gránit írta: ↑2024.07.14. 19:47:47
Konkrétan több példa volt arra (bizonyíték lent), milyen jól oldottak meg csiki-csuki helyzeteket Lewandowskival, ketten centerben (nem máshonnan érkezve, ahogy Bence állítja, hanem már eleve ott helyezkedve, klasszikus centerként). Például a 20. és a 21. gólok. Lewandowskinak is hatalmas segítség lett volna, ha többször lett volna mellette egy olyan veszélyes társ, aki elvonja róla a védők figyelmét és jelenlétét, ez hatalmas terhet vett volna le róla. Végig erről panaszkodott a lengyel médiában, és maximálisan igaza is volt.
Nem állítom, hogy minden gólt onnan lőtt, hisz játszott vagy 20 meccset máshol a 80 mellett. Így nyilván lesz olyan, amikor centerből lőtt gólt, mert párszor ott is volt, visszavontabban. Zömében balról indult, ott még jobb arányban lőtt gólokat is. Ami egyértelmű jele, hogy ő vérbeli szélső.
Most végignéztem az összes gólt, amit linkeltél, gyakorlatilag mindegyiket szélsőként rúgta, 1-2 volt, amit nem, ilyen szögletes kavarodásoknál, bár ott is lehet, hogy az volt, csak ott nyilván nem lehet megállapítani, mert mindenki össze.vissza van olyankor. Abszolút nem értem, mire gondolsz. Vagy ha arra, hogy aki 16-oson belül és/vagy középről lövi az center, akkor tényleg Araujo meg Fermín meg Christensen meg Gündogan meg Raphinha is mind center. Egyszerűen onnan lehet leginkább gólt lőni, oda kell megérkezni. Amikor szinte pont középről lőtte, az akkor volt, mikor jobboldalon vezették a támadást, akkor a túloldali szélső behúzódva próbál érkezni. Ő egy befelé húzó balszélső.
Még a Lewys utolsó előttit sem tudom eldönteni, melyik posztról lőhette, többet kéne látnom előtte, Lehet, hogy ott pont valami second strikert játszott. De abban nem vagyok biztos. Van 4-5 ilyen, amire nem lehet ennyiből megmondani, honnan érkezett oda, eleve középen focizott, vagy szélről húzódott be a tolódások miatt.
Szerk: Na, ezt most direkt megnéztem bővített highlightsban, Fati 10 perccel korábban jött be, mint ahogy Dembélé lement, addig Dembélé baloson bolt, Fati középen, majd Dembélé cseréje után Fati kihúzódott, a gólja is akkor érkezett, amikor már szélen focizott (nézd meg a meccset a 63. perctől, aztán Dembélé lecserélése után). Középről viszont adott egy nagy gólpasszt Dembélének. Ott sem center volt persze, hanem Lewy mögött érkezett, de ott tényleg középen volt 10 percig. A gólja szélről jött, végig a szélen látod majd focizni, kivéve, mikor úgy tolódik a csapat, és jön befelé, Lewyék helyet csinálnak neki. Az egyik ilyenből lőtt gólt a szép Lewy passz után.
Amúgy jó volt nézni, olyan rég láttuk már, hogy kicsit el is felejtődött, milyen zseniális a srác sok aspektusban, remélem még megvan a lábában az a jellegzetes könnyedség, amivel focizott, ha helyre kerülne véletlen fizikálisan.
Most elolvastam De Zerbi nyilatkozatait is, többször elmondta, hogy Fati a több hónapos sérülése után fizikálisan nem volt elég, ez volt az ok, ami miatt nem játszatta, nem a szintje volt a gond. Bízzunk Flick és csapata fizikai felkészítésében.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy