Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.08.21. 12:31:17

Roque 1 lépésre a Betistől, még ma bejelenthetik a Sport szerint.
1 éves kölcsön, vételi opció nélkül.

Ebben legalább van ráció, bár ha fut egy nagyon kuka szezont, vagy esetleg nem is fog játszani, akkor az értéke kb nullára redukálódik. Most a Sporting meg az Everton még adott volna érte 20-25 milliót.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Sinya22
Director del Fútbol

2024.08.21. 12:17:23

Az egyetlen középpályásunk volt, aki nem sérült meg minden 3. meccsen, meg nem kellett folyton lecserélni a félidőben,, mert annyit bír. Gratulálok, egyre jobb a vezetőség munkája, főleg 2024-ben. :D
Rinku
Director del Fútbol

2024.08.21. 12:16:47

vg99 írta:
2024.08.21. 09:28:00
Rólunk mindenki tudja, hogy egy vasunk sincs, szükségünk van rá, hogy a béreket csökkentsük, tehát ha ingyen is megy valaki, már szabadultunk a fizujától. Akkor minek fizetnének bárkiért? Rossz az alku pozíciónk, és nem is hozunk ki többet belőle..
Azért a Lenglet sztori csúcs, ha tényleg 2 évvel hosszabbítunk vele, csak hogy szétkenjünk a fizuját. Mondjuk sanszos, hogy 1 év múlva visszaadják és akkor még 3 évig lesz a nyakunkon.. sose lesz vége..
2005 óta követem a Barcát, azóta még nem voltunk jó alkupozícióban. Nem magyarázza ez, hogy a Madrid, amelyik szintén ki akarja szórni a játékosait, össze tud szedni tízmilliókat. Nem lehet, hogy csupa balf.sz ült a Barcelonánál az elmúlt jó húsz évben, előtte meg a beszámolók alapján még több? Vagy Perez ekkora spíler, Isten tudja hogy? Azért kíváncsi vagyok mi lesz, ha nem az öreg lesz az elnök. Calderón alatt bele is álltak a földbe rendesen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rinku 2024.08.21. 12:17:41-kor.
Football, bloody hell. /SAF/
jclayton
Jugador d'estrella

2024.08.21. 12:16:16

Tényleg csak az a kérdés, hogy egyáltalán jöhet-e bárki új. A mostani keretből Lenglet és Roque is biztosan csapatot vált augusztus végéig, nem zárnám ki, hogy ha valakiért érkezik egy váratlan, komoly ajánlat, a vezetőség még azt is megfontolja. De hogy ki fog érkezni... az teljes lutri, egyszerűen nem látszik, mennyi helye van a csapatnak és mi a vezetőség valódi szándéka.

Gündögannal egyébként 4180 játékperc esik ki a csapatból. Minden távozót figyelembe véve 13 ezer hiányzó játékperc fölött vagyunk, azaz olyan, mintha négy teljes értékű kezdőjátékos hiányozna tavalyhoz képest - és ennek az űrnek a betöltésére jön Olmo meg a felhozott fiatalok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jclayton 2024.08.21. 12:17:10-kor.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.21. 12:00:55

A legjobbunk volt, a posztján viszont alapvetően megvagyunk. Ez eddig botrány, de ha a felszabaduló keretbe jön egy Chiesa meg egy vkp, akkor lehet, hogy megérte. Ha nem, akkor szinte tuti, hogy nem érte meg. Szóval várjuk meg szerintem a végét, de ha ez így marad, tényleg csak gyengültünk tavaly óta, és Decó fejének alighanem még akkor is hullania kell, csak nem olyan látványosan.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.21. 11:55:32

Here we go.

Augusztus 21-én kell elsózni ingyen a tavalyi szezon egyik legjobbját =D>
Nagyon remélem, hogy az idei nyár után fejek fognak hullani, kezdve Deco-val. Semmit nem erősödött a keret, cserébe gyengült.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.21. 11:48:27

Szerintem nagyon sokat számít, mi lehet a háttérben, ami sosem fog kiderülni.
Pl. itt van Gündogan esete.
Igen, felszabadul 15-18 millió.
Olmo esetében vegyük a maximumot. 55 millió egy összegben, 10 milliós amortizáció, 10 bér.
Még akkor sem érné meg a csere, ha az egyik egy, a másik 8 évre marad.
Ha olyan gáz lenne a helyzet, nem hozzuk Olmot, mert az ára, bére, amortizációja, több játékos regisztációjának felel meg.
Ennyire balfék senki nem lehet.
Még ha Laporta, Deco, Flick szerint nélkülözhetetlen is a leigazolása.
Ebből kifolyólag, remélem, érkezik még valaki a végén, kérdés Flicknek mi a prioritás.
Chiesa pl. 10-15-ért még akkor is megérné, ha fél szezont játszik, viszont a fizetése kevesebb, mint Fatinak.
Ha Gündogan elengedése kapcsán tippelnék, akkor Araujo féle vitája, mentalitása (nem biztos, hogy rossz, csak nem megszokott Barcelonában)nyilatkozatai, és arra, hogy nem azt kapta, amit várt, és ő is szívesen távozna.
Feláldozható, mert ott van Olmo, Pedri, Fermin.
Persze ilyenkor mindig jó kifogás is a regisztrációs probléma, ahol a fizetéseket is lejjebb alkudnák, és így tudnak szabadulni is a játékosoktól, mint pl. Robertotól.
Szóval, ha jön egy normális kp-s, vagy Bernal, Casado fejlődik, vagy jön egy jó bal szélső, és emellett Araujo hosszabbít, akkor hosszútávon jól jöhetünk ki a dologból, még ha most egy értelmezhetetlen eligazolásnak is tűnik. Majd kiderül, de már nyár elején felmerült ez a hihetetlen Gündogan féle távozás.

És közben here we go, Gündogan távozik.
Ideje lenne már érkezőket is bejelenteni.
bunga
Capitá del Barça

2024.08.21. 11:17:12

Ha megvennénk Chiesat és megszabadulnánk Ferrantól, még mindig bepróbálkozhatnánk egy klasszis támadónál az utolsó héten. Azt viszont nem értem, hogy Fayet még csak ki se próbáltuk vkp-ként.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.21. 11:01:43

Troym írta:
2024.08.21. 10:08:53
Troym írta:
2024.08.21. 01:35:55
Azt számoljátok ki, mennyi volt az eladott játékosok piaci értéke. Könnyű eladni 260 millióért 400-500 millió értékű vagyontárgyat és nyilván nehezebb 193 millióért eladni 180-200 millió értékűt. Nem tudom ezek-e az arányok, de tippre valami hasonló.
Látom ez a kérdésem sokaknak érdekes, de én személy szerint tényleg nem tudom a választ, érzésre mi alulárazva adjuk el a játékosokat, mint aki szabadul a család ezüsttől, de simán tévedhetek, se kedvem, se időm utánanézni.

Csak pont itt fura nekem, hogy a mindenféle statok korában, amikor a legnyakatekertebb számokkal igyekeznek játékosokat értékelni, akkor eladások terén csak az abszolútérték számít, amikor az egyik fél 30-40, a másik 50-60 játékost ad el és összehasonlítjuk az összeget.
Akkor ezek alapján a Chelsea a legügyesebb, mert csak a tavalyi szezonban 273 millió keresett játékoseladáson. :D :D :D :D
Viszont azt is nézd meg, hogy mennyi volt az értéke, amikor érkezett. Hazard pl. 150 milliós volt (tm) és 3 év alatt lement 5(!)-re, így "távozott" ingyen 32 évesen befejezve a pályfutását, miközben 100 milliót még kifizettek a bérére. Ez már alapból egy 250 milliós mínusz, teljesítményben pedig semmit nem tett hozzá a csapathoz. Azért egy Dembélével profitáltunk a pályán töredék fizetésért és nem ingyen ment el, de Griezmannról is csak negatívumok jönnek, de bőven hasznára volt a csapatnak és csak elment 20+10 millióért. Közel annyit segített, mint Bale a Madridnak, aki aztán csak fejte a klubot. A bére+a vételi ár ledarált kb. 400 millió eurót a klubról, aztán elment ingyen. És ha összehasonlítjuk az akkori árakat a maival, kitenne kb. félmilliárdot.

Szóval lehet, hogy csak 2 értékesítést tesz ki statisztikában, de kompletten tekintve hatalmas bukó.

És lehet ilyet felhozni, mint Puig, de 4 edzőből csak egy ideiglenes játszatta fél évig, össz-vissz 4 U21-es válogatottsága van, amikor elment 7 millióra taksálták (most is csak 15 millió). Ez azért nagyon úgy tűnik, hogy mindenki hülye csak mi látjuk jól innen a fotelból pár meccs alapján.

Ahogy azt is lehet mondani, hogy alacsony áron értékesítettünk, de ott van pl. Todibo, akit 1 millióért vettünk eddig kerestünk rajta 12 milliót, jövőre pedig még tízet. Julian Araujo 4-ért jött, 10-ért ment, Fayé másfélért jött 10-15 között megy opciótól függően. De van még bőven kisebb-nagyobb. (Riad, Pedrola, Jutgla...) Ez az utóbbi 3 év és a saját nevelésekről nem beszéltem. Lehet, hogy nem kaszáltunk rajtuk, de mind abszolút pluszt jelentenek.

A lényeg, hogy nem csak az eladás mennyisége, hanem a belé fektetett pénz is számít.

Ez kb olyan, mint egy játékos statisztikájában csak a meccsek számát nézzük. Lehet, hogy pályára lépett harmincszor, de ha végig 10 perces időhúzó csere volt nem tudod relevánsan vizsgálni, összehasonlítani. Egy másik csak 20 meccsen játszott, de azokat végig, egyértelmű hogy kié a jobb.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.08.21. 10:19:08

Troym írta:
Troym írta:
Azt számoljátok ki, mennyi volt az eladott játékosok piaci értéke. Könnyű eladni 260 millióért 400-500 millió értékű vagyontárgyat és nyilván nehezebb 193 millióért eladni 180-200 millió értékűt. Nem tudom ezek-e az arányok, de tippre valami hasonló.
Látom ez a kérdésem sokaknak érdekes, de én személy szerint tényleg nem tudom a választ, érzésre mi alulárazva adjuk el a játékosokat, mint aki szabadul a család ezüsttől, de simán tévedhetek, se kedvem, se időm utánanézni.

Csak pont itt fura nekem, hogy a mindenféle statok korában, amikor a legnyakatekertebb számokkal igyekeznek játékosokat értékelni, akkor eladások terén csak az abszolútérték számít, amikor az egyik fél 30-40, a másik 50-60 játékost ad el és összehasonlítjuk az összeget.
Nem lenne nagyon sok idő, mert csak le kéne vonni a tm igazolások lapról a kölcsönben távozók értékét, 10-15 perc alatt meglenne, de nekem annyit nem ér, mert semmit nem bizonyítana, hisz a körülmények figyelembevételéven nyilvánvalóan alul kéne teljesítenünk a Madrdihoz képest (nem vagyok biztos benne, hogy így van, de lehetséges simán). Nekünk vannak ffp regisztrációs gondjaink, nekik nincs. Ha ezt nem számolja bele valaki, az a körülmények elég durva figyelembe nem vétele. A gazdag ember is teljeshez közelebbi áron fogja eladni a kocsiját, mint az, akinek a holnapi kajája függ tőle, hisz neki nem gond, ha ott lapul a garázsban használatlanul. Nem jó, de nem is baj, ettől még fog tudni enni és van másik kocsija, így nyugodtan várhat jobba ajánlatra, mint az első féláras. A szegény ember meg nem tud várni, mert különben éhenhal, eladja az első ajánlatért, amit kap. És ez még egy nyomott hasonlat is, mert itt a vevő nem tudja általában, mennyi pénze van az eladónak, pláne nem egy ebay-en vagy marketplace-en, fogalma sem lehet róla 1-2 kivétellel. Rólunk mindenki tudja, hogy holnapra el kell adnunk xy-t, akármekkora a neve. Ezért játszik velünk mindenki kivárós játékot alacsony ajánlatokkal, hiszen tudják, hogy a farkasszemnézésnél mi fogunk pislogni.
Ebbe azért Laportáék belecsöppentek rendesen, nem pedig okozták, ezért figyelembe kell venni, mint körülményt. Persze, a Lewy szerződés hülyeség, de 1-2 ilyen játékossal semmi baj nem lenne, Madridban sem volt. A több 40-100 millásakkal igen, akár középszerekre is, meg a 400 millióval 3 játékosért is. Nyilván így könnyebb volt alacsony áron is eladni egy nagy nevű játékost, hogy 120 meg 180-ért vettük.

Meg amúgy én látod, hogy elfogadom ezt a felvetésed, van létjogosuktsága bőven, de pont Te harcoltál amellett pl játékosként, hogy csak az számít ki mennyi gólt lő, a perceket nem szabad figyelembe venni, így a 90 percenként gólpontokat hozó de csak 25-öt hozó játékos nem olyan jó, mint a 120 percenként, de 33 gólt hozó, és kifacsart statnak tartod a /perc-et. Most akkor csak az abszolútérték és a végeredmény számít, vagy az egységnyi eset?
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

Troym írta:

Akkor ezek alapján a Chelsea a legügyesebb, mert csak a tavalyi szezonban 273 millió keresett játékoseladáson. :D :D :D :D
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.21. 09:49:00

Azzal ugye tisztában vagytok, hogy a La Masiások szerződésének hosszabbításához, és regisztrálásához el kell adni játékosokat, vagy bért kell felszabadítani. A vita azon megy a médiában is, hogy 1/1, 1/2 vagy 1/4 szabály alatt állunk. 1/4-hez egy millió befolyó/megtakarításból 250 ezer visszaforgatható.
És ugye tisztában vagytok azzal is, hogy 200+ millióval csökkent a bértömeg, és volt 100 milliós játékosértékesítés tavaly nyáron, viszont amiért nem folyt be a 40 millió a Liberotol, nem vagyunk 1/1, hanem vagy 1/2 vagy 1/4.
Na így hosszabbítsatok Yamal, Fermin, Cubarsi, La Masia, Gavi, Balde és majd Araujo, Pedri, Christensen stb. szerződését.
És erről mindenki tud, csak úgy néz ki, valamiért a Barca szurkolók nem akarnak tisztában lenni.
És ezen felül regisztrálni az érkezőket.
Már vagy 3* linkeltem, hogy a megmentő La Ligának az elvileg egyik kiskapuja szerint sikerült 1 évre! regisztrálni sok fiatal szerződését, miszerint nagy mértékben megnőtt az értékük, és ilyenkor adnak 1 évet a bérük beillesztésére. De rendesek.
Nem mindegy, hogy 1/1, 1/2, 1/4 és erre egy év áll rendelkezésre.
Az, hogy Olmot leigazoltuk, és nem tudjuk regisztrálni, és így mindenki béna, egy hatásvadász kijelentés, mert nem tudjuk hogy állunk az FFP-ben, és még mennyi távozó lesz.
Ezek után jöhetnek játékosok.
Szerk: kicsit off, megy a kritika Deco kapcsán, leszögezem, teljesen jogosan. Szerintetek hány komoly sportvezető vállalná el így a munkát? Alemany nem. Persze Flick így is bevállalta, biztos lenne/lesz majd ilyen, reméljük már jövőre, de a helyzet nem egyszerű, a probléma az, hogy továbbra sem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.08.21. 10:17:23-kor.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2024.08.21. 09:32:05

Troym írta:
2024.08.21. 00:30:58
Rafa Marin 12 milliós eladása idén a Realnak. Megvették 500e ért, kölcsönadták az Alavesnek és most 12 millióért megy Nápolyba.
Ők rajta cca annyit kerestek, mint mi a Seria A legjobb szűrőjén, akit mi a sivatagba sikerült ennyiért eladjunk.

Borja Mayoral, 10 millióért adták el, előtte kiszórták 4-5 alkalommal kölcsönbe, szintén 10 millióért, nem ingyen, hogy még a fizetését is ők állják.

30 éves Casemirot akkor adták el 70 millióért, amikor mi Griezmannt 20-ért.

Visszatérve Dest simán maradhatott volna. szerintem nem utasította volna vissza a szerződést, ő Xavit utálta, de elment, sőt azóta JAraujo is elment, simán láthatta volna az útját mint kezdetben csere jhv.
Igen ám, de az a Casemiro keresett kemény 10 millió bruttót 2021-22-ben(Capology) friss BL győztes csapatban, míg Griezmann bruttó 38 milliót.
Már azért hálásak lehetünk hogy hajlandó volt az Atletibe visszamenni és leadni a béréből, más csapathoz vagy nem ment volna, vagy nem adott volna le a béréből.
vg99
Capitá del Barça

2024.08.21. 09:28:00

Rinku írta:
2024.08.21. 09:22:51
Troym írta:

Én eladom a kocsim, te a DVD lejátszód, akkor nyilván az én zsebemben lesz több pénz, neked meg megmarad a kocsid. :D
Casemiro értéke mennyi volt, vagy di Maríáé, amikor ilyen 65 meg 45 milliókért adta tovább Perez, amikor mindkettő leáldozóban volt, kereten kívülivé vált,és bőven ezen árak alatt volt a piaci értékük? :) Nekem itt végérvényesen bebizonyosodott, hogy a fa.szi egy zseni, és hogy mi ehhez képest sehol nem vagyunk.
Rólunk mindenki tudja, hogy egy vasunk sincs, szükségünk van rá, hogy a béreket csökkentsük, tehát ha ingyen is megy valaki, már szabadultunk a fizujától. Akkor minek fizetnének bárkiért? Rossz az alku pozíciónk, és nem is hozunk ki többet belőle..
Azért a Lenglet sztori csúcs, ha tényleg 2 évvel hosszabbítunk vele, csak hogy szétkenjünk a fizuját. Mondjuk sanszos, hogy 1 év múlva visszaadják és akkor még 3 évig lesz a nyakunkon.. sose lesz vége..
Rinku
Director del Fútbol

2024.08.21. 09:22:51

Troym írta:

Én eladom a kocsim, te a DVD lejátszód, akkor nyilván az én zsebemben lesz több pénz, neked meg megmarad a kocsid. :D
Casemiro értéke mennyi volt, vagy di Maríáé, amikor ilyen 65 meg 45 milliókért adta tovább Perez, amikor mindkettő leáldozóban volt, kereten kívülivé vált,és bőven ezen árak alatt volt a piaci értékük? :) Nekem itt végérvényesen bebizonyosodott, hogy a fa.szi egy zseni, és hogy mi ehhez képest sehol nem vagyunk.
Football, bloody hell. /SAF/
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.21. 04:08:47

gránit írta:
2024.08.21. 02:07:31
Troym írta:

Szám szerint sok értelme valóban nincs. Ha a Laporta-érát nézzük, 2021-től mi 65 játékostól váltunk meg, a Real Madrid 34-től... Értékesítettünk kétszer akkora értékben? Nem. Persze, hogy idén valószínűleg több pénzért értékesítünk, mert ők nem is akarnak értékesíteni, mert úgy érzik, megvan a csapatuk. Ők 65 játékost vajon annyiért értékesítettek volna, mint mi? Biztosan nem.

Mi azóta 260 millió értékben adtunk el, ők 193 millióért. Átlagosan kb másfélszer annyiért értékesítenek egy játékost, mint mi.
Szerintem ehhez a mennyit értékesített ki stb. komoly tényező, hogy mennyiért érkeztek és mit alkottak.
Nekünk volt egy Cou Dembélé bukónk. Griezmannt nagyon drágán vettük és feleslegesen de még mindig többet tett hozzá, mint mondjuk a 165 milliós Jovic-Hazard duó 40-45 milliós fizuval. Vagy Bale, aki '13 (?)-ban érkezett 100(!) millióért, ami még ma is embertelen összeg nemhogy akkor. Volt 2, jószándékkal 3 jó szezonja, aztán fejte a klubot 35 milliós fizuval majd ingyen ment.
Ha csak ezt a három embert vesszük 280 millió euro mínusz évi 70+ milliós fizetéssel.

Papíron Mbappé is ingyen volt, de 150 milliót csak ki kellett köhögni neki.

Szerintem Gündogan távozása muszáj volt, lehet hogy jó játékos lenne még egy évig, de bérét tekintve csak a toronymagasan túlfizetett De Jong és Lewy áll előtte. Ilyen helyzetben 19 milliót fizetni egy játékosért nagyon durva. Lehet, hogy csak így jött el ingyen, nem tudom de ebből 2-3 stabil játékos fizetése kijönne. (közel háromszorosa a Gaviénak, sőt majdnem az Araujoénak is)
Ha sikerül megoldani Lenglet hosszabbítását és még a kölcsönadását is, én még 2 játékos érkezésére számítok. Talán az egyik Chiesa a másik remélem Cancelo.
Ezt a nyarat egyelőre még nem minősítem, tavaly is érkeztek utolsó perces igazolások (pont Cancelo volt az egyik)

Plusz könnyen lehet, hogy a Cubarsi-Fermin-Yamal trió is amolyan fél-igazolás lesz. Tavaly még inkább fontos tagjai voltak a keretnek, de idén már húzóemberei lehetnek a csapatnak. Ahogy egy fiatal is komolyan előléphet, van elég sok lehetőség belőlük. (nyilván ez nem Laporta érdeme, de részben az igazolási időszakhoz tartozik)
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.08.21. 02:07:31

Troym írta:

Szám szerint sok értelme valóban nincs. Ha a Laporta-érát nézzük, 2021-től mi 65 játékostól váltunk meg, a Real Madrid 34-től... Értékesítettünk kétszer akkora értékben? Nem. Persze, hogy idén valószínűleg több pénzért értékesítünk, mert ők nem is akarnak értékesíteni, mert úgy érzik, megvan a csapatuk. Ők 65 játékost vajon annyiért értékesítettek volna, mint mi? Biztosan nem.

Mi azóta 260 millió értékben adtunk el, ők 193 millióért. Átlagosan kb másfélszer annyiért értékesítenek egy játékost, mint mi.
bence0330

2024.08.21. 01:54:46

Troym írta:
2024.08.21. 01:51:23
bence0330 írta:
2024.08.21. 01:43:33
És ha egy kicsi difi lenne is felteszem te sem tagadod az ffp-ből adódó alkupozícióbeli különbséget, azaz az eladási kényszert, ami pont itt jön ki (Kessié üzlet a legjobb példa).
Nem tagadom, hogy abszolút értékben nagyobb összeg folyt be, csak feszegettem, hogy milyen áron...

Kessié.... na igen a tavalyi Gündogan ügy. Elküldünk valakit, akinek fontos szerepe lehetne a csapatnál, mert senkinek nem volt annyi esze, hogy belegondoljon, hogy az igazolásokat regisztrálni sem ártana.
Tavaly Gündogan miatt ment Kessié, idén Olmo miatt Gündogan. Jó, hogy legalább a saját hibáinkból tanulunk és nem követjük el ugyanazt a hibát megint.
Hát igen. De tartom, hogy ebben óriási részben a liga ffp a felelős. Még annak a szorításában is tartjuk a lépést a riválissal, és be tudtunk dobni olyan zseniális megoldásokat, mint az Umtiti-üzlet. Persze akkor még kicsit hozzáértőbb emberek voltak Laporta stábjában. Mostanra szétesett a stáb. Mert nyilván Laportának nem kötelessége mindenhez érteni, neki az a feladata, hogy jó emberekkel vegye magát körbe, ez határozza meg őt leginkább. És ez egy darabig sikerült, mostanra meg nem.
Ha Gündi miatt ment Kessié, akkor az védhető üzlet volt. Ha beleveszem az ffp-t, és muszáj volt, akkor azt mondom rá, hogy kifejezetten jó döntés, nyilván jobb focista Gündogan, még ha kevésbé is volt hiányposzt. Az idei nyári nem. Ezt nem védheti meg senki. Nem a német-török távozását, egy fiatal klasszisért oké. Olmóért nem.
Troym
Director del Fútbol

2024.08.21. 01:51:23

bence0330 írta:
És ha egy kicsi difi lenne is felteszem te sem tagadod az ffp-ből adódó alkupozícióbeli különbséget, azaz az eladási kényszert, ami pont itt jön ki (Kessié üzlet a legjobb példa).
Nem tagadom, hogy abszolút értékben nagyobb összeg folyt be, csak feszegettem, hogy milyen áron...

Kessié.... na igen a tavalyi Gündogan ügy. Elküldünk valakit, akinek fontos szerepe lehetne a csapatnál, mert senkinek nem volt annyi esze, hogy belegondoljon, hogy az igazolásokat regisztrálni sem ártana.
Tavaly Gündogan miatt ment Kessié, idén Olmo miatt Gündogan. Jó, hogy legalább a saját hibáinkból tanulunk és nem követjük el ugyanazt a hibát megint.
bence0330

Troym írta:
bence0330 írta:
2024.08.21. 01:31:08
Pont most számoltuk össze, Laporta érában 193 misiért adtak el ők, 260-ért mi.

Nekiálltam, mert a TM-en jelzi az eladott árat és a marketingértéket is, aztán rájöttem, hogy a kölcsönt is beleveszi a marketingértékbe, az meg ugye irreleváns, nem is értem, miért van így, hisz a kölcsönből még értékesítés lehet. Mindegy. Egyenként meg nem fogom megnézni, de hajrá. :D Hátha találsz egyetlen dolgot, amiben a Reál egy kicsit jobb ezen a téren, mint mi (és logikus is lenne, miért). Elismerném az esetleges különbséget, szerintem akkor teljesít a két vezetőség ugyanolyan jól, ha a mi arányaink valamennyivel rosszabbak.
De még ha az alkupozit nem is ismerné el valaki, és pár %-al rosszabbak lennénk, az sem az, amitől mi kóklerek vagyunk és össze-vissza szivat minket mindenki, a Madrid meg az Isten.

De nem lehet nagy a különbség, gondolj bele, kik távoztak ingyen a Reáltól. Messi és Griez marketingértékének tuti megfeleltethetőek Benzemáék. A kicsiknél meg semmiképp sem lehetünk hátrányban, és az adja ki az eladásaink jelentős részét, jellemzően párszázezertől 3-5 misiig terjedő marketingértékkel adunk el 5-10 milliókért. Felteszem, ebben a Reál is hasonló lehet, nem ismerem az ő saját neveléseit. És ha egy kicsi difi lenne is felteszem te sem tagadod az ffp-ből adódó alkupozícióbeli különbséget, azaz az eladási kényszert, ami pont itt jön ki (Kessié üzlet a legjobb példa).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.08.21. 01:51:32-kor.
Troym
Director del Fútbol

bence0330 írta:
Pont most számoltuk össze, Laporta érában 193 misiért adtak el ők, 260-ért mi.

gránit
Director del Fútbol

2024.08.21. 01:32:04

bence0330 írta:
2024.08.21. 01:08:07
23-4-et kegyesen kihagytad.
Persze, mert 2023-ban nem is akartak nagy változásokat a csapatban. Idén is többet értékesítettünk eddig, mint ők, mivel ők az értékesítési versenyben már nem vesznek részt, mert úgy érzik, kész csapatuk van, mi meg tele vagyunk ballasztokkal. Nálunk rengeteg a ballaszt, ennek ellenére évekig több bevételük volt játékosértékesítésből, mint nekünk. Most meg már nincsenek versenyben, mintha egy visszavonult F-1-es világbajnokot akarnál összehasonlítani egy aktív szerencsétlenkedővel, aki próbál a ballasztoktól megszabadulni, csak rosszul csinálja.

De hogy pozitívumról is legyen szó, szerintem a Pau Victor-féle 2,7 millió viszi a prímet ebben az átigazolási szezonban. Ha normálisan használnánk, ez lenne az év üzlete.
bence0330

Troym írta:
2024.08.21. 01:21:43
1. Az megvan, hogy Rafa Mir és Rafa Marin nem ugyanaz a személy?
2. Fayét még nem adtuk el. Majd akkor pukkanjanak a pezsgők, amikor nem 7-8 millióért adjuk el végül.
3. Casemiro és Dembele összehasonlítás elég fals. Pont, hogy Griezmann az a kaliber, mind életkorban, mind státuszban, ami Casemiro, de látom őt szeretjük nem emlegetni.
4. Dembelen nem 50, hanem 25m a bevétel! Nem szeretjük hallani, de ez a valóság.
Persze, egyik játékoshoz sincs sok közöm (azaz Mirt ismerem kicsit nyilván), elírtam, leginkább a számokra figyeltem, nem egy lényeges téma szerintem itt most, de igen, hibáztam a nevével, pardon.
Elvileg nem 25, mert ha jól rémlik, lett végül ott valami jogi kiskapu, az ügynök nem kapott pénzt. De ha nem is, ez eléggé irreleváns a nagy képben, mert: persze, én meg azt mondom, hogy Griezmann kaliber az az 5-6 klasszis/felsőpolcos akik ingyen mentek el.

Pont most számoltuk össze, Laporta érában 193 misiért adtak el ők, 260-ért mi. Nem nagyon van miről beszélni. És gondolom az sem vita tárgya, hogy mi voltunk rosszabb helyzetben a tárgyalásokon, a Madridhoz viszonyítva. Ha a szám nálunk lett volna nem túl sokkal alacsonyabb, az lenne kb az egál szerintem Laportáék tevékenységét nézve. De még jobbak is vagyunk. Érthetetlen.

És amúgy a továbbértékesítések nincsenek is a TM-ben. Erről nincs adatom, de az a tippem, hogy magasan előzzük benne a Madridot, nagyon sok jó kis-közepes üzletet kötöttünk, amiben ez benne volt.
Troym
Director del Fútbol

2024.08.21. 01:21:43

bence0330 írta:
2024.08.21. 00:53:15
És akkor körte a körtével. Egy Rafa Mirükre esik egy Nicónk, Araujónk, Fayénk, komoly tőkenyereséggel, hála a remek utánpótlás scout rendszerünknek (bár ilyen lenne a felnőttek közt is :( ). Kb ez az átlag, ennek megfelelően jobbak az eladásaink. Érzékelhető a különbség, teljesen más nagyságrend vagyunk minőségben ebben.

Ami teljesen érthetetlen, mert nekünk kell jobban kényszerből eladni, és mégis mi vagyunk benne a jobbak.

Ezt így igazságos összehasonlani, ha Mirt felhozod.
1. Az megvan, hogy Rafa Mir és Rafa Marin nem ugyanaz a személy?
2. Fayét még nem adtuk el. Majd akkor pukkanjanak a pezsgők, amikor nem 7-8 millióért adjuk el végül.
3. Casemiro és Dembele összehasonlítás elég fals. Pont, hogy Griezmann az a kaliber, mind életkorban, mind státuszban, ami Casemiro, de látom őt szeretjük nem emlegetni.
4. Dembelen nem 50, hanem 25m a bevétel! Nem szeretjük hallani, de ez a valóság.

szerk: Meg kellett néznem nekem is, de Rafa Mir a Valencia 27 éves csatára, most játszott ellenünk, Rafa Marin a Realból Nápolyba szerződő 22 éves khv.
Chino írta:
2024.08.21. 00:49:55
Chieasért készül egy ajánlat 10 millió euro, évi 6 milliós fizuval. A játékos állítólag kifejezetten szeretne idejönni, de minimum 3 éves szerződést akar. A Juve is szívesen adná ide mert az Inter is érdeklődik iránta. (Mirko Di Natale)
Én örülnék neki, ha meg tudnánk szerezni, bár nem tudom mit nyújtana, egyedül a sérülékenysége aggaszt.
Szerintem ér annyit, 2+1 éves szerződés és nagyobb bajban nem leszünk, mint most, de továbbra se értem mit rugózunk, ha nem bírunk mindenkit most sem regisztrálni. Nehezen hihető, hogy ha tényleg nem értük el az FFP 1-1et, akkor Gündogan fizetése hogy elég Olmo, Valle, Chiesa bérére, mert Faye filléreket keres, Roque bére meg most sincs benne a keretben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2024.08.21. 01:32:54-kor.
bence0330

2024.08.21. 01:08:07

sansz írta:
2024.08.21. 00:59:03
Szerintem ez nemzetközi tendencia inkább. PL csapatok is gyakran vesznek drágán bénákat és adnak el nagyon áron alul. Nem kétlem, hogy a La Liga FFP-nek van köze ehhez a spanyol csapatoknál, de sokösszetevős a játék és az ffp ebben csak kisebb szereplő.

Te két évet néztél, azért, ha négyet néztél volna, szerintem ott meg a Real jött volna ki "ügyesebb" eladónak(bár ez csak érzet, amúgy nem néztm utána).
Akkor szűkül az olló, de még mindig jobbak vagyunk. Ha levesszük a skála szélét mindkét klubnál (Dembi-Case), akkor pláne mi vagyunk a jobbak egy átlag eladásnál. Ha meg ahhoz képest nézzük, hogy mi regisztrációs kényszer alatt cselekszünk, arányaiban szerintem elég magasan vagyunk a Madrid felet.

Amúgy persze, sok csapat ad el áron alul (BM is idén fura módon), de kényszer nem fogja őket, ott inkább az aktuális hype, marketing érték (esetleges csökkenése), piaci ár és persze a szerződés hossza alakítgatja az árakat. Ami nyilván nálunk is megvan, csak rájön a nyamvadt liga ffp, és sokkal nagyobb kényszerben vagyunk. Kessié esete tökéletes példa, őt ennyiért nem adjuk el, ha nem muszáj nagyon, még akkor sem, ha Xavi nem is veszi észre az embert. Ha semmi jelentősége a regisztrációk és ffp szempontjából, erre tuti azt mondtuk volna, hogy hát akkor maradjon.

Persze, amúgy egyetértek, pár játékost eléggé leamortizáltunk, Puig, Kessié, Roque (Ferrán, bár ő nem a mi hibánk, neki ment magától is), Cou, stb. De ez szerintem kicsit más, ez sportszakmai része a dolognak, erre Laportáéknak sok ráhatása nincs, elsősorban edző kérdés, ki mit csinál az adott játékossal.
gránit írta:
2024.08.21. 01:02:11
Én ugyan nem írtam olyat, hogy Perez hülye lenne.
De nézzük csak a Laporta-érát.

2021-ben ők 78 millióért értékesítettek, mi 86 millióért.
2022-ben ők 92 millióért értékesítettek, mi 39 millióért.

Lett egy BL-győztes csapatuk, és nem is akarnak nagyokat eladni, mert minek bontanák meg a csapatukat.
23-4-et kegyesen kihagytad. Óriási, óriási a különbség a javunkra. (107-7(!!!) 28-16)
Összesen (a te számaidat alapul véve, most emiatt nem néztem meg, emiatt a tévedés jogát fenntartom):

193 nekik, 260 nekünk!

Objektíve sokkal jobban adtunk el a Laporta-érában, tény.

Hát, ha mi rosszul csináljuk, a Madrid meg objektíve rosszabbul Laporta éra alatt, akkor logikai alapon a Madridra fokozottabban érvényesek azok, amit rólunk írsz: "trollkodnak verünk" "átvernek", stb.
Válasz küldése