Peter írta: ↑2024.08.15. 12:32:11
bence0330 írta: ↑2024.08.15. 12:17:52
A Reált levenném, nekik eleve sokszoros BL győztes alapanyaguk volt, brutál kerettel, nem kellett felépíteniük semmit, "csak" pótolni a kieső embereket. Velük nem összehasonlítható a szitu.
Milyen egyszerűnek tűnik ez így egy mondatban. Ez bizony nekünk sem volt megtiltva és még a 2016-tól kezdődő lejtmenet közben is jók voltak a srácok a posztjukon....
Ez az út csak ide vezethetett, pedig sokszor bele lehetett volna nyúlni.
Persze nem csak pótolni kellett, de ez már történelem.
Annyiban igazat adnék Bencének, hogy nálunk nagyon hirtelen ment szét a csapat, egyszerre öregedtek ki vagy a nagyobb sztároktól muszáj volt megszabaduln(pl. Griezmann, Suarez stb., és többekkel, akik a jövő alapjai lehettek volna szintén balszerencsések voltunk (Fati, Umtiti, Rafinha stb.)
Nem véletlen, hogy kb. 3-4 játékos van a három évvel ezelőtti keretből. De ezek között is az ilyen akkori 17 éves Gavi, meg 19 éves Pedri.
Ezt évi egy-két igazolással nem lehet pótolni, nem beszélve arról, hogy ehhez mekkora keret állt rendelkezésre.
És akkor ott az a faktor, amit nem hagyhatunk ki a számításból: Messi. Nem kell ecsetelni, hogy mekkorát kellett csak miatta változtatni a csapaton.
Lehet, hogy jövőre nekik is nagyon a zsebükbe kell nyúlni. 1, de inkább 2 minőségi belső védőre szükség lehet, a jobb oldalra is kell valaki, ha nem egy 33 éves Carvajallal meg egy 34 éves LV-vel akarnak neki menni a 60+ meccses szezonnak. Kp-ról kiesik a Kroos-Modric duó, helyettük lesz Tchouameni, Camavinga, Valverde és Ceballos. (bár lehet, hogy Kroos hiányát idén is nagyon meg fogják érezni)
És ez még a könnyű feladat, a miénkhez képest, főleg azzal együtt, hogy az FFP nem korlátozza őket és nem max. 60 milliójuk lesz az igazolásokra.
gránit írta: ↑2024.08.15. 13:13:19
Chino írta: ↑2024.08.15. 12:22:30
nem láttam sokat játszani, főlreg nem a Barcában, de ahogy hallottam nagyon sokszor játszott inkább vkp-t, nem azon a meccsen találta ki Robson), aki nem egy izomember és inkább Guardiola előtt játszott, mint klasszikus vkp-t
Popescu azért egy nagyon erős játékos volt fizikailag. Pont azért hoztam fel példaként, mert elég sokszor bevetettük ott az erős ellenfelek ellen. Most is meg lehetne tenni, hogy a gyengébb csapatok ellen egy támadóbb hadrendben játszunk, az erősebb csapatok ellen klasszikus vkp-val vagy -kal.
Lehet én fogalmaztam kétértelműen vagy csak azt ragadtad ki, én Amorra céloztam, aki nem volt egy testépítő.
Viszont azt is tegyük hozzá, hogy mondjuk amikor itt volt Yaya, mellé aztán tényleg nem kellett senki, mikor jött az a 4-3-3 Busi-Ini-Xavi középpálya szentségtörés lett volna megbontani, de később is játszottunk sokszor dupla vkp-val, pl. mikor Frenkie és Busquets volt Coutinho mőgött.
Főleg Koeman próbálgatott hasonlót, szóval ez duplapivot nem egy ősi találmány és nagyon sokáig szükség sem volt rá.
gránit írta: ↑2024.08.15. 13:13:19
Chino írta: ↑2024.08.15. 12:22:30
Olmo pedig inkább ilyen Felix szerepkörben
Szerintem ettől tartanak sokan, hogy ott nem igazán hatékony.
Ott szerintem teljesen jó lehet, a Lipcsében is hasonló pozícióban játszott, csak akkor XS volt a "párja" és nem Yamal/Raphinha. Akkor van gond ha kiszorul szélre.