Akkor szűkül az olló, de még mindig jobbak vagyunk. Ha levesszük a skála szélét mindkét klubnál (Dembi-Case), akkor pláne mi vagyunk a jobbak egy átlag eladásnál. Ha meg ahhoz képest nézzük, hogy mi regisztrációs kényszer alatt cselekszünk, arányaiban szerintem elég magasan vagyunk a Madrid felet.sansz írta: ↑2024.08.21. 00:59:03Szerintem ez nemzetközi tendencia inkább. PL csapatok is gyakran vesznek drágán bénákat és adnak el nagyon áron alul. Nem kétlem, hogy a La Liga FFP-nek van köze ehhez a spanyol csapatoknál, de sokösszetevős a játék és az ffp ebben csak kisebb szereplő.
Te két évet néztél, azért, ha négyet néztél volna, szerintem ott meg a Real jött volna ki "ügyesebb" eladónak(bár ez csak érzet, amúgy nem néztm utána).
Amúgy persze, sok csapat ad el áron alul (BM is idén fura módon), de kényszer nem fogja őket, ott inkább az aktuális hype, marketing érték (esetleges csökkenése), piaci ár és persze a szerződés hossza alakítgatja az árakat. Ami nyilván nálunk is megvan, csak rájön a nyamvadt liga ffp, és sokkal nagyobb kényszerben vagyunk. Kessié esete tökéletes példa, őt ennyiért nem adjuk el, ha nem muszáj nagyon, még akkor sem, ha Xavi nem is veszi észre az embert. Ha semmi jelentősége a regisztrációk és ffp szempontjából, erre tuti azt mondtuk volna, hogy hát akkor maradjon.
Persze, amúgy egyetértek, pár játékost eléggé leamortizáltunk, Puig, Kessié, Roque (Ferrán, bár ő nem a mi hibánk, neki ment magától is), Cou, stb. De ez szerintem kicsit más, ez sportszakmai része a dolognak, erre Laportáéknak sok ráhatása nincs, elsősorban edző kérdés, ki mit csinál az adott játékossal.
23-4-et kegyesen kihagytad. Óriási, óriási a különbség a javunkra. (107-7(!!!) 28-16)gránit írta: ↑2024.08.21. 01:02:11Én ugyan nem írtam olyat, hogy Perez hülye lenne.
De nézzük csak a Laporta-érát.
2021-ben ők 78 millióért értékesítettek, mi 86 millióért.
2022-ben ők 92 millióért értékesítettek, mi 39 millióért.
Lett egy BL-győztes csapatuk, és nem is akarnak nagyokat eladni, mert minek bontanák meg a csapatukat.
Összesen (a te számaidat alapul véve, most emiatt nem néztem meg, emiatt a tévedés jogát fenntartom):
193 nekik, 260 nekünk!
Objektíve sokkal jobban adtunk el a Laporta-érában, tény.
Hát, ha mi rosszul csináljuk, a Madrid meg objektíve rosszabbul Laporta éra alatt, akkor logikai alapon a Madridra fokozottabban érvényesek azok, amit rólunk írsz: "trollkodnak verünk" "átvernek", stb.