Na ebben védeném meg a nagycsapatokat, legalább egy kis részben. A kiscsapat behúzódik 11 emberrel védekezni, nincs hely, nincs lendület. Szerintem okozat, hogy ennyire nem tudnak helyzeteket kialakítani. Látjuk ezt ugye a saját klubunknál is néha, de még a Madrid is szenved és sokszor csak pár helyzetig jut az ilyen kézilabdázásokban. A klub ugye annyi előnyben van, hogy egész évben együtt vannak, könnyebb kidolgozni rá valamit, plusz azt is tudják, hogy oké, pár ilyen meccsen lehet botlani, benne van, de 38 meccsen úgyis mi leszünk a jobbak. Itt nincs meg ez a biztonsági háló.Sinya22 írta: ↑2024.06.27. 15:45:04Ugyanakkor meg azt is tegyük hozzá, hogy bár tényleg jól védekezett Georgia, vagy azelőtt Szlovénia, de sem az angol, sem a portugál csapat nem rohamozott egyáltalán, ilyen vaktában beívelgetett labdák voltak, és alapvonal mögé ment minden. Ehhez nem kell nagy védekezni tudás, jól mozogtak a saját térfelükön, és ennyi elég is volt. Kapusok se lettek próbára téve. Második félidőben Portugália el se találta a kaput. De angol helyzet is egy volt talán.
Plusz általában egy ilyen kisebb válogatott szerintem minőségre erősebb, mint egy Alaves. Mindegyikben van 1-2-3 magasan jegyzett játékos, még a grúzoknál is.
Szerintem azért lehet hajtás hiányát látni sokszor a nagyobb klubokon, mert nincs hová hajtaniuk. Ott áll az ellenfél a 16-oson belül 2-3 sorban, nem nagyon tudnak mit kezdeni vele, ívelgetnek egy sort, néha megpróbálnak valami lyukat kihasználni, és ennyi. Persze így is legtöbbször nyernek, csak a játék nem nagyon lehet lehengerlő, vagy nehezen.
De a legfőbb okról nem láttam nagyon említést: ezek a játékosok ezerszer jobban ki vannak zsigerelve, mint a kisebb csapatoknál. A franciáknál, portugáloknál is, angoloknál pláne, a PL nem csak a legfizikálisabb bajnokság, de még plusz 1 kupájuk is van. Nyilván a LL is brutális, főleg egy Bellinghamnek, aki kicsit túl volt tolva és BL-ben is végig mentek. Nem mondom, hogy a hátuk közepére nem kívánják a dolgot, mert mégiscsak EB. Itt egy nagyon jó edző kell, aki ennek ellenére fel tudja tüzelni a társaságot és összekovácsolni őket. Ez a 2-3 legnagyobb csapatnak idén nem ment, a spanyoloknak és a németeknek igen.
A kisebb csapatok kisebb játékosainak meg ez életük lehetősége akár megmutatni magukat a világnak, akár valamiféle jó élményt szerezni, az az 1-2 nagy név mellettük meg szívesen felveszi a húzóember, a hős szerepét, mint pl. Kvara.
Persze ettől még nagyon gagyi amit a nagyok mutatnak, csak ezzel lehet árnyalni, szerintem.