gránit írta: ↑2024.08.15. 10:23:37
Andrsika írta: ↑2024.08.14. 22:24:33
kb mint minden játékos aki hozzánk jön mostanában mind lufi
Igen, ennek szerintem az egyik oka, hogy nem posztra igazolunk. Olmo szélen szerintem megint ugyanolyan erőltetett, mint amilyen Coutinho volt. Van egy régóta beszűkült elképzelésünk, hogy a támadójátékot szét kell húzni, és mindenkit ebbe akarunk belegyömöszölni, még középpályásokat is. Pedig a legsikeresebb korszakunkban pont arról voltunk híresek, hogy szűk területen, zsebkendőnyi területen játszunk.
Ronaldo meg az európai szereplés jó, hogy meg lett említve, 1997-ben például úgy nyertük meg a KEK-et, hogy Popescu, aki alapvetően középhátvéd volt, fel lett tolva, mint Christensen, hogy Guardiola mellé vigyen egy kis izmot a középpályára. Kapott gól nélkül lehoztuk a döntőt, aztán el kellett telnie 27 évnek, mire rájöttünk, hogy nem ördögtől való, ha nem csak csenevész, vasággyal 20 kilós játékosokat küldünk a vágóhídra domináns csapatok ellen (ez lehet, hogy a Rayo Vallecano ellen elég, nemzetközi szinten viszont bucira vernek minket, mint amikor 2022-2023-ban rekordkevés gólt kaptunk a bajnokságban, a Bayern meg 3 gólokkal hazavágott minket).
Pau Victor szerintem nagyon jó húzás volt, 2,7 millióért simán megérte. Olmoért 55 milliót fizetni azért is hülyeség volt szerintem, mert ebből még egy egész jó vkp + csatár kombó is kijött volna. Előttük a puskaport egy olyan posztra, ahol a legkevésbé volt rá szükség, vagy ami még rosszabb, megy a szélre, hogy az ő erősségeit is tönkre vágjuk. Nekem is csalódás ez a nyár, és ha többet igazolhattunk volna, vkp akkor sem jött volna, mert meg lett mondva, hogy ott minden szép és jó úgy, ahogy most van. Kiábrándító. Ettől persze nevetségesnek tartom azt is, a Liga részéről, hogy 60 milliót se költünk, és azt se tudjuk problémamentesen beregisztrálni.
Olmot én egyelőre igazán nem minősítem. Tény, hogy (nekünk) drága volt és legalább 3 poszt létezik ahová sokkal inkább elfért volna az erősítés, de abban távolról sem vagyok biztos, hogy az lesz az igazi posztja, ami Pedrinek, Ferminnek, Gündogannak stb.Sőt, utóbbit szerintem inkább duplapivotban játszik, ahol ő lesz aki támadásban feljebb lép. Olmo pedig inkább ilyen Felix szerepkörben vagy amikor Xavi Pedrit vagy Gavit tette ki a bal oldali félterületbe. Flick amúgy sem két vonalszélsővel játszott. De ez a jövő zenéje.
Ezt a '97-es KEK-döntőt azért azzal kiegészíteném, hogy ha jól emlékszem Amor az első félidőben vagy félidőben (ebben nem vagyok biztos) váltotta a románt (nem láttam sokat játszani, főlreg nem a Barcában, de ahogy hallottam nagyon sokszor játszott inkább vkp-t, nem azon a meccsen találta ki Robson), aki nem egy izomember és inkább Guardiola előtt játszott, mint klasszikus vkp-t. És azért kaptunk egy gólt Locotól,csak szerencsére visszafújták. (mondjuk Coutóét is) De ez inkább kukacoskodás.
Bár arról a meccsről az a Stoichkov-Figo-duplakapufa marad meg. Sajnos elég kevés ilyet látunk manapság. (habár elég régen láttam, mert lusta voltam digitalizálni és csak VHS-en van meg)
Abban a gólrekordban ugyanakkor ter Stegennek szó szerint nagyon komolyan benne volt a keze. Ha csak jól véd abban a bajnokságban 8-10 góllal szerintem többet kapunk.
Pau Victornak én is örülök, azt hittem, hogy annak a 3 milliós vételi opciónak a lejártával elvesztettük. Szerintem könnyen lehet olyan ember aki szinte 0 hype-al érkezik, nem is túl fiatalon, de nagyon hasznos csapattag lesz. Lehet hogy a harmadosztályban lett gólkirály, nem olyan veretes ellenfelek ellen, de nem egy Barca A-nak volt a támadója. Ráadásul centerként 19/12-őt hozott, ami mindjárt más. Remélem Flick meri a lengyelt rotálni, mert szerintem úgy tud Lewandowski is igazán hatékony lenni.
Azt azért nem tudjuk, hogy ki érkezett volna és ki nem ha több pénz lett volna. Xavi "első" szezonjában például, amikor valamennyi pénzünk volt igazolni, mindet hiányposztra költöttük. Ezt szerintem inkább rosszindulat.
Ezt az FFP-t én sem értem igazán. Akkora hitelt halmoztunk volna fel, hogy Messi 70, Umtiti 30+, Griezmann közel 40 stb. milliója mellett még simán igazolhattunk és a regisztrációval sem volt baj? Mert a bevételünk most sem alacsony, sőt!
Én kb. arra számítok idén, hogy néhány játékos elmegy kölcsönbe, a Roqué-Fayé pakk 35-40 körül, és érkezik néhány kölcsön/talán ingyenes ember plusz bízok Canceloban, hogy elfogadja ezt a 7 millió kölcsön + 20 millió opciót.