Elképzelhető, hogy valamit félreértettem, amit írtál. Az alapállításom, hogy egy 21 éves játékosnál nem lehet karrier alapján átlagot vonni, hisz kb most kezd beérni, és nincs sok relevanciája, hogy mit csinált tiniként. Az csak ráadás, hogy igen, egy általában védekező középcsapatnál volt. Dembélé meg egy Dortmundban. Így önmagában is nehéz összehasonlítani, mit csináltak 18 évesen, azért remélem ez egyértelmű, teljesen más szint és stílus a két csapat.Troym írta: ↑2024.08.08. 13:18:24Most akkor épp az alapján kell hasonlítgatni, hogy ki játszik középcsapatban 18 évesen?
Nehéz követni, mert mindig próbálod úgy csűrni csavarni a számokat, hogy épp Nico nézzen ki jobban, de 18 évesen pl Dembele 6+12 nyomott a Dortmundban. Nyilván nem tudom ahhoz hasonlítani, amikor 2 évig sérült volt nálunk később, de 18 évesen szintekkel volt felette, ahogy Mbappe is.
A lényeg ki mit tud adni nekünk ma és mondjuk a következő 2-3 szezonban.
Ugyanarra, mint Nico (akár többre) egész sokan képesek, ennyit állítok eddig is, most is.
Dembéléből lett egy közepes szélső, aki nagyon hamar peakelt. Ő gyorsan ért, van, aki nem ilyen. Szerintem nincs a legjobb 20-25 között jelenleg már, ha mindent beleveszek. Nem kell 21 évesen hasonlítgatnod, foghatod bármelyik felnőtt szezonját az elmúlt 5 évből, Nicóé mindenképp jobb lesz, még egy feleolyan jó csapatból is, és nem is kicsit. És nem csak számokban jobb, jobban védekezik, melózik mellette. A válogatottban is Nico már fiatalon meghatározó tényező egy aranyban, Dembélé meg eddig kb annyit tett hozzá a nemzete játékához az évek során, hogy szerencsére összehozta azt a tizit Di Mariával szemben. Nico vagy kicsit később ért be, vagy ennyit számított, hogy szintet lépett a csapata, vagy mindkettő. Ami előtte volt, annak sok jelentősége nincs, hisz nyilvánvalóan más szinten volt a játékos maga, (és a csapata is). A mostanra beért Nico szerintem a világ 5 legjobb balszélsője között van (2-3-at teszek vele holtversenybe, akkor legjobb 7-8 között), de úgy látom, lejjebb legtöbben hasonló véleményen vannak. A 2 évvel ezelőtt meg nincs a top30-ban, hasamra ütöttem. Én a beért Nicoban gondolkodom, és az ő statjaiban.
És kiscsapatban volt. Egy Barcelonában szerintem számokban is lazán top5 lenne, így sem lehetett tőle túl sokkal elmaradva, de ezt nincs kedvem alaposan megnézni.
Olmóval kapcsolatban amúgy kicsit egyetértek FcBarcelona1 alábbi fejtegetésével. Alighanem ilyen irányban gondolkodhat Flick.