Akkor már inkább Cou vagy Griez.dingdong írta: ↑2024.08.01. 15:22:05Olmo az DeJong pepitában. Tehetséges keresett játékos akit presztizsből veszünk nem szükségből. Aztán, hogy illik-e hozzánk kell-e az másodlagos. Cserébe Olmo még sérülékeny is (azóta már DeJong is). Megjegyzem tizszer inkább Olmo mint Bernardo Silva ahogyan azt Xavi akarta volna.
Szerintem már egy teljesen átlagos szurkolonak is világos, hogy mik a hiányposztok szóval nem értem a támadó kp igazolás miért okozna hurrá optimizmust laporta és deco irányába. Nicoval az érthetőbb lenne.
Ha mindkettőt megvesszük az meg azért bosszantó mert akkor lett volna pénzünk több más fontosabb játékosra is.

Én megvárom a nyár végét, mert eddig Laportáék elég nagy dolgokat tudtak csinálni a lehetőségeinkhez képest. De ha nem jön hiányposztra játékos, akkor az egy fekete lyuk méretű feketepont lesz. De furcsállnám, mert még Xavinak is idehozták a legrégimódibb védekező középpályást, aki a jelen fociban van kb, pedig ő még csak nem is nagypn akart ilyet, Flick meg igen. Úgyhogy egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ha előző nyarakon is látták a gondot, és foglalkoztak vele, akkor miért pont most ne tennék.
Még amúgy érdekes lehetőség lenne, ha Olmo duplapivotban a szabadabb játékos (is) lenne, mondjuk Chris mellett. Gündogan, Bernardo is sokat játszanak így, pedig alapvetően támadó jellegű játékosok inkább. Azt nem tartanám egy teljesen elvetélt ötletnek, még ha kicsit erőltetett is, hogy oda is be lehet rakni, ha kell, hiszen harcos, ügyes játékos. És akkor 5 posztra számolnának vele.
Akkor sem jó, de most első körben legalább a logikát meg akarom érteni mögötte.
Van még egy hónap, és ha tényleg rendeződik a Libero-ügy, még sokminden történhet ennyi idő alatt. Kivárok, aztán meglátjuk. Ha hozzuk Olmót, de mellette egy vkp-t is akkor azt lenyelem. Főleg, ha Nico nem jön, mert Felix szintjét biztos lehozza a balszélen, csak jobb mezőnymunkával, lenne ott egy erős közepes megoldásunk. De ha hozzuk Olmót, és kiderül, hogy az volt kb az egész keret, akkor az egy rettenetes csapás lenne.