bence0330 írta: ↑2024.08.02. 13:19:55
dingdong írta: ↑2024.08.02. 13:04:56
Ráadásul azért is fanyalgunk a mostani híreken mert az elmúlt 10 év nagy pénzes igazolásai közül Suarez óta nem is jut eszembe senki aki megérte volna. Én kedveltem Griezmant mert küzdött a pályán de nem azt hozta amiért vettük. A többiek meg szóra sem érdemesek. Én a valverde korszakot tragikusnak élem meg ebből a szempontból is mert mindig mondjuk, hogy a "nyakára" hoztak olyan játékosokat akiket nem kért de az olyan edzőt aki kétségbeesik pl egy Griezman igazolástól azt nem szabad komoly csapat közelébe engedni. (Bár ebbe a sormintába Ibrahimovic is jó példa lenne csak ott más miatt nem működött)
Hátha Flick még ezt az értelmetlen Olmo transzfert is a javunkra bírja fordítani.
Wishful thinking!
Igen, bár nyilván egy ilyen Olmo-féle blődséggel sem vagyunk azokhoz az igazolásokhoz képest sehol.

Inflációt kb belekalkulálva mai áron szerintem ez olyan 420 helyett kb olyan 480-500-at jelenthet a 3 játékosért. Brutális. Azért ilyen mennyiségű pénznek a feléből Laportáék összeverbuváltak a semmiből egy bajnokcsapatot.
És igen, ha jó lesz a foci és jó lesz a rendszer, kevesebb baj lesz Olmoval. Imádkozni kell, hogy ha nem jön vkp, akkor Chris fel tudjon menni, és a szezon nagy részében egészséges legyen.
Én komoly eredménnyel ebben a szezonban még nem számolok, még akkor sem ha jönne Nico. A bajnokság 1 vagy 2. helye legyen meg, azért mindig benne van a győzelem, bármelyik csapat tartson is sokkal előrébb vagy legyen erősebb, hogy melyik az majd kiderül. Xavi alatt sem gondolta szerintem senki abban a szezonban, hogy bajnokságot nyerünk, ráadásul 10 pontot verve a Realra.
Egy kisebb kupa, a Bl-ben minimum nyolcad vagy negyeddöntő. Bár ez nyilván nagyban függ a sorsolástól, kisebb csapatok is rendre odaérnek a végelszámoláshoz.
De a legfontosabb, hogy lássuk, hogy van egy út előre, mit is akar Flick megvalósítani, egy szép és/vagy eredményes játékot,. Legyen egy jó irány, 1-2 fiatal is léphessen sikeresen előre. Ha ez nagyjából teljesül én elégedett leszek.
Bármi is lesz én Flicket már nagyon tisztelem. Nem sok olyan edző van aki ezt így, ilyen helyzetben bevállalta volna, főleg hogy bőven tett már le az asztalra és könnyen lerombolhatja a saját szobrát.
Egy új edző, leginkább egy nagyobb klubnál kinevezésekor kap egy komolyabb mozgásteret, legalább 3-4 játékossal erősítheti, formálhatja maga számára a csapatot. Lehet ez régi játékosa vagy akire nagy szüksége van. Neki van egy szűk kerete, amit 150-200 millióval nem is bővíthet, azzal kell főznie, ami van. A csapat gerincével, sőt a nagy többségével, akik már 20 évesek elmúltak még nem is találkozott vagy csak most, augusztus elején mutatkoztak be egymásnak. Közben 4 (5) alapembere sérült, akik ki tudja mikor épülnek fel, a közeljövőben biztosan nem. És még van vagy 4-5 ember akivel nem tudni számolhat-e.
Ilyen feltételekkel, komoly nyomással ezt elvállalni hatalmas bátorságra vall és ha ennek ellenére képes sikereket elérni, kb. egy Guardiola 2.0 lehet, kísértetiesen hasonló a helyzetük kinevezésekor. Ráadásul a németnél -1 Messi.
Ezért tartom azt, hogy ha nem sikerül olyan játékost, mint Nico megszerezni, ne költsük el azt a pénzt vagy annak a nagyját egy közepes szélsőre, mert egy Ferran 2.0 vagy hasonló lesz újra a vége. (bár ő legalább a válogatottban, sőt még a Cityben is mutatott valamit, igaz nem balszélsőként). Egy Doué is 60 millión áll, Sancho ha el is tudná hagyni a MU-t nagyon komoly ajánlat kellene, mert vinné a PSG, kölcsönbe a BVB, de az angolok inkább megtartanák.
Olmoról én azt tudom inkább elképzelni, hogy ha nem jön Nico, akkor őt próbálnák olyan félterületre és nem kifejezetten szélre, így oldva meg a bal oldalt, ahogy Felix is sokat játszott. Azért sem ajánlanak komoly összeget érte, mert mindkettőt nem tudják rendes áron megvenni, így amíg nem tudni megy vagy marad Bilbaoban annyit kínálnak amennyi még megfizethető.
Így ő lenne az a B-opció. Legalábbis nekem így tűnik logikusnak, de jobban örülnék inkább egy Felix kölcsön/Fati verziónak ha Nico nem jön.