Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Teljesen igazad van, ugyan így látom, hogy Svájc ellen nagyon nagy volt az arc. Tegnap láttam tiktok-on egy beszélgetést Véber Gyurival, akinek a neve, hát valljuk be, nem az intelligens mellett van a szinonima szótárban. De azt mondta, és nagyon igaz, hogy a sorsolás óta senki egy árva szót sem ejtett Svájcról. Mindenki azt mondta, hogy "jó, hát a németek ellen valószínű zakó, de majd a skótokat úgyis megverjük és akkor megvan a továbbjutás". A svájci csapatról egy mukkot nem szólt senki, pedig azért nézzük már meg, hogy milyen emberek alkotják a csapatot? Meg hogy a válogatottjuk mit ért el mondjuk az utóbbi 20 évben...kint voltak az összes EB-VB-n és egyedül a 2008-as EB-n, és a 2010-es VB-n nem mentek tovább a csoportból.gránit írta: ↑2024.06.27. 01:29:18Rengeteg hibát követtek el Svájc ellen, de már a taktika is rossz volt. Úgy vélem, a közvélemény hajszolta bele Rossit ebbe a rossz taktikába. A túlzott hozsanna, a túlzott hájp valószínűleg elhitette velük, hogy ők már sztárcsapat, és megengedhetik maguknak, hogy egy vb-ken, eb-ken a csoportból rendszeresen továbbjutó Svájc ellen 3 védővel álljanak ki. A közvélemény hajlamos a túlzott hájpra, de egy szakember hogy ülhet fel ennek? Egy szakembernek meg kell maradnia a szakmaiság mellett, és nem arra bazíroznia, amiről az utca embere, Jóskapista álmodozik.
1 az, hogy valóban Orbán úgy esett el, mint akit megfújt a szél. Volt kontakt, ez egyértelmű. De el tudjátok képzelni, hogy a másik térfélen egy Rüdiger ugyan ebben a szituban 0-0-nál így elesik? Mert én nem. Egy középhátvédnek ott, abban a szituban úgy kell odamenni, hogy enyém a labda, bármi áron (nyilván a 11-est kivéve).gránit írta: ↑2024.06.27. 01:29:18az első bekapott gól utáni felháborodás, miközben Willi Orbán, aki az egész eb-n a csapat egyik kerékkötője volt, legalább annyira nekiment Gündogannak, mint fordítva. Egy valamirevaló középhátvédnek ilyenkor földbe kell döngölnie a csenevész ellenfelét. Ehelyett egy Gündoganról lepattant, ami nagyon gáz. Itt bizony Willi Orbánt keményen el kellett volna marasztalnia a közvéleménynek, de megint mindenki hibás volt, csak a mikutyánkkölyke nem.
Ahogy fent is írtam, szerintem is nagy volt az arc. Annyiban van szerencsénk, hogy a skót meccs eksztázisával és az utolsó napig való izgulással azért jobb a zárás, mintha a skótok ellen 0-0 és már hétfő reggel repülünk haza. A sajtó és a közvélemény úgy szétszedte volna őket, hogy az valami embertelen (valamennyire jogosan), megbontotta volna ezt a flow-t, ami tart évek óta és újfent felépült volna egy ellenséges közeg.

Jogos, a másik oldalon azért mégis balszerencse valahol, hogy két favorit is besült az utolsó fordulóban. Fáj, hogy így alakult, de nem lehet okolni másokat, ez igaz. Georgia részéről meg történelmi siker, megérdemelték, jól mentek végig.

Ukrajna ugyan úgy járt, mint mi. Az első meccsen elment nekik a továbbjutás. De ma se nagyon kapartak a győzelemért, pedig nekik saját kezükbe volt a sorsuk.Bob_Marley írta: ↑2024.06.26. 23:06:16
Látva,valóban a legjobbak vannak ott. Egyedül az ukranokra érzem,hogy odaferhettek volna,főleg 4 ponttal. Mi sajnos meg se kozelitettuk a lehetséges teljesítményünket,voltak fellangolasok,de nem konzisztensen

Szlovéniával fognak játszani.

ktm írta: ↑2024.06.26. 02:27:49Angol jatekosok tul vannak hypeolva, a pl lehet nem, de nem szabad elfelejteni, hogy ott is a legiosok toljak az igazi focit. Olvastam itt korabban, hogy valaki arra hivatkozott, hogy talan 3 topligaban is angol jatekos lett a legjobb(Foden?, Kane?, Bellingham?), csak az lett elfelejtve, hogy milyen csapatokbol jonnek es kik jatszanak alajuk(nem angolok).
Holnap necces lesz, szerintem a tet nelkuli meccset jatszo, velhetoen szetrotalt portugalokban is benne van a zako. A masik meccs meg egy az egybe olasz-horvat, barmi lehet.
Amikor látszott, hogy valószínűleg másokon is fog múlni sorsunk, már akkor éreztem, hogy angolokon elmehet. A csoportelsőség megvan nekik, de játék alapján még a franciáknál is jobban alulteljesítenek. Szerintem az első igazán komoly csapat ellen elvéreznem, de masszívabb középcsapat is elkaphatja őket.
?Ha a mi válogatottunk kihúzott volna Anglia ellen egy ilyen döntetlent, akkor az illetékesek eufóriában lennének. Most fanyalgunk az angolok játékán és lehetelennek tartjuk, hogy egy kis csapat elérhet ilyen eredményt.
Tényleg nem a legjobb ez a lebonyolítás, a szurkolókból, a kommentátorokból sem a legjobbat hozza ki.
Ráadásul ha eltörölnénk a selejtezőket, hamarabb véget érne a klubszezon, így a nem válogatott játékosoknak sokkal több idejük maradna regenerálódni a következő szezonra. A válogatottaknak pedig több idejük maradna a felkészülésre, és összességében a válogatott játékosok is többet pihenhetnének nyáron.