Persze, ez egyértelműen nem az ő hibája, a többség szerintem nem is rá veri. De hiába nem a hibája, mégis az ő személye miatt (is) lehetetlen embereket regisztrálni, mert kb 4-5 helyett foglalja a helyet. A csapat szempontjait nézik sokan, én legalábbis igen. Nem hibáztatom amiatt, bár azért tehetne egyetsmást. De megértem, ha nem, ez nem elvárás.vinszentvega írta: ↑2024.08.16. 09:25:24Azért ezt nem bánnám, ha alá is tudnád támasztani valamivel...bence0330 írta: ↑2024.08.16. 08:31:37Oké, de akkor mivel magyarázod, hogy Frenkievel nyeltük a gólokat (nyilván nem csak miatta), aztán kiesett, és egyre szebb játékkal nyertünk mindent kb, aztán Frenkie visszatért, megint kikaptunk boldog-boldogtalantól több meccsen borzasztó játékkal, átjáróházként sok góllal, aztán a végén megint kiesett, és megint stabilizálódtunk, kb gólt se kapva és megnyertünk mindent. Annyira éles a különbség, hogy ezt nehéz figyelmen kívül hagyni, függetlenül attól, hogy szubjektíven mit látunk a pályán. Részemről egy vkp(szerűséget) legjobban a hiánya definiál, mert a pályán nem kell látványosnak lennie. A hiányában mindig jobban néztünk ki. Még SR-el is, Chrissel meg zongorázni lehetett a különbséget.
A válogatottban is szó nélkül pótolták, inkább volt jobb Reijders, mint ugyanolyan.
Ha jobbak vagyunk egy feltolt védővel a poszton, mennyire lehet jó Frenkie? A Rodrit kiveszed a Cityből vagy a válogatottból, összeomlanak. Ha Frenkiet kiveszed a válogatottból vagy tőlünk, remekel a csapat. Legjobb esetben is azt lehet mondani, hogy nem pótolhatatlan, mert röhögve pótolják mindenhol.
Tartom, ha a végén nem esik ki, nincs meg a 2. hely, ahhoz kellett a hiánya és a menetelés.
Persze azt nem állítom, hogy Casadóéknál rosszabb lenne, így idén sajna kelleni fog.
Szerintem meg pont az ellenkező volt: Amikor Frenkie játszott vkh-t, akkor a labdakihozaltaink végre működtek... Mert elvette a labdákat Koundétól és Arajuotól amilyen gyorsan csak lehetett, nehogy odaadják megint az ellenfél középpályásainak... Goundo-nak ez a szerep egyáltalán nem feküdt annyira mint neki.
Frenkinél labda-biztosabb középpályást nagyon régen láttam már.
Elhiszem, hogy most szidni kell, mert nem akar meggyógyulni( persze, direkt csinálja amúgy...) Illetve mert sok a fizetése. Teszem hozzá, ahogy korábban írták, ez nem az Ő hibája, hanem Bartóéké....
Nézd végig az eredménysort. Nézd a BL-t is, külön van.
https://www.transfermarkt.com/frenkie-d ... aison/2023
Gavi kiesése után destabilizálódtunk (na az ő kiesését tényleg megéreztük, jobb játékos), 1-2 rossz döntetlen, vereség volt ott Girona környékén, vagy neccesen megnyert meccs. Aztán feltolták mellé Christensent, na akkor jól játszott azért ő is, de nem miatta lettek jobbak az eredmények (még ha ő is jó volt), ez kiderült abból, hogy amikor lesérült, a játék és a pontok is ugyanúgy jöttek, illetve amíg Chris nem jött fel, ő nem tudta megoldani a posztot. A változás Christensen volt, meg persze előrefelé Raphinha visszatérése, de első körben most a stabilitásról beszélünk, ami az ő dolga (is). De abban a szerepkörben azo a pár meccsen jó volt. Nem hűdeüberkirály meccsdöntő faktor, mint a dán, de jó. BL nyolcaddöntőkön az odavágón szenvedtünk, egyenrangú ellenfél volt kb a Napoli, DJ ott volt. Visszavágón az év egyik legjobb meccsén lemostuk őket, DJ nem volt ott. Aztán visszatért, PSG, Madrid ellen teljes homályban volt (persze ez Xavi sara is hogy rögtön betette), aztán kiesett, és 1 kivételével az összes meccsünket hoztuk a végén, ami létfontosságú volt a 2. helyhez.
Ezek alapján, és hogy a válogatottja is jobb eredményt ért el nélküle, talán jobb játékkal is, azt mindenképp el lehet mondani, hogy ha nem is egyenesen arányos ez, mert több tényezős, és nem csak rajta múlik, de a hiányát semmiképp nem érezzük meg, a válogatott sem érezte meg a hiányát, hogy finoman fogalmazzak, pedig ott még jobb is volt alapvetően, és akinek a hiányát nem érezzük meg, az nem egy rettentő jó játékos, és by definition nélkülözhető. Chris ha kiesett, összeomlottunk, Gavi ha kiesett, összeomlottunk. De régebben ha egy csúcs Pedri esett ki, akkor is, még ott Xavi elején.
Azt elfogadom, ha van mellette egy muszkli, akkor jó játékos, de ez az egyetlen poszt és szerepkör, amiben legalább jó szint. Nagyon egysíkú így, nem lehet betenni egyedüli pivotnak, ahhoz rettenet gyenge, nem lehet betenni nyolcasnak, mert nem működik ott jó. És tényleg ezt is megoldotta helyette egy fizikailag már szétesett SR is, és egy 25 évesen friss válogatott Reijnders, és egyik helyen sem történt visszaesés a játékban.
Más csapatban lehet jó lenne, a képességeit kevésbé vitatom, mint az itt betöltött szerepét. Kicsit olyan ő mint a Vatikán Olaszországban, tök külön mozog és játszik mindenkitől, ország az országban. Jobb játékos, mint amit nálunk ki tud hozni magából, ezért nem értem, hogy miért nem akar lépni. Vagyis értem, de na.