyolország és Anglia például teljesen máshogy kezeli, hogy a két végletet említsük. Nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Ami pedig ennél is rosszabb, országon belül sem ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Pontosabban, majdnem mindenkire, csak a Barcelonára nem az UEFA kb 70%-os irányelve vonatkozik. A többiekre igen, Spanyolországon belül.