Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2024.08.08. 13:01:23

bence0330 írta:
2024.08.08. 12:25:01
De arányosíthatsz. Nico kb minden 3.-4,. meccsén összehoz egy gólt, gólpasszt.
Ez vehetjük azért alapul, nem gondolom, hogy pont a BL-ben javulna az aránya, ott inkább romlani szokott.

Amúgy a listából inkább kihagytam Dembelét, mert elszabadul a pokol a fórumon, de simán volt és van ezen a szinten. :D

Amúgy túl sokat láttok bele Nicoba szerintem. Itt van mondjuk Greenwood.
El volt tiltva hosszú-hosszú ideig (nem néztem. de érzésre több, mint 2 évig) és utána egy Bilbaonál szintekkel gyengébb Getafében összehozott 8gól, 6 gólpasszt élete első Laliga szezonjában.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.08. 12:59:40

Deluigi írta:
2024.08.08. 12:46:17
bence0330 írta:
Valaki csúnya kárvallott lehet, leginkább a Fermín, Pedri, Raphinha hármasból 1-2 ember, Darvich meg kilőve, őt nagyon szerettem volna 10-15 perces csereként beépítve látni idén.
Érdekes, az senkinek nem jut eszébe, hogy ha esetleg több jó játékos van egy posztra, netalán az edző rotálná őket. Ezt még senkitől nem láttam leírva, pedig ez volna az ideális.
Jó lenne, kicsit szerintem ptsd-nk van az előző két edzőnk rotációs szokásaitól. Yamalnál is most fog eldőlni, hogy őt is kivégezzük, vagy hagyjuk normál tempóban a világ egyik legjobbjává nőni. Cubarsí hasonló, mivel középhátvéd, kevésbé féltem, de közben meg ott az Olimpia-faktor. Flick ebben remélem komoly előrelépés lesz. Nekem tökéletes lenne 4-5 top támadóközéppályás, ha meccsenként változna a sor, vagy épp félidőkben cserélve lennének.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.08.08. 13:01:29-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.08.08. 12:46:17

bence0330 írta:
Valaki csúnya kárvallott lehet, leginkább a Fermín, Pedri, Raphinha hármasból 1-2 ember, Darvich meg kilőve, őt nagyon szerettem volna 10-15 perces csereként beépítve látni idén.
Érdekes, az senkinek nem jut eszébe, hogy ha esetleg több jó játékos van egy posztra, netalán az edző rotálná őket. Ezt még senkitől nem láttam leírva, pedig ez volna az ideális.
bence0330

Troym írta:
2024.08.08. 11:37:34
Ez a szint egy Laliga szintű szélső, aki 115 meccsen 13gól + 17 gólpasszra képes.
Na azért ez egy 21 éves (most lett épp 22) játékosnál elég necces stat. Az egy dolog, hogy a mi totál elmebajos percmenedzselüsnk milyen a kicsiknél, de jobb helyeken 20-21 éves korára lesz valaki stabil kezdő. Max 19. És olyan is van, aki 18-9 évesen még messze nem ért a közelébe sem a tudásának (van, aki igen). Egy szezonban vágott 14 gólpasszt 5 gól mellett, mindjárt máshogy néz ki, mint az addigi stat, tinikorábal, egy átlag középcsapat Bilbaóból, akinek tavaly lett először komolyabb edzője. Feljebb váltáskor ezek a számok rendre növekednek, mivel többször kerül helyzetbe. Lásd a válogatott, mindjárt több gólt lőtt arányaiban, többször került oda.

BL-ben nem indultak, csak a kupával kiegészülve 8/19. Brutális számok. És nála ez még felfelé ível egyértelműen.

Ha nem hoztuk volna Olmót (te jó ég), akkor álomigazolás lett volna. Így már necces, ahogy Sinya írta épp most, tök feleslegesnek tűnik már. Valaki csúnya kárvallott lehet, leginkább a Fermín, Pedri, Raphinha hármasból 1-2 ember, Darvich meg kilőve, őt nagyon szerettem volna 10-15 perces csereként beépítve látni idén.

Persze közben nem kizárt, hogy Gündogan távozik. Akkor egy kicsit más lenne a szitu, az Olmo-igazolásnak rögtön lenne értelme is. A török a legjobb játékosunk, de Olmo akkor legalább posztra jönne. Ha jól tudom, magasan a 3. legnagyobb fizetés Güdogané, szóval ffp-ben jól nézne ki a csere.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sinya22
Director del Fútbol

2024.08.08. 12:21:41

Én az egészet nem értem. Olmot megvettük, leginkább azért mert Nico távolodott, és jó lesz Olmo is a bal szélen. Most az átigazolási keretünk fentmaradó részét még is csak Nicora akarjuk költeni. Veszünk 2 balszélsőt, mikor eleve van másik 2 fontosabb poszt?Vagy Olmo-t idehozzuk 60-ért annak a Ferminnek a helyére, aki Lewánál is jobb volt egész tavasszal és "ingyen" itt van?Tökre nem értem se Decot, vagy azt, aki ezt az egészet csinálja. De ha ez így lesz akkor ez a Cou- Dembelé páros lebutított verziója.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.08. 12:11:41

Én is reménykedem még a Nico transzferben, Romano is arról írt, hogy nincs vége.
Szubjektív, hogy ki hogyan értékeli a tudását.
Szerintem is csak
Mbappe
Vinicius
Leao
Kvaradona
Van előtte. Mind 100+ millió, és kérdéses az is, hogy válnának be, mert Nico spanyol, és benne van a letámadás és védekezésben is kiemelkedő. És nem is sérülékeny, ami előnyt jelent az állandóan sérült, 17 millis fizetésű, felajánlott Coman helyett.
Chiesa talán lehetne, de évek óta formán kívül, és sérülékeny.
Nálam Martinelli, Diaz, Doku, Grealish stb. nincs a közelében, igaz ez szubjektív.
Musiala max, de ő is mozdíthatatlan, vagy Sancho, ha visszatalál a Dortmundi formájához.
Talán Sancho, Felix kölcsönnel próbálkoznék, ha nem jön Nico, akit az említettek miatt kihagyhatatlan üzletnek látok, különösen azért, mert tele a Barca a "haverjaival", így nem is értem, miért ne jönne, ha karriert akar építeni. Elmehet a Chelseabe, vagy a PSG-be is, de valószínűleg hosszabb távon itt járhatna jobban, ha címeket nem is (PSG), de a szponzori szerződéseket nézzük (Nike a szponzora)
Troym
Director del Fútbol

2024.08.08. 11:37:34

Messa írta:
2024.08.08. 11:09:04
bence0330 írta:
2024.08.08. 09:48:20
Troym: erre a 20 névre kíváncsi vagyok, mert szerintem nincs összesen 10 jobb balszélső Niconál, és ebbe nem vettem bele a megszerezhetőséget.

https://www.transfermarkt.com/spieler-s ... tion_id/11

Ez nem a szentírás, de egy jó alap a nevekre, mondjuk ha az első 10-20-30-at nézzük, akkor kb korrekt, max a sorrend nem.
Én a fasorban sem látok jobb opciót Niconál, valamiért még mindig baromira reménykedem benne, hogy valami csoda folytán behúzzuk. Borsózik a hátam a gondolattól is, hogy egy Nico-Yamal szárnykettőssel menjünk neki az ellenfeleknek. 58 millióért ez egy óriási kihagyott ziccer lesz, ha végleg kútba esik az ügylet.
Nem azt írtam, hogy egyértelműen.jobb. Azt írtam bőven olyan szintű, mint ő, de akár jobb.

Ez a szint egy Laliga szintű szélső, aki 115 meccsen 13gól + 17 gólpasszra képes.

20 név ezen a szinten?
Nincs kedvem végigkeresgélni minden focistát, de pár példa: Son, Sané, Barcola, Koman, Garnacho, Mitoma, Chiesa, Doue, Sancho, Adeyemi, Gnabry, Mane, Insigne, Greenwood

Nálam 20 millióért Chiesa lenne a megoldás és mellé 40 millióért Frimpong, úgyis el akarják adni Julian Araujot .
ocsike83
Jugador d'estrella

2024.08.08. 11:33:56

Chino írta:
2024.08.08. 10:09:37
Angol források szerint a MU most felkínált De Jong-ért 40 millió fontot. Ennél mondjuk sokkal többet ér, viszont a bérének a felszabadulása több ajtót is megnyithatna.
Rakják még mellé Sancho-t, vagy Rashford-ot és mehetne is a dolog.
Més que un club :P
bence0330

2024.08.08. 11:28:39

Messa írta:
Aki fixen előtte van az Vinicius meg Leao.
Kb. A jobb éveiben Rashford, de hát az neki 1-2 évente van ilyen 20-30 gólos szezonja, aztán homály szóval összességében ő sem. Kvarán lehet vitázni, talán, de szerintem a grúz nem jobb, és ő sem mozdítható 60-ért. Akiket odatennék egy polcra vele még, és nem is 30+-osok, az Barcola, Martinelli, ők szerintem 80 alatt nem megvehetőek, aztán ilyen picivel talán gyengébbek, de még azért nagyon jók mondjuk Garnacho és Mitoma, Diaz, olcsóbban őket sem lehetne megszerezni, és Nico kicsit jobb, mint ők. Aztán vannak ilyen Dokuk, akik kifejezetten jók, de azért Nico jobb. Utóbbi pl. nagyon hasonlós stílus, de Nicot pont az ő okosabb, javított változatának látom.

Chiesa az egyetlen szerintem, aki felsőpolcos, és olcsón megszerezhető, viszont sokat sérült és rég formán kívül. Ő egy érdekes opció lenne, viszont nem tudom, belefér-e szűk keretbe egy ilyen kockázat.

De én ettől függetlenül most Olmót beraknám oda Fatival cserének, és vagy kh-t vagy vkp-t vennék. Olmó leigazolását nálam így lehetne egyedül igazolni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.08.08. 11:37:15-kor.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

bence0330 írta:
Troym: erre a 20 névre kíváncsi vagyok, mert szerintem nincs összesen 10 jobb balszélső Niconál, és ebbe nem vettem bele a megszerezhetőséget.

Ez nem a szentírás, de egy jó alap a nevekre, mondjuk ha az első 10-20-30-at nézzük, akkor kb korrekt, max a sorrend nem.
Aki fixen előtte van az Vinicius meg Leao. Az egyik a Realban játszik és remélem itt soha nem fog, a másikért meg ilyen 170 milliókat kérnek az arab csapatoktól, szóval szóra sem érdemes.
Son már öregszik, többet van a kapu előtt, mint balszélen (ennek ellenére őt azért nagyon elfogadnám), Comant meg írjátok többen, dehát minden szezonnak minimum a felét kihagyja sérülés miatt, van hogy többet is. Hagyjuk őt, nem kell több porcelánlábú a csapatba. Luis Diazt én tavaly sok meccsen láttam Szoboszlai miatt, nagyon messze van ő a klasszis szinttől szerintem, és neki ez a csúcs, maholnap 28 éves, ő ennél már nem lesz jobb.

Én a fasorban sem látok jobb opciót Niconál, valamiért még mindig baromira reménykedem benne, hogy valami csoda folytán behúzzuk. Borsózik a hátam a gondolattól is, hogy egy Nico-Yamal szárnykettőssel menjünk neki az ellenfeleknek. 58 millióért ez egy óriási kihagyott ziccer lesz, ha végleg kútba esik az ügylet.
Troym írta:
2024.08.08. 09:20:23
Igen olvastam, hogy Deco kispadra került és személyesen Laporta tárgyal Nico kapcsán.
Innen látszik, hogy ez a Nico ügy bőven nem a szakmai dolog, hanem sima politika, Laporta és a közelgő választás.
Vagy szimplán Laporta kezd rájönni, hogy Deco egy kókler.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2024.08.08. 11:07:08

bence0330 írta:
2024.08.08. 10:26:45
Chino írta:
Angol források szerint a MU most felkínált De Jong-ért 40 millió fontot. Ennél mondjuk sokkal többet ér, viszont a bérének a felszabadulása több ajtót is megnyithatna.
Ezt én is olvasgattam. Mostk éne ütni ezt a vasat, felajánlani egy olyan konstrukciót, ahogy DJ összesen nem fog kevesebbet keresni, mint nálunk keresne. Adunk neki valamit ami nem ffp-be számít, valami végkielégítési, vagy egyéb bónusz címen, meggyőznénk, hogy ott gyülekeznek a hollandok, korábbi edző, korábbi társak, még Antony meg (hamarosan) Mazraoui is ott vannak, csupa volt Ajaxos.
Az a baj, hogy nem indulnak a BL-ben, még ha hezitálni is kezdene Frenkie, ez visszatarthatná. Meg hát semmi nem garantálja, hogy akár jövőre indulnának. Náluk ez legalább a Liga relatív gyengesége miatt (főleg a 3 nagyon kívül, nincs igazi verseny), tuti.
Azonnal el kellene adni. Csak az a baj hogy ő meg nem akar távozni.
bence0330

2024.08.08. 10:26:45

Chino írta:
Ezt én is olvasgattam. Mostk éne ütni ezt a vasat, felajánlani egy olyan konstrukciót, ahogy DJ összesen nem fog kevesebbet keresni, mint nálunk keresne. Adunk neki valamit ami nem ffp-be számít, valami végkielégítési, vagy egyéb bónusz címen, meggyőznénk, hogy ott gyülekeznek a hollandok, korábbi edző, korábbi társak, még Antony meg (hamarosan) Mazraoui is ott vannak, csupa volt Ajaxos.
Az a baj, hogy nem indulnak a BL-ben, még ha hezitálni is kezdene Frenkie, ez visszatarthatná. Meg hát semmi nem garantálja, hogy akár jövőre indulnának. Náluk ez legalább a Liga relatív gyengesége miatt (főleg a 3 nagyon kívül, nincs igazi verseny), tuti.
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
Deluigi írta:
2024.08.08. 08:40:24
(max behúzza még Laporta Nicot).
Igen olvastam, hogy Deco kispadra került és személyesen Laporta tárgyal Nico kapcsán.
Innen látszik, hogy ez a Nico ügy bőven nem a szakmai dolog, hanem sima politika, Laporta és a közelgő választás.

Szakmailag rég el kellett volna engedni Nicot, azért elég sok balszélső belefér 60 millióba, tippre itt lehetne akár egy Gnabry is, de írhatnék 20 másik nevet is, akik bőven Nico szintjén, vagy afelett működnek.
Az előttem szólóval abban egyetértek, hogy a szakmai stábban és a vezetőségben jobban rálátnak a dolgokra és Olmonak talán van létjogosultsága.
Egy Griezmannal például nem lehet összehasonlítani Olmot, hiába néz ki egyelőre valami sportszakmai párhuzam, de őnagyon nagy név volt vagy éppen Cou, akire mondjuk rá lehetett sütni, hogy kellett Iniesta utód, viszont számos más jobb alternatíva lett volna sokkal olcsóbban.
Olmo azért nagyon távol áll attól, hogy a neve miatt igazoljuk le. Volt egy jó EB-je, és a Bl-ben is komoly meccsei sokkal esélyesebb csapatok ellen, viszont nem hiszem, hogy bárki is igazán követte volna a Lipcse meccseit. Ráadásul a németeknél nem is azon a poszton játszott, ahol a válogatottban, szóval abból kiindulni, hogy oda van XY emberünk (bár mondjuk Gündogannal azért nem számítanék úgy mint tavaly, már az is csoda volt, most pedig még idősebb, ráadásul végigtolt egy EB- Gavi visszatérésére is várni kell még, Pedri sem indulhat 100 %-osan), kétcsatáros játékba például tökéletesen passzol. De tök mindegy egyelőre, majd látjuk mi sül ki belőle.

Azt nagyon adom, hogy már rég hagyni kellett volna Nicot. Azért nem egy következő aranylabdás, akit el tudunk hozni ingyen, hogy ennyit várjunk rá, hátha mond valamit. Kinézek belőle annyi intelligenciát, hogy hetek alatt el tudja dönteni, hogy maradna vagy menne.
És ő is inkább az EB-je miatt lett felkapva (ha Olmora ezt mondtuk), a klubban például a tesóval kb. egy szinten emlegetették, legfeljebb egy kicsit helyezték elé.
Ott van akár Coman, akit fillérekért elengedne Bayern és Flick sem hiszem, hogy nemet mondana rá.

Igazából a gazdasági oldal, amivel nem igazán vagyunk tisztában és nagyon sok mindent befolyásol. Eladásokra is szükség lenne, főleg a régi sleppből, de vagy nem akarnak sehová menni vagy más klub nem vállal ilyen bért. Angol források szerint a MU most felkínált De Jong-ért 40 millió fontot. Ennél mondjuk sokkal többet ér, viszont a bérének a felszabadulása több ajtót is megnyithatna.
Lehet, hogy Olmo mellé még beférne valaki valaki, ha nem jön Nico, állítólag előbbi engedett a fizetéséből, ami mondjuk logikus lenne.
Oduroval is meg kellene már egyezni, mert a kapcsolattartás megvan, de sok más csapat is feni rá a fogát, ráadásul az Atléticbe érkezne, így az FFP-vel sem lenne gond.

Ha sikerülne kiegyezni a Cityvel Canceloért én már nem temetném a szezont. Biztos, hogy nem lenne egy kész csapatunk, de jövőre azért minden bizonnyal tovább nyújtózkodhatunk, sok jelenlegi hiányzó forrás rendelkezésre állhat majd.

Az a transfermarktos lista nem túl sokat ér, mert igazából lehetne még írni, de azokból kb. 2 aki megszerezhető, de ő is minimum Nico árán, bár inkább drágábban. Én Comant mondjuk még simán odavenném, ráadásul ő bőven 60 alatt megszerezhető, mert a Bayern átadólistára tette.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2024.08.08. 10:32:24-kor.
Forca Barca!!!!
Andrsika
Jugador d'estrella

2024.08.08. 10:00:09

bandihawk írta:
2024.08.08. 00:03:22
Zubimendinek 60 a kivásárlási ára szintén és valszeg megy a Pool-ba. De nekünk Olmo kellett szinte ugyanannyiért. Vicc
Mert aztán ő ért annyit. Max annyi, h ő vkp
bence0330

Flick akkor is azt nyilatkozná, hogy kész a csapat, ha lenne egy Gündoganja + a teljes B. Ez a dolga, és ő abszolút látványosan olyan mentalitással érkezett, hogy abból főz, amije van, vagy legalábbis szerintem ez rí le róla a szavaiból, viselkedéséből. Én abszolút nem kérdőjelezem meg az értékítéletét, amíg hosszabb idő alatt nem győz meg az ellenkezőjéről (ha minimum 1 év múlva gáz lenne, és a kerethez képest alulteljesítenénk).

De Nico helyett (úgy, hogy Olmo már zsebben), még középhátvédet is inkább igazolnék, és akkor Christensennel legalább kicsit stabilabban lehet számolni a középpályán. Ha mondjuk valamiért vkp-t nem tudunk igazolni.

Troym
Director del Fútbol

Deluigi írta:
(max behúzza még Laporta Nicot).

Szakmailag rég el kellett volna engedni Nicot, azért elég sok balszélső belefér 60 millióba, tippre itt lehetne akár egy Gnabry is, de írhatnék 20 másik nevet is, akik bőven Nico szintjén, vagy afelett működnek.
Deluigi
Entrenador del Barça

Flick szerint a csapat készen áll (max behúzza még Laporta Nicot).

Ha hozzuk 60-ért Zubimendit és lesérül, a fórumnak semmi kifogása nem lenne, de így, hogy nem hoztuk el őt (lehet nem is akart jönni), az edző és a vezetés életképtelen.

Guirassyt is sérülten igazolták le, de a kifogás az, hogy miért nem a Barca tette ezt meg.

Kb olyan ez, mint az időjárás, mindenkinek másféle felelne meg, szerencsére nem mi irányítjuk azt sem, miként a Barca átigazolásait sem...
gránit
Director del Fútbol

2024.08.08. 08:40:12

Cseri írta:
2024.08.08. 06:19:05
Na a fórumi szaktekintélyek,akik maguk is bl győztes edzők,már a szezon kezdete előtt eldöntik,hogy Flick alkalmatlan,mert nem oda kért játékost ahová ők gondolták. Zseniális! Imádom ezeket az önigazoló paneleket is:"előre megmondtam,írtam" ezektől a megnyilvánulásoktól mit vártok? Kekszet?
Ha előre megmondom, hogy nem fogunk védekező középpályást igazolni, és nem igazolunk védekező középpályást, akkor mit kéne mondanom? :mrgreen: Nem vagyunk BL-győztes edzők, de ismerjük a klub kultúráját, és annak gyermekbetegségeit is, amit szerintem egy laikus is észre tud venni. Egy laikus is meg tudja állapítani, hogy a Chelsea ész nélkül igazolgat. Egy laikus is látja, hogy a Barcelona ritkán alkalmaz klasszikus védekező középpályást. Hogy ez jó vagy nem jó, azt mindenki eldöntheti maga. Busquets körül is mindig nagy viták voltak. Nem tudnánk egy edzést levezetni vagy a csapatot felkészíteni, de a labdarúgás (véleményem szerint) azért nem rakétatudomány, és a laikusoknak is lehetnek észrevételei. Emellett azt gondolom, hogy a vkp-kérdés Barcelonában sokkal inkább kulturális semmint szakmai kérdés.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.08.08. 08:41:26-kor.
zknym
Jugador del Barça

2024.08.08. 07:59:11

Cseri írta:
Na a fórumi szaktekintélyek,akik maguk is bl győztes edzők,már a szezon kezdete előtt eldöntik,hogy Flick alkalmatlan,mert nem oda kért játékost ahová ők gondolták. Zseniális! Imádom ezeket az önigazoló paneleket is:"előre megmondtam,írtam" ezektől a megnyilvánulásoktól mit vártok? Kekszet?
ez így off, de talán még belefér: egész nyáron megdöbbenve olvasom (de leszokni nem tudok róla) a kommenteket. Botrány, hogy Flick, Laporta, Deco és a többiek nem azt nézik, hogy mik a magyar igények, és hogy nincsenek annyira képben a Barcelona többek között gazdasági lehetőségeivel mi itt kishazánkban.
Kicsit vissza kellene venni, és hagyni (forrongás nélkül) a dolgokat kialakulni, majd az év végén el lehet dönteni, hogy milyen volt Flick, vagy talán a szezon felénél is, mint az Xavinál történt. Én örülök a váltásnak, nem vagyok a nagy bevásárlások híve, de mit is képzelnék magamról ha már most nem adnám meg a bizalmat Flick-nek? Csinálja csak a dolgát, meglátjuk mi lesz belőle. Én jobb szeretnék látni egy szép focit játszó csapatot (végre), amit ha 1-2-3 év beáldozásával de talán újra a fiatal tehetségek hoznak majd el.
Cseri
Entrenador del Barça

„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Peter
Director del Fútbol

2024.08.08. 02:14:01

Hát mindenesetre most nagyon hasonlóan gondolom az első néhány Flick nyilatkozat után, mint Xavi esetében, hogy Flick is a veszte iránya felé tűnik haladni, csak még ő erre véletlenül sem akar gondolni.
Lehet itt némi javuló változás a csapatépítés terén, de azért pl. a spanyolok EB győzelméhez - szerintem - nagyon kellett egy Rodri féle játékos, aki tartást adott a középpályának. Ő volt az oszlopa, tartópillére a válogatottnak.

Nálunk éppen ilyen oszlop, ilyen tartópillér nem hiányzik Flicknek.

Flick ehhez képest elegánsan úgy gondolja, hogy rendben vagyunk a középpályán.
Az tény, hogy mondjuk bajnoki dobogóhoz és esetleg néhány meccshez a BL-ben is elég lehet ez így, de ennél több már szerencsejáték kérdése lesz, ahol nem igazán lehet azt feltételezni, hogy a saját kezünkben lesz a sorsunk.

Christensen? Kedvelem a játékát, de egyelőre nem látom benne azt az oszlopot, tartópillért, ami - szerintem - egy mai kor követelményeinek megfelelő versenyképes középpályához kellene.

Olmo igazolása akkor lett volna előrelépés - szerintem -, ha de Jong és Pedri megy, miközben egy kifejezetten vkp is érkezik.

Tehát "megfelelő vkp"-Gündogan-Fermin-Olmo középpálya az, amire azt lehetne mondani, hogy mindent megtett a klub egy versenyképes középpályáért. Ebben a sorban benne lenne a tartás, a szilárdság, a dinamika. a váratlan és a kreativitás is egyszerre.

De így? A jól bevált, a születésétől törékeny, sajnos a szétcsúszásra rendeltetett jelenlegi vesztes génekkel teli középpályát majd éppen Olmo fogja nyerővé változtatni, stabilizálni, megszilárdítani, nyomástűrővé tenni?
Flick nagy varázslatára lesz szükség, hogy ez így legyen.
bandihawk
Barça B

2024.08.08. 00:03:22

Zubimendinek 60 a kivásárlási ára szintén és valszeg megy a Pool-ba. De nekünk Olmo kellett szinte ugyanannyiért. Vicc
jclayton
Jugador d'estrella

2024.08.07. 13:58:01

gránit írta:
2024.08.07. 13:49:26
Ami szerintem súlyosbító tényező, hogy nem azért nem igazolunk oda, mert nem férne bele vagy ne lenne rá pénzünk (Olmóra van 55 milliónk), hanem azért, mert maga az edző nem akarja. Hiába igazolhatnánk, amennyit csak akarnánk, akkor sem jönne oda senki.

Nem csak a klubvezetést illeti kritika.
Ezen a ponton (még?) az edző és a klubvezetés is tandemben nyilatkozik a célokról, minden szép és jó, minden összhangban van, minden pontosan úgy történik, ahogy azt a két fél a mágikus harmóniájukban akarja és egyben szeretné. Illetve ha mégsem, azt nem a nyilvános sajtókonferenciákról fogjuk megtudni - persze kivételek mindig vannak, ugye, Xavi? :D

Vagy másként: simán lehet, hogy Flick ezért tényleg visel valamennyi felelősséget, de a legelső hónapokban mindenki kötelességből jó arcot vág ahhoz, ami történik, hogy tudatosnak tűnjenek a történések.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.07. 13:49:26

Troym írta:
2024.08.07. 08:28:04
Hansi Flick:
“We have many good players injured in midfield and I think I have enough players in the midfield now."

A nyár legfontosabb kérdésére itt a válasz.
Ahogy azt előre megmondtam:
gránit írta:
2024.07.31. 14:22:21
nem is akarunk vkp-t, mert szépnek és jónak találunk ott mindent úgy, ahogy jelenleg van.
Ami szerintem súlyosbító tényező, hogy nem azért nem igazolunk oda, mert nem férne bele vagy ne lenne rá pénzünk (Olmóra van 55 milliónk), hanem azért, mert maga az edző nem akarja. Hiába igazolhatnánk, amennyit csak akarnánk, akkor sem jönne oda senki.

Nem csak a klubvezetést illeti kritika.
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2024.08.07. 13:16:43

A Joisten mentsen meg minket Olmotol. Hatha holnap az orvosin meg elhasal.😅

Hoznak egy jo eddzot vegre, erre jon egy totalisan ertelmezhetetlen igazolas, amikor ordit a keret minimum egy vedekezo kp-ert, ill. egy balszelsoert. Meg egy ilyen amator klub a vilagon nincs.
Válasz küldése