bence0330 írta: ↑2024.08.16. 08:31:37
Oké, de akkor mivel magyarázod, hogy Frenkievel nyeltük a gólokat (nyilván nem csak miatta), aztán kiesett, és egyre szebb játékkal nyertünk mindent kb, aztán Frenkie visszatért, megint kikaptunk boldog-boldogtalantól több meccsen borzasztó játékkal, átjáróházként sok góllal, aztán a végén megint kiesett, és megint stabilizálódtunk, kb gólt se kapva és megnyertünk mindent. Annyira éles a különbség, hogy ezt nehéz figyelmen kívül hagyni, függetlenül attól, hogy szubjektíven mit látunk a pályán. Részemről egy vkp(szerűséget) legjobban a hiánya definiál, mert a pályán nem kell látványosnak lennie. A hiányában mindig jobban néztünk ki. Még SR-el is, Chrissel meg zongorázni lehetett a különbséget.
A válogatottban is szó nélkül pótolták, inkább volt jobb Reijders, mint ugyanolyan.
Ha jobbak vagyunk egy feltolt védővel a poszton, mennyire lehet jó Frenkie? A Rodrit kiveszed a Cityből vagy a válogatottból, összeomlanak. Ha Frenkiet kiveszed a válogatottból vagy tőlünk, remekel a csapat. Legjobb esetben is azt lehet mondani, hogy nem pótolhatatlan, mert röhögve pótolják mindenhol.
Tartom, ha a végén nem esik ki, nincs meg a 2. hely, ahhoz kellett a hiánya és a menetelés.
Persze azt nem állítom, hogy Casadóéknál rosszabb lenne, így idén sajna kelleni fog.
Szerintem ez a vele nyeltük a gólokat, nélküle nem hatalmas túlzás. Nem számoltam össze az arányokat, de mondjuk abban a 20 meccsben benne volt a Villareal és a Girona. Azon kívül szerintem bőven kevesebb gólt kaptunk, mint nélküle. És ott van még a Pena-faktor. Amíg ő védett tényleg éles volt a különbség. Ter Stegennél azért ez már nem kicsit alakult és De Jong végig a Pena éra alatt játszott.
Nem akarom védeni de Jongot, mert nem szorul rá, de az Ajaxbsan van de Beek-kel és itt Koeman alatt is nagy erőssége volt a csapatnak, rendre top 3-as teljesítményt nyújtott. Xavi alatt valóban visszaesett. Hogy ez minek "köszönhető" nem tudom, sokszor előfordul, hogy egy adott játékos teljesítménye, két különböző edző alatt éles kontrasztot mutat. Duplapivotban szerintem erőssége lehet a csapatnak. Most viszont amúgy is rá vagyunk kényszerülve, azon a poszton vékonyak vagyunk. Ha eladtuk volna és igazolunk megfelelő embert a helyére az más lenne, valószínűleg jobban járnánk, de mivel ő is azok táborát gazdagítja, akiket nem lehet elüldözni az egész csak illúzió.
De ez már kicsit off, lassan De Jong topic lesz.
Fayé távozása egyre biztosabbnak tűnik, amit igazából meg is értek. Fiatal még ahhoz, hogy minimális játékpercet kapjon. Flick állítólag félig balhátvédként számolt volna vele, de nem győzte meg.
A Rennes és a Besiktas akik a legjobb ajánlatot nyújtják, 10 millió lenne az ára, de a klub mindenképpen visszavásárlási opciót akar kötni rá, amire az utóbbiak hajlamosak lennének, míg a franciák nem túl rugalmasak ebben a tekintetben.
A Porto továbbra is fenntartja az érdeklődését, de csak 6 millió körül tudnak ajánlatot tenni, amit a klubnál kizárnak.
Cancelo viszont úgy tűnik egyre jobban közeledik. Az angolok egy összegű eladást szeretnének viszont a portugál tisztázta a City vezetőivel (és nyilvánosan), hogy vagy a Barca vagy marad. Jelenleg is tárgyalásokat folytat a két klub és Mendes is folyamatosan kapcsolatban van a Cityvel jó eséllyel meglehet a kölcsön plusz vételi opció, főleg hogy nagyon közeledik a 31.-e.
Ha nem kap egy olyan ajánlatot, aminek nem tud ellenállni szerintem jönni fog.
Abból is pont jó lenne, hogy abban a korban van, hogy Fort is folyamatosan át tudná venni a helyét.