2024.07.16. 23:32:54
Szerintem max Lewy fejlődőtt vissza, a Raphinha-Felix pakk összességében inkább előrelépett, előbbi elég jelentősen, és ittléte alatt is, kb félévről félévre javult. Utóbbi talán egy hajszállal, de rá lehet fogni, hogy stagnált, vissza viszont nem fejlődött. Ferrán... hát... ő a két jó pár hónapjában jó volt, azon kívül hátraarc, ő nem bírta el a mezt. Gündogan sem lépett hátra, Christensen, Koundé pláne nem (utóbbi egy ideig igen, de ez benne van). Romeu igen, de ő eleve közepes volt. Én nem látom ezt a tendenciát, meglepő módon, pedig lehetne. Roquét nem veszem ide, egyrészt mert brazíliából jött, másrészt mert nem kapott igazából sok esélyt.
Auba évek óta nem focizott olyan jól, mint itt, Depay is simán hozta a szintet még csapat nélkül is, amíg meg nem jött Xavi/nem jött a sérülése, utána már nem kapott releváns percet.
Lewynél is szerintem nem a játékos lépett hátra (az 1-2% korosodásból adódót leszámítva), hanem a rendszer volt pocsékul kiépítve rá. Ez kicsit mindenkire igaz, Pedri sem volt olyan jó, mint a válogatottban pl, Yamal sem, ebből látszik a szerkezetbeli gond, ami Flicknél megoldódhat. Amúgy nem volt senkinél egyéni visszaesés a támadók közül, Cápát kivéve. Ha jóval messzebb visszamegyek, akkor Cou jut még így eszembe.
És persze, ha Nico félidőket tol, nem fog 19 gólpasszt hozni, ez a percek 100%-val is beteg dolog. Az eleve extra szám. Gólokat szerintem még fele perccel is lazán lehozná, több helyzete lesz nálunk, és fejlődik ,6-7 gólt szerintem még 1500 perc alatt is lehozna már. És örülök neki, ha csak 1500 percet játszana majd (már persze ha nem sérülés miatt), mert az valami olyasmit jelent, hogy Fati mondjuk megtalálta magát, és ő is lőtt 7-8-at 30-40 percek alatt, ketten meg lehoznak egy 15+15-öt a balszélen. Vagy esetleg valami váratlan fejlemény történt, mint mondjuk hogy Unai berobbant. Ez lenne nekünk kb az álom most, ha Nico nem lenne stabil kezdő, és emiatt csak 5-7 gólt lőne. De azért alighanem az lesz, ha érkezik.
Remélhetőleg Niconál és Yamalnál is fejben, góllövésben áttörés lesz az EB. Kicsit úgy is érződik. Plusz ugye az összhang is számít.
Lewynek óriási előrelépést, közel 30 gólos szezont jósolok csak a bajnokságban, vagy annak az arányosított változatát, ha Roque sokat fog játszani, Lewy meg csak órákat. Akkor kb ketten együtt 30-35.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy