Barça offered him €2m gross plus variables, Chelsea tripled the offer.#FCB
Via: @Luis_F_Rojo [marca]
Ezt miért érzed így? Szerintem egész szezonban 4-2-3-1 után ordított a keretünk. Xavi néha alkalmazta is pár félidőre, ezek a legjobb, legattraktívabb percek voltak. Nem véletlenül, ez talán a legmodernebb, legtámadóbb szellemű felfogás, kbázi 4 támadóval akár, attól függően, ki a 10-es. Egy balszélső és egy vkp kéne hozzá.gránit írta: ↑2024.06.25. 12:01:30Ha engednek minket igazolni, akkor is Flick eddig alkalmazott rendszeréhez lenne szükség a legtöbb igazolásra. Még ha 150 milliót elkölthetnénk, akkor sem lenne egyszerű dolgunk. A jelenlegi keret elég messze van a 4-2-3-1-től. Még ha költekezhetnénk sem lenne könnyű feladat.
Nincsenek jó előérzeteim. Pont ahhoz a rendszerhez lenne szükség a legtöbb igazolásra, amellyel Flick leginkább játszott, és ami úgy néz ki, előttünk áll. Pénzért igazolni viszont nem biztos, hogy túlzottan engednek majd minket, így az ilyen Jadon Philogene-félékre fanyalodunk. A hideg kiráz attól, hogy ilyen játékosok érkezzenek. Angol másodosztály, 12 gól. Remélem, kacsa. Ha egy olyan rendszert választunk, amelyhez sokat kell igazolnunk, és pénzért nem igazolhatunk, az a középszer dömingjét jelentheti.Peter írta: ↑2024.06.25. 11:44:42Én úgy az egészre, hogy milyen lesz a "Flick entrée".
Koeman a "Suarez", Xavi az "elmúlt köré a jövőt" belépők után valami bizalomgerjesztőnek örülnék.
Mindkét belépő árulkodott a habitusról, szemléletről, mentalitásról.
Amúgy érdeklődve, de teljesen neutrálisan nézek előre. Lövésem nincs, hogy mit várhatunk el valójában Flicktől.
Nem felejtem el, hogy stílszerűen Koemantől a védelem, Xavitól a középpálya gatyába rázását vártuk.....![]()
Én úgy az egészre, hogy milyen lesz a "Flick entrée".
Nem, ha nem akar menni, nem tudjuk eladni, ahhoz az ő beleegyezése szükséges. Eddig is jöttek érte 90 milliós ajánlatok, de nem akart menni, és nem is tettünk meg mindent azért, hogy menjen.
LaMasia1-nek van igaza. Mindenki a piacon van, csak az ár a kérdés. Ad absurdum idejön egy sejk, 200 millióért vinné Frenkie-t, nyilván eladjuk. Látod mégiscsak a piacon van....
Nem lehet piacképes, amíg én azt nem mondom, hogy az. Nem piacképes, mert nem elérhető a vevők számára. Ha valami nem elérhető a vevők számára, az nem piacképes. Mert eladhatatlan. Nem az értéke miatt. Éppen ezért itt ketté is válik az érték és a piacképesség. De Jong piacképessége is csak akkor nyer értelmet, ha a piacon lesz, így ennek elérését a piacképesség nem hogy kizárja, hanem éppenhogy megköveteli.
Nem ezért, hanem
A távozása már ebből következne.
Ne már...gránit írta: ↑2024.06.25. 02:34:17Két teljesen külön dolog, hogy mi mennyit ér, és mi mennyire piacképes. A lakásomnak van egy értéke, de nem piacképes, mert nem adom el. De Jong akkor válik piacképessé, ha a piac része lesz. A piacnak pedig akkor lesz a része, ha odakerül.
Senkit nem kell csak azért játszatni, mert magas a fizetése. Csak a teljesítmény számít.
Két teljesen külön dolog, hogy mi mennyit ér, és mi mennyire piacképes. A lakásomnak van egy értéke, de nem piacképes, mert nem adom el. De Jong akkor válik piacképessé, ha a piac része lesz. A piacnak pedig akkor lesz a része, ha odakerül.
Nem, attól még nincs jelen a piacon.
A padra akkor kerülne az én meglátásom szerint, ha szép szóval nem lehetne távozásra bírni és eladólistára tenni, tehát a piacra dobni. Így a padra kerülne, nem bosszúból, nem haragból, nem rosszindulatból, nem büntetésből, hanem azért, mert nem ő a megfelelő játékos a posztra. Amit Bence írt ezzel kapcsolatban, teljesen igaz. Egyszerűen sokkal jobbak voltunk tavasszal nélküle. Ő sem stabilitást, sem gördülékeny labdajáratást nem tud adni a csapatnak. A bajnokságban adott NULLA gólpassza nagyon durva. Egy ideig még védtem is, hogy másodszándékból olykor-olykor benne van egy-egy gólban, de ez az ő posztján egyszerűen menthetetlen. Ha nem lenne hajlandó magától távozni, akkor én a padra raknám, és játszatnék mást. Ezután eldönthetné, hogy szeretné-e, hogy 2026-ban véget érjen az érdemi pályafutása. Ha jóérzést nem is, de annyit kinézek belőle, hogy a zsebére hallgatna, és elmenne télen egy másik csapatot lehúzni. Vagy ha ezt felvázolnám neki, már nyár végén.
Ezzel megintcsak nem értek egyet. Senkit nem kell csak azért játszatni, mert magas a fizetése. Csak a teljesítmény számít.
Ezzel a logikával a lakásod egy fillért nem ér addig, ameddig fel nem teszed az ingatlan.com-ra...
Nagyon szívesen kifejtem. Piacképes csak akkor lehet, ha jelen van a piacon. A piacra pedig csak akkor kerül, ha elérjük, hogy oda kerüljön. Ha nem érjük el, hogy odakerüljön, akkor értelmezhetetlen a piacképesség, mert nem része a piacnak. Tehát nincs értelme a piacképességére hivatkozva elutasítani a távozásra bírását, mert pont akkor válik piacképessé, ha távozásra bírjuk. Ilyen egyszerű.
Nem értem milyen szavam ütne bármit.
Akkor tudjuk piacképessé tenni, ha rábírjuk arra, hogy az lehessen. Különben nem piacképes. Egyik szavad üti a másikat. Attól pedig egyetlen játékosnak sincs még helye a pályán, hogy egykor egy zsíros szerződést raktak elé.
Ott a pont. A pénz, amivel hosszabb távon jobban jár, egy nagyon jó érv.
Fayének sok jó mozdulata nem volt a rájátszásban...minden meccsen nem a csapat, hanem kb. a mezőny leggyengébb játékosa volt. A Cordoba elleni mindkét meccsen köze nem volt a játékhoz.bence0330 írta: ↑2024.06.25. 00:04:51
Fayénak láttam eddig 3 meccsét kb az elmúlt 2 hónapban, szerintem vele az van, hogy nem Barca szint ebben a szent pillanatban. Esetleg 5.-6. számú védőnek, de az ebben a korban necces dolog lenne. A képességei nem képezik vita tárgyát, van ereje, sebessége, lát, és Koemant idézi a szabadjaival. De minden meccsen benézett pár hülyeséget, amin láttam, a feljutásért is. Szerintem neki el kell mennie kölcsönbe egy középcsapathoz, vagy eladni alacsony visszavásárlásival. Magas szintű védő lesz, de kell neki még legalább 1 év, szerintem.
La Masia1: sokszor értek egyet nagyon, de most nem. Amúgy lelátóra nyilván úgy küldenénk csak (máshogy nem lenne értelme), ha regisztrálva sem lenne, ergo nem foglalná a bérkeretet.
Ha megkérlek biztos megtudod mutatni, amikor én a klub ellenében De Jong feleségének az érdekei mellett érveltem...gránit írta: ↑2024.06.24. 23:55:55A klubot nem kell hogy érdekelje de Jong felesége meg gyereke. Miért kéne a klubnak velük foglalkoznia? Magasról teszek de Jong feleségére meg gyerekére. Egészen elképesztőek voltak azok az ügyletek, amikor egyes játékosokat azért engedtünk el fillérekért, hogy az új klubjaikban magasabb fizuhoz jussanak. Komolyan, mintha a Máltai Szeretetszolgálat lennénk. A klubnak a saját érdekeit kell szem előtt tartania, és nem azt, hogy mi jó de Jong feleségének. Az rég rossz, ha a klub nem a saját érdekeire koncentrál.
Az egy másik, hasonló téma volt.
Én értelek, egy oldalon vagyunk. Csak én próbálom reálisan megközelíteni a helyzetet.
Itt a lényeg. Aki érti, megérti.
Nem ettől leszünk kemények, de amit leírtál az csak egy újabb kifogás és kisarkítása egy profi szemléletnek.
A felnőtt keret tagja akart volna lenni, Cubarsihoz, Forthoz, Ferminhez hasonlóan. Nem hiszem, hogy ördögtől való elvárás.Troym írta: ↑2024.06.24. 23:36:06Mi a bánatért nem lehet eldönteni van-e potenciál Guiuban?
Ha van, adjunk neki 4-5 milliós bért és felnőtt keret tagságot, ha nincs akkor mindegy, adjuk el és nézegessük, hogy 40-50 milliós támadóvá érik Angliában (utóbbi a személyes szubjektív véleményem vele kapcsolatban)
De ez igaz Faye és adott esetben a többiek esetén is.
Inigo helyett Faye és Ferran helyett Guiu olcsóbb megoldás és nem is tűnik visszalépésnek.
Guiu szerintem is remek (lett volna), de az biztos, hogy a két kicsi nem fért volna meg a keretben, örülhetünk, ha egyet beépítünk. Az én szavazatom az lett volna, hogy Guiu maradjon, szerintem nagyobb a potenciálja, mint Roquénak, de ez csak érzésre, hisz nem láttuk egyiket sem eleget. Szerintem látunk benne a potenciált, ő viszont nem akar Lewyvel és a korabeli 40 milliós igazolással vetélkedni. Erre tippelnék.Troym írta: ↑2024.06.24. 23:36:06Mi a bánatért nem lehet eldönteni van-e potenciál Guiuban?
Ha van, adjunk neki 4-5 milliós bért és felnőtt keret tagságot, ha nincs akkor mindegy, adjuk el és nézegessük, hogy 40-50 milliós támadóvá érik Angliában (utóbbi a személyes szubjektív véleményem vele kapcsolatban)
De ez igaz Faye és adott esetben a többiek esetén is.
Inigo helyett Faye és Ferran helyett Guiu olcsóbb megoldás és nem is tűnik visszalépésnek.
Négy hozzászólással lentebb lett leírva, miről szól igazán ez a téma. Hogy a klub sokszor nem úgy működik, mint egy profi klub, hanem úgy, mint egy jótékonysági intézmény. A klubot nem kell hogy érdekelje de Jong felesége meg gyereke. Miért kéne a klubnak velük foglalkoznia? Magasról teszek de Jong feleségére meg gyerekére. Egészen elképesztőek voltak azok az ügyletek, amikor egyes játékosokat azért engedtünk el fillérekért, hogy az új klubjaikban magasabb fizuhoz jussanak. Komolyan, mintha a Máltai Szeretetszolgálat lennénk. A klubnak a saját érdekeit kell szem előtt tartania, és nem azt, hogy mi jó de Jong feleségének. Az rég rossz, ha a klub nem a saját érdekeire koncentrál.La Masia1 írta: ↑2024.06.24. 23:37:58Tehát az lenne a cél, hogy egy amúgy egészséges, minden edzőnél alap embernek számító játékost a lelátóra ültessünk, hogy a feleségével és a gyerekével a VIP-ből nézzék végig a szezont, ezért fizetnék az évre kb. 35 milliót, nem játszana, semmi haszna nem lenne, foglalná a bérkeretet, arra játszva, hogy a szezon végén a játékos ESETLEG úgy dönt, hogy ő akkor inkább ingyen elmenne?
Gondolom, te sem sértődsz meg azon, hogy ez kölcsönös, amit tovább erősít, ha valaki számára egyáltalán szóba kerülhet, hogy a klub érdekei fölé helyezzük a játékosok feleségeinek érdekeit.
De, arról beszélünk. Régóta téma, hogy ahol ő játszik, ott történik a legtöbb labdaérintés. Vagy ahogy itt már szállóigévé vált, ez az "origó". Erre a posztra a legnagyobb klasszisokra van szükségünk, és véleményünk szerint de Jong nem az. Ha valaki szerint az, oké, joga van ahhoz, hogy ez legyen a véleménye. Ahogy másnak ahhoz, hogy az ellenkezőjét gondolja.
Balszélen Williams, jobbszélen Yamal, tartalék Ferran. Nekem nem tetszene, de szerintem ez a céljuk.