Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az edzői, az összes futballal foglalkozó oldal, az eddigi összes megszólaló fórumozó, és ő maga is téved?gránit írta: ↑2024.07.15. 00:04:13Ez szintén konkrétan nem igaz, feketén-fehéren elmondta, hogy nem elég az, amit csinál.
https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... m-de-zerbi
A többinek is hasonló igazságtartama van, amit írtál. A góljainak óriási többségét centerből lövi. Nem kavarodások után, nem máshonnan indul be centerbe, hanem eleve ott helyezkedett, az egész támadás során, mint klasszikus center. Teljesen értelmetlen volt részedről a "párhuzam" azzal, hogy egy középhátvéd is fejelhet gólt center pozícióból. Fati a góljainál nem oda keveredik, hanem eleve ott van. Hogy játszatták máshol is, nem vitatom. Csak értelme nincs.
Ez szintén konkrétan nem igaz, feketén-fehéren elmondta, hogy nem elég az, amit csinál.
Nem állítom, hogy minden gólt onnan lőtt, hisz játszott vagy 20 meccset máshol a 80 mellett. Így nyilván lesz olyan, amikor centerből lőtt gólt, mert párszor ott is volt, visszavontabban. Zömében balról indult, ott még jobb arányban lőtt gólokat is. Ami egyértelmű jele, hogy ő vérbeli szélső.gránit írta: ↑2024.07.14. 19:47:47Konkrétan több példa volt arra (bizonyíték lent), milyen jól oldottak meg csiki-csuki helyzeteket Lewandowskival, ketten centerben (nem máshonnan érkezve, ahogy Bence állítja, hanem már eleve ott helyezkedve, klasszikus centerként). Például a 20. és a 21. gólok. Lewandowskinak is hatalmas segítség lett volna, ha többször lett volna mellette egy olyan veszélyes társ, aki elvonja róla a védők figyelmét és jelenlétét, ez hatalmas terhet vett volna le róla. Végig erről panaszkodott a lengyel médiában, és maximálisan igaza is volt.
Szerinted azokon a meccseken ki volt a bal szélső? Mit csinálnak a Barca szélsők? Befelé húzódnak helyet adva a szélsőhátvédeknek. Inverted winger!!gránit írta: ↑2024.07.14. 19:47:47
Ezeket nem tudom, hogy trollkodásként írod, vagy komolyanTényleg, nem tudom eldönteni. Ha csak trollkodásként, akkor nagyon jól csinálod, elnézést, ha nekem nem esik le.
Konkrétan több példa volt arra (bizonyíték lent), milyen jól oldottak meg csiki-csuki helyzeteket Lewandowskival, ketten centerben (nem máshonnan érkezve, ahogy Bence állítja, hanem már eleve ott helyezkedve, klasszikus centerként). Például a 20. és a 21. gólok. Lewandowskinak is hatalmas segítség lett volna, ha többször lett volna mellette egy olyan veszélyes társ, aki elvonja róla a védők figyelmét és jelenlétét, ez hatalmas terhet vett volna le róla. Végig erről panaszkodott a lengyel médiában, és maximálisan igaza is volt.
https://www.eurobarca.hu/hirek/labdarug ... igaza-van/
Ezeket nem tudom, hogy trollkodásként írod, vagy komolyan
Az volt a felvetésed, hogy Fati centerben a leghatékonyabb. Érkeztek rá cáfolatok, hogy nem játszott centert, vagy ha igen, akkor gyengébben, mint szélsőt.gránit írta: ↑2024.07.14. 19:27:03
A lenti videó arra bizonyíték, hogy centerben a leghatékonyabb.
Egy center mellett nem lehet egy másik center? Ez új. Egy center nem érkezhet a hosszú kapufához? Ez új. Raúl szélső volt, mert mellette volt Morientes? Kluivert szélső volt, amikor mellette volt Rivaldo? Fura dolgok ezek.
A lenti videó arra bizonyíték, hogy centerben a leghatékonyabb.tatesz1990 írta: ↑2024.07.14. 19:24:35Ez a lenti videód is arra bizonyíték, hogy bal szélső volt. Center volt mellette mindig.gránit írta: ↑2024.07.14. 19:18:48
Szinte egy gólt sem a szélről lőtt (bizonyíték lent). A szélről valóban nehezebb gólt lőni, ezért értelmetlen mindenkit oda kipakolászni. Amennyire csak lehet, a kapu felé kell húzni. Minden másnak csak akkor van értelme, ha annyi jó góllövőnk van, hogy centerben már egymást akadályoznák. Hogy hol játszott sokat, nem vitatom. Hogy hol kellett volna játszania, arról írtam én.
Jobb oldali támadásnál merre tolódik egy csapat? Ki érkezik a hosszú kapufához? Kiugratásnál merre indulsz a védők mögé?
Ez a lenti videód is arra bizonyíték, hogy bal szélső volt. Center volt mellette mindig.gránit írta: ↑2024.07.14. 19:18:48
Szinte egy gólt sem a szélről lőtt (bizonyíték lent). A szélről valóban nehezebb gólt lőni, ezért értelmetlen mindenkit oda kipakolászni. Amennyire csak lehet, a kapu felé kell húzni. Minden másnak csak akkor van értelme, ha annyi jó góllövőnk van, hogy centerben már egymást akadályoznák. Hogy hol játszott sokat, nem vitatom. Hogy hol kellett volna játszania, arról írtam én.
Szinte egy gólt sem a szélről lőtt (bizonyíték lent). A szélről valóban nehezebb gólt lőni, ezért értelmetlen mindenkit oda kipakolászni. Amennyire csak lehet, a kapu felé kell húzni. Minden másnak csak akkor van értelme, ha annyi jó góllövőnk van, hogy centerben már egymást akadályoznák. Így lett nálunk Henry "szélső", de volt értelme, mert még onnan is lőtt egy bajnokságban 19-et. Hogy hol játszott sokat Fati, nem vitatom. Hogy hol kellett volna játszania, arról írtam én.
Tegyük fel, hogy igen (bár a balszélen csak perceket tolta, úgy nehéz onnan gólt lőni). És akkor elfogadom hogy a center mögötti poszt még téged igazol, mert egyértelműen az volt, nem center, de középen, ez igaz.gránit írta: ↑2024.07.14. 19:02:01Nem, az egész támadás folyamán végig centerben helyezkedett Fati (ettől még lehet a csapatban egy másik center is, semmi nem tiltja). Nem is azt állítom, hogy nem játszatták a szélen. Sokat játszatták ott, csak sok értelme nem volt. Mindig középen volt a leghatékonyabb.
Pont a videód mutatja, hogy nem volt center soha!! Az első gólnál a center (Joao Pedro) mozgott ki, tőle jött a visszapassz oldalról. Nem minden ember csatár, csak mert a góljánál a 16-oson belül volt.gránit írta: ↑2024.07.14. 18:14:18
Ha te még a videó megtekintése után is azt mondod, hogy "bal támadó középpályásként" lőtte a góljait, akkor nem csodálkozok a "statisztikai adataidon".Erre még Columbo is azt mondaná, hogy "nincs több kérdésem".
Ezért érdemes inkább megnézni a meccseket, mint "statisztikai adatokra" hagyatkozni, amiket bármilyen dilettáns felpakolhat a netre.
Ezek nem kavarodások, hanem tudatosan oda helyezkedik, vagy ott helyezkedik.
Abszolút, annyi, hogy a Brightonban tényleg second striker-félét játszott jellemzően, szóval pont ennél tényleg kb igaz. De ez csak a brightonra igaz Mitoma miatt, nálunk nyilván nem, nálunk is lőtt rengeteg gólt befelé mozogva, de egy Güdogan, meg Raphinha is center ennyi erővel, meg Chris is, a góljaik 90%-át kapu elé érkezve lőtték.
Te lested a Brighton meccseket vagy csak a Fati gólösszefoglalókat? Attól, hogy a balosról bemozog néha középre még nem jelenti, hogy egész meccsen centert játszott.
Ha te még a videó megtekintése után is azt mondod, hogy "bal támadó középpályásként" lőtte a góljait, akkor nem csodálkozok a "statisztikai adataidon".tatesz1990 írta: ↑2024.07.14. 18:09:52Bocsi, de kevered a posztokat. A Brightonban Fati csatárként 2/0.
A videón, amit belinkeltél Joao Pedro és Ferguson a center. Fati bal támadó középpályás
Bocsi, de kevered a posztokat. A Brightonban Fati csatárként 2/0.gránit írta: ↑2024.07.14. 17:55:55
Mondom, nézd meg a góljait, és hasonlítsd össze a "statisztikákkal".
A Brightonban az összes, az ÖSSZES gólját centerből szerezte.
https://www.youtube.com/watch?v=UCncyC32fIM
Teljesen mindegy, hova rajzolgatják olyan emberek, akik többször lesik a "statisztikai adatokat", mint a mérkőzéseket.
Mondom, nézd meg a góljait, és hasonlítsd össze a "statisztikákkal".tatesz1990 írta: ↑2024.07.14. 17:51:33Bal szélen: 94 meccs/30 gól = 31,91%
Centerként:16 meccs/3 gól = 18,75%
Támadó középpályásként: 13 meccs/4 gól = 30,77%
Ezek a számok nem azt mutatják, hogy milyen hatékony ott. Szélen és támadó középpályán 3 meccsenként 1 gól! Csatában 5 meccsenként 1?!?!
Bal szélen: 94 meccs/30 gól = 31,91%gránit írta: ↑2024.07.14. 17:43:45
Ha megnézed a mérkőzéseket, vagy simán a lőtt góljait, láthatod, hogy centerben a leghatékonyabb, és onnan lövő a legtöbb gólját. Az, hogy mi erőltetjük a szélsőket, pont nem azt jelenti, hogy ez lenne a hatékony.
Én nem "analitikusan" szoktam nézni a dolgokat, hanem megnézem a mérkőzéseket. Ez minden statnál többet ér. Igen, keveset játszott centert, ez, mint említettem, a mi hülyeségünk volt.
Ha megnézed a mérkőzéseket, vagy simán a lőtt góljait, láthatod, hogy centerben a leghatékonyabb, és onnan lövi a legtöbb gólját. Az, hogy mi erőltetjük a szélsőket, pont nem azt jelenti, hogy ez lenne a hatékony.tatesz1990 írta: ↑2024.07.14. 17:31:23Ha analitikusan nézed, akkor nagyon nem igaz, hogy centerből lövi a góljait. Keveset is játszott centert, nem érzi magát jól és el is veszik a hatalmas bekkek közt.
Fati igenis bal szélső!! LW: 94 meccs/30 gól; ST: 16/3; LM: 1/0; AM: 13/4; RW: 7/0; RM: 1/0
Még támadó középpályásként (amit Brigthonban játszott) is eredményesebb volt, mint csatárban....
Köszi, lusta voltam már ezt is kigyűjteni. Ő minden stat, csapat, edző, oldal szerint balszélső (De Zerbi egyetlen kivételként Mitoma miatt érthető okokból nem, de ott sem center). Nem az a fajta, akit vonalra kell szegezni, Nico/Dembélé jobb úgy a cselezési készségük miatt, de balszélső. Kell neki a hely, centerben el is veszne teljesen, fizikuma sem alkalmas rá, még sérülés nélkül sem.tatesz1990 írta: ↑2024.07.14. 17:31:23Ha analitikusan nézed, akkor nagyon nem igaz, hogy centerből lövi a góljait. Keveset is játszott centert, nem érzi magát jól és el is veszik a hatalmas bekkek közt.
Fati igenis bal szélső!! LW: 94 meccs/30 gól; ST: 16/3; LM: 1/0; AM: 13/4; RW: 7/0; RM: 1/0
Még támadó középpályásként (amit Brigthonban játszott) is eredményesebb volt, mint csatárban....
Ha analitikusan nézed, akkor nagyon nem igaz, hogy centerből lövi a góljait. Keveset is játszott centert, nem érzi magát jól és el is veszik a hatalmas bekkek közt.gránit írta: ↑2024.07.14. 14:51:17A góljainak többségét abszolút centerből szerzi. Talán három gólt ha lőtt a szélről, összekötőként, de leginkább centerként a leghasznosabb. Ez a szélsőzés az ő esetében is teljesen értelmetlen, de mi még Haalandból is képesek lennénk vonalszélsőt csinálni. Amíg nincs a csapatban egy Ronaldinho-Eto'o-Giuly, egy Henry-Eto'o-Messi vagy egy Neymar-Suarez-Messi trió, olyan játékosokkal, akik szélről is szórják a gólokat, addig ennek nincs értelme. Fati is abszolút centerben a leghatékonyabb.
https://www.youtube.com/watch?v=-s9SrfSG7wY
Az még lehet egy forgatóköny, hogy a szegényes centerposztra marad tartaléknak, csak a minőség itt is probléma. Inkább egy kezdő szintű center kellene, mert Lewandowski már nagyon megy lefelé.