Barca Igazolások
Közben több helyen lehozták, hogy Guiu megy. Szégyen. Nem neki, nekünk. Megy Guiu, marad Cápa Ferran, mint tavaly amikor Nico ment, hogy Romeu jöhessen.
Úton a középszer felé...
Úton a középszer felé...
Barça have begun negotiations with Hull City to sign Jadon Philogene (22), who plays as a LW. Barça want to sign him on a loan with an optional purchase option. @relevo

Nem, ha nem akar menni, nem tudjuk eladni, ahhoz az ő beleegyezése szükséges. Eddig is jöttek érte 90 milliós ajánlatok, de nem akart menni, és nem is tettünk meg mindent azért, hogy menjen.
LaMasia1-nek van igaza. Mindenki a piacon van, csak az ár a kérdés. Ad absurdum idejön egy sejk, 200 millióért vinné Frenkie-t, nyilván eladjuk. Látod mégiscsak a piacon van....
Nem lehet piacképes, amíg én azt nem mondom, hogy az. Nem piacképes, mert nem elérhető a vevők számára. Ha valami nem elérhető a vevők számára, az nem piacképes. Mert eladhatatlan. Nem az értéke miatt. Éppen ezért itt ketté is válik az érték és a piacképesség. De Jong piacképessége is csak akkor nyer értelmet, ha a piacon lesz, így ennek elérését a piacképesség nem hogy kizárja, hanem éppenhogy megköveteli.
Nem ezért, hanem
A távozása már ebből következne.
De szerintem meg lehetne győzni enélkül is. A padoztatás nálam már akkor játszana, ha mégsem lehetne távozásra bírni. És még egyszer, nem bosszúból. Hanem azért, mert nem ő számunkra a megfelelő ember a posztra.
Ne már...gránit írta: ↑2024.06.25. 02:34:17Két teljesen külön dolog, hogy mi mennyit ér, és mi mennyire piacképes. A lakásomnak van egy értéke, de nem piacképes, mert nem adom el. De Jong akkor válik piacképessé, ha a piac része lesz. A piacnak pedig akkor lesz a része, ha odakerül.
Senkit nem kell csak azért játszatni, mert magas a fizetése. Csak a teljesítmény számít.
100% összefügg a kettő.
A lakásodnak AZÉRT VAN értéke, mert piacképes.
Ha nem lenne piacképes, mert a kutyának nem kellene, akkor keveset/semmit nem érne.
A munkaerő piacon nem akkor leszel piacképes, amikor felmész a profession.hu-ra. Hanem akkor, amikor nyelvet beszélsz és van egy szakmád/diplomád.
De Jong nem akkor lesz piacképes, ha el akarja a Barca adni. Hanem azért tudja eladni, mert piacképes. Mert jó korban van és egy top csapatban kezdő játékos. És egy top válogatottban is alap ember.
Én ezt mondtam: akkor ne játsszon, ha az edző szakmai okok miatt nem akarja játszatni.
De eddig az összes edzőnél kezdő volt. Tehát évek óta megvannak vele elégedve szakmai oldalról.
Te azt mondod, hogy azért ne játsszon, hogy a magas fizetése miatt tegyék a lelátóra és akkor majd elmegy.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ha maradna, akkor két dolog:
1: Flick rendszerében lehet, hogy ezek a mi stílusunkban elég öncélú labdacipeléseknek sokkal több foganatja lesz, főleg, ha mellette valaki biztosít hátul. Nálunk volt egy félsz mindig, hogy ment a támadásépítés, és megakadt, mert nem akartunk labdát veszteni. Még kontráknál is sokszor ez volt.
2: Én középhátvédként is számolnék vele, bármikor játszott ott, szerintem kifejezetten jó teljesítményt hozott le, nekem jobban tetszett ott, mint középpályásként.
1: Flick rendszerében lehet, hogy ezek a mi stílusunkban elég öncélú labdacipeléseknek sokkal több foganatja lesz, főleg, ha mellette valaki biztosít hátul. Nálunk volt egy félsz mindig, hogy ment a támadásépítés, és megakadt, mert nem akartunk labdát veszteni. Még kontráknál is sokszor ez volt.
2: Én középhátvédként is számolnék vele, bármikor játszott ott, szerintem kifejezetten jó teljesítményt hozott le, nekem jobban tetszett ott, mint középpályásként.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Két teljesen külön dolog, hogy mi mennyit ér, és mi mennyire piacképes. A lakásomnak van egy értéke, de nem piacképes, mert nem adom el. De Jong akkor válik piacképessé, ha a piac része lesz. A piacnak pedig akkor lesz a része, ha odakerül.
Nem, attól még nincs jelen a piacon.
A padra akkor kerülne az én meglátásom szerint, ha szép szóval nem lehetne távozásra bírni és eladólistára tenni, tehát a piacra dobni. Így a padra kerülne, nem bosszúból, nem haragból, nem rosszindulatból, nem büntetésből, hanem azért, mert nem ő a megfelelő játékos a posztra. Amit Bence írt ezzel kapcsolatban, teljesen igaz. Egyszerűen sokkal jobbak voltunk tavasszal nélküle. Ő sem stabilitást, sem gördülékeny labdajáratást nem tud adni a csapatnak. A bajnokságban adott NULLA gólpassza nagyon durva. Egy ideig még védtem is, hogy másodszándékból olykor-olykor benne van egy-egy gólban, de ez az ő posztján egyszerűen menthetetlen. Ha nem lenne hajlandó magától távozni, akkor én a padra raknám, és játszatnék mást. Ezután eldönthetné, hogy szeretné-e, hogy 2026-ban véget érjen az érdemi pályafutása. Ha jóérzést nem is, de annyit kinézek belőle, hogy a zsebére hallgatna, és elmenne télen egy másik csapatot lehúzni. Vagy ha ezt felvázolnám neki, már nyár végén.
Ezzel megintcsak nem értek egyet. Senkit nem kell csak azért játszatni, mert magas a fizetése. Csak a teljesítmény számít.
- bence0330
Úgy módosítanám, hogy az összes ász az ő kezében van. A mi egyetlen adunk a brutális hozzáállás.
Gránit szerintem úgy érti, hogy ha 2 év múlva távozik, akkor úgyis ingyen teszi (mert ha el nem hajlandó menni, ez lesz a vége, isten ments, hogy még hosszabbítsunk is, hacsak nem még most, és nem jelentős összeggel...). Tehát nincs jelentősége, mennyire piacképes, mert hiába vennék meg akármennyiért, a gyakorlatban nem eladható.
Szerintem ezért nem teljesen pontos az ingatlanos példa. Ha a házad csak 2 évig lenne a tiéd (hagyjuk, hogy ilyen nincs), akkor lenne jó a hasonlat.
Ezt szerintem nem kéne figyelembe venni emiatt a döntésnél. Nekünk egy fontos dolgunk van, hogy eladjunk. Ennek egy módja van, ha ő úgy dönt. Erre egy esély van, ha tudja, hogy vagy ez van, vagy hogy a lelátóról nézi végig a hátralévő két szezont jó pénzért, leépül, nem kerül be a válogatottba sem, és lehet, hogy onnan már kikerül az európai vérkeringésből is.
Szerződése van, nyilván, nem lehet puskát tenni a fejéhez, ez a legdrasztikusabb módszer. A csapatból nem hiányozna, sőt, a bérkerete meg felszabadulna, amit nyilván ki kell fizetni, de legalább nem számít bele az ffp-be.
Szerintem távozna.
De legyen egy békésebb megoldás:
Fel kell ajánlani neki fél évi fizuját még bónuszként. Vagy akár egy egész éveset is, még mindig jobban járunk, ha kapunk érte akár csak 50 misit alsó hangon, ebből megadunk neki annyit, amennyit ő kézhez kapna egy évig, azaz számára nettó 20 körül, nem tudom, hogy kell ebből adóznia, ha ugyanazon szabályok szerint, akkor 37 misit. És megszabadulunk 2Xcirka37, kb 70 milliótól. Azaz a mostani ponttól számítva 13 milliót nyernénk vele, ha meg kitölti a szerződését, kb 70 milliót bukunk. Az 83 milliós difi, ami nem piskóta. És csak 50 milliós eladási árral számoltam. Mindenki nyer, ő kb annyit keresne az új klubja fizetésével együtt, mintha itt kitöltené a szerződését, talán még többet is.
Gránit szerintem úgy érti, hogy ha 2 év múlva távozik, akkor úgyis ingyen teszi (mert ha el nem hajlandó menni, ez lesz a vége, isten ments, hogy még hosszabbítsunk is, hacsak nem még most, és nem jelentős összeggel...). Tehát nincs jelentősége, mennyire piacképes, mert hiába vennék meg akármennyiért, a gyakorlatban nem eladható.
Szerintem ezért nem teljesen pontos az ingatlanos példa. Ha a házad csak 2 évig lenne a tiéd (hagyjuk, hogy ilyen nincs), akkor lenne jó a hasonlat.
Ezt szerintem nem kéne figyelembe venni emiatt a döntésnél. Nekünk egy fontos dolgunk van, hogy eladjunk. Ennek egy módja van, ha ő úgy dönt. Erre egy esély van, ha tudja, hogy vagy ez van, vagy hogy a lelátóról nézi végig a hátralévő két szezont jó pénzért, leépül, nem kerül be a válogatottba sem, és lehet, hogy onnan már kikerül az európai vérkeringésből is.
Szerződése van, nyilván, nem lehet puskát tenni a fejéhez, ez a legdrasztikusabb módszer. A csapatból nem hiányozna, sőt, a bérkerete meg felszabadulna, amit nyilván ki kell fizetni, de legalább nem számít bele az ffp-be.
Szerintem távozna.
De legyen egy békésebb megoldás:
Fel kell ajánlani neki fél évi fizuját még bónuszként. Vagy akár egy egész éveset is, még mindig jobban járunk, ha kapunk érte akár csak 50 misit alsó hangon, ebből megadunk neki annyit, amennyit ő kézhez kapna egy évig, azaz számára nettó 20 körül, nem tudom, hogy kell ebből adóznia, ha ugyanazon szabályok szerint, akkor 37 misit. És megszabadulunk 2Xcirka37, kb 70 milliótól. Azaz a mostani ponttól számítva 13 milliót nyernénk vele, ha meg kitölti a szerződését, kb 70 milliót bukunk. Az 83 milliós difi, ami nem piskóta. És csak 50 milliós eladási árral számoltam. Mindenki nyer, ő kb annyit keresne az új klubja fizetésével együtt, mintha itt kitöltené a szerződését, talán még többet is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.06.25. 02:35:05-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ezzel a logikával a lakásod egy fillért nem ér addig, ameddig fel nem teszed az ingatlan.com-ra...

Egy játékos, amelyik pályán van, játszik, az jelen van a piacon. De Jong sokat van a pályán, sokat játszik. Az edzői szerint nem is rosszul, mert az összesnél alap ember.
Araujo, Yamal és mondjuk Pedri mellett az egész keret legértékesebb, legpiacképesebb, legeladhatóbb játékosa. Ezért is szeretné eladni a klub.
Azzal, ha szándékosan padoztatná, a klub csak rontana az értékén.
Más kérdés, hogy nincsen meg az említett közös nevező. A játékos ugyanis nem szeretne elmenni, nem akarja, hogy eladják. És reálisan semmilyen módszerrel nem is lehet erre rávenni.
Nagyon jól érzi magát a klubnál, a városban és nagyon sokat keres.
Ha leülteted a padra, pontosan ugyanannyit fog keresni, csak egyrészt semmit nem fog dolgozni a klubnak, másrészt lefelezed az értékét.
Ha összetöröd az autód, akkor is kevesebbet fog érni, ha eszed ágában nincsen eladni. Neked lehet jó úgy ahogy van, de kevesebbet ér, hiába nem hirdeted meg eladásra.
De Jong egy nagyon drága alkalmazott. Az egyetlen értelmes megoldás, ha "kidolgoztatod a belét" és nem az, hogy azért fizeted, hogy "a büfében üljön".
Nagyon szívesen kifejtem. Piacképes csak akkor lehet, ha jelen van a piacon. A piacra pedig csak akkor kerül, ha elérjük, hogy oda kerüljön. Ha nem érjük el, hogy odakerüljön, akkor értelmezhetetlen a piacképesség, mert nem része a piacnak. Tehát nincs értelme a piacképességére hivatkozva elutasítani a távozásra bírását, mert pont akkor válik piacképessé, ha távozásra bírjuk. Ilyen egyszerű.
De egyébként sem értettem egyet az egész feltevéssel, hogy valakit azért ne rakjunk a padra, mert piacképes... Ha nem akar távozni, és nem is bírjuk távozásra, nem teljesen mindegy, hogy piacképes lenne, ha a piacon lenne, de nincs ott? A piacképességnek semmi jelentősége, amíg nincs a piacon.
Nem értem milyen szavam ütne bármit.
Ő most nagyon piacképes. A legjobb életkorban van. Egy nagyon magasan képzett, technikás játékos. Egy top bajnokság top csapatának a fix kezdő, alap embere.
Az egyetlen dolog a jelenlegi fizetése amiatt nem piacképes. Ezt ő is pontosan tudja. Részben pontosan ezért esze ágában nincsen elmenni sehova. Ehhez minden joga megvan.
Kipörgeti a mostani szerződését, felveszi az extra nagy pénzt, aztán majd meglátja mi lesz.
Az összes adu az ő kezében van.
Ha akarja, majd végül hosszabbít, akár alacsonyabb fizetésért. Bele fog férni, ha ez az ára, hogy a városban maradjanak. Jelenleg a klub ezt szeretné.
Ha akarja nem hosszabbít, felvesz egy nagyobb aláírási pénzt és aláír máshova.
Amúgy totálisan hasonló a helyzete Araujoéval. Ott ugyanez a játék lesz, csak fordítva.
Akkor tudjuk piacképessé tenni, ha rábírjuk arra, hogy az lehessen. Különben nem piacképes. Egyik szavad üti a másikat. Attól pedig egyetlen játékosnak sincs még helye a pályán, hogy egykor egy zsíros szerződést raktak elé.
Ott a pont. A pénz, amivel hosszabb távon jobban jár, egy nagyon jó érv.
Arra vagyok még kíváncsi, hogy a hátsó alakzatot hogy tervezik. Frimpongtól balra megmarad-e a három belső védős felállás, vagy visszaállunk a két belső védős rendszerre (Balde, Fort, Valle is ott lehetnek a balszélen). Utóbbi esetén a négy belső védő a keretben akár még elég is lehet, Christensen vésztartalékként visszasorolható (ezért kell a mélységi középpályára is elég ember, hogy ezt megtehessük, és legyen mozgástér).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.06.25. 01:45:59-kor.
Fayének sok jó mozdulata nem volt a rájátszásban...minden meccsen nem a csapat, hanem kb. a mezőny leggyengébb játékosa volt. A Cordoba elleni mindkét meccsen köze nem volt a játékhoz.bence0330 írta: ↑2024.06.25. 00:04:51
Fayénak láttam eddig 3 meccsét kb az elmúlt 2 hónapban, szerintem vele az van, hogy nem Barca szint ebben a szent pillanatban. Esetleg 5.-6. számú védőnek, de az ebben a korban necces dolog lenne. A képességei nem képezik vita tárgyát, van ereje, sebessége, lát, és Koemant idézi a szabadjaival. De minden meccsen benézett pár hülyeséget, amin láttam, a feljutásért is. Szerintem neki el kell mennie kölcsönbe egy középcsapathoz, vagy eladni alacsony visszavásárlásival. Magas szintű védő lesz, de kell neki még legalább 1 év, szerintem.
La Masia1: sokszor értek egyet nagyon, de most nem. Amúgy lelátóra nyilván úgy küldenénk csak (máshogy nem lenne értelme), ha regisztrálva sem lenne, ergo nem foglalná a bérkeretet.
Vele ugyanaz a helyzet, mint sok más poszton. Azt kellene eldönteni, hogy a Pique/Inigo/Cubarsi vonalat keresük hátul vagy nem. Hozzájuk képest a labdával való játékban nagyon messze van jelenleg.
FDJ: szerintem az sem megoldás, hogy nem regisztrálod. Nyilván nem tudom a szerződés részleteit, de viszonylag alap kitétel szokott lenni, hogy ha nem kerülsz regisztrálásra, akkor "minden járandóságod azonnal esedékes és távozhatsz". Nem lenne túl nagy deal a klubnak...
Nincsen a klub abban a helyzetben, hogy FDJ-t csavargassa...
Ha megkérlek biztos megtudod mutatni, amikor én a klub ellenében De Jong feleségének az érdekei mellett érveltem...gránit írta: ↑2024.06.24. 23:55:55A klubot nem kell hogy érdekelje de Jong felesége meg gyereke. Miért kéne a klubnak velük foglalkoznia? Magasról teszek de Jong feleségére meg gyerekére. Egészen elképesztőek voltak azok az ügyletek, amikor egyes játékosokat azért engedtünk el fillérekért, hogy az új klubjaikban magasabb fizuhoz jussanak. Komolyan, mintha a Máltai Szeretetszolgálat lennénk. A klubnak a saját érdekeit kell szem előtt tartania, és nem azt, hogy mi jó de Jong feleségének. Az rég rossz, ha a klub nem a saját érdekeire koncentrál.
A klub akkor nézni a saját érdekeit, ha nem ülteti a világ összes pénzét megkereső és egyben legpiacképesebb játékosát a lelátóra...hanem talán megpróbálja arra használni, amiért a fizetését kapja.
Az egy másik, hasonló téma volt.
Hogy Guiuval is keményen kellett volna tárgyalni, hogy felemeljék a kivásárlási árát.
Az ugyanúgy nem működött. Mert egy tárgyaláson - ha nem maffiaként tárgyalsz - tudnod kell valami ajánlani, ha kérsz/akarsz valamit.
Ahogy jelenleg FDJ-nek sem, úgy Guiunak sem tudott a klub semmi értelmeset ajánlani.
Én értelek, egy oldalon vagyunk. Csak én próbálom reálisan megközelíteni a helyzetet.
Pont az a gond, hogy nincsen közös akarat

A játékos élete klubjában van, a világ egyik legélhetőbb városában, extra jól érzik magukat, iszonyat pénzt keres, spanyol bajnok és azért hajt, hogy BL-t nyerjen. Neki nagyon kerek minden.
És ő semmi rosszat nem tett. Egy dolgot szeretne, kitölteni a szerződését, amihez minden joga megvan.
A másik oldalon van egy klub, aki lehet szeretne tőle szabadulni, csak erre zéró jogi eszköze van.
Ha én ebben nem látom a közös nevezőt, lehet velem van a baj, de attól még biztos nem a De Jong-család érdekeit nézem

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára La Masia1 2024.06.25. 00:56:58-kor.
Itt a lényeg. Aki érti, megérti.
Persze az lenne az elvárható elsősorban, hogy a klub agytrösztjei működjenek ehhez méltón.
Nem ettől leszünk kemények, de amit leírtál az csak egy újabb kifogás és kisarkítása egy profi szemléletnek.
(egyébként, hogy jön a Frenkie témához ez az elmegy PL csapathoz?)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.06.25. 00:38:37-kor.
A felnőtt keret tagja akart volna lenni, Cubarsihoz, Forthoz, Ferminhez hasonlóan. Nem hiszem, hogy ördögtől való elvárás.Troym írta: ↑2024.06.24. 23:36:06Mi a bánatért nem lehet eldönteni van-e potenciál Guiuban?
Ha van, adjunk neki 4-5 milliós bért és felnőtt keret tagságot, ha nincs akkor mindegy, adjuk el és nézegessük, hogy 40-50 milliós támadóvá érik Angliában (utóbbi a személyes szubjektív véleményem vele kapcsolatban)
De ez igaz Faye és adott esetben a többiek esetén is.
Inigo helyett Faye és Ferran helyett Guiu olcsóbb megoldás és nem is tűnik visszalépésnek.
Hét éves kora óta mindig, minden évben a legjobbak között volt. Minden korosztályban kiemelkedő volt.
Nem 4-5 millióért, hanem szerintem 1-ért helyben aláírt volna...
Nyilván jobb döntés volt, hogy egy brazil jön kb. 40 millióért és kb. 3 milliós fizetésért.
- bence0330
Guiu szerintem is remek (lett volna), de az biztos, hogy a két kicsi nem fért volna meg a keretben, örülhetünk, ha egyet beépítünk. Az én szavazatom az lett volna, hogy Guiu maradjon, szerintem nagyobb a potenciálja, mint Roquénak, de ez csak érzésre, hisz nem láttuk egyiket sem eleget. Szerintem látunk benne a potenciált, ő viszont nem akar Lewyvel és a korabeli 40 milliós igazolással vetélkedni. Erre tippelnék.Troym írta: ↑2024.06.24. 23:36:06Mi a bánatért nem lehet eldönteni van-e potenciál Guiuban?
Ha van, adjunk neki 4-5 milliós bért és felnőtt keret tagságot, ha nincs akkor mindegy, adjuk el és nézegessük, hogy 40-50 milliós támadóvá érik Angliában (utóbbi a személyes szubjektív véleményem vele kapcsolatban)
Inigo helyett Faye és Ferran helyett Guiu olcsóbb megoldás és nem is tűnik visszalépésnek.
A kérdésre válaszolva: mert nem láttuk eleget. Sokkal többször kellett volna 20-25 perceket kapnia.
Fayénak láttam eddig 3 meccsét kb az elmúlt 2 hónapban, szerintem vele az van, hogy nem Barca szint ebben a szent pillanatban. Esetleg 5.-6. számú védőnek, de az ebben a korban necces dolog lenne. A képességei nem képezik vita tárgyát, van ereje, sebessége, lát, és Koemant idézi a szabadjaival. De minden meccsen benézett pár hülyeséget, amin láttam, a feljutásért is. Szerintem neki el kell mennie kölcsönbe egy középcsapathoz, vagy eladni alacsony visszavásárlásival. Magas szintű védő lesz, de kell neki még legalább 1 év, szerintem.
La Masia1: sokszor értek egyet nagyon, de most nem. Amúgy lelátóra nyilván úgy küldenénk csak (máshogy nem lenne értelme), ha regisztrálva sem lenne, ergo nem foglalná a bérkeretet. Mivel ígyis-úgyis ingyen fog távozni egy ponton, nekünk mindegy, hová amortizáljuk, neki lehet, hogy nem, és majd meggondolja magát, hogy xy hely is biztos szép, nem csak Barcelona.
Azt sokszor láthattuk, mennyivel erősebb a csapat nélküle, amíg sérült volt, nagyot ment a csapat, SR, bárki jobban pótolta, Christensennel nem is lehet egy polcon említeni, a csapat játékát, pedig ő alapból védő. Ekkora a gond DJ játékával, ő valahogy egy ország az országban, ott van, jó dolgokat is csinál, de idegen testként a csapat gyengébb vele. És az a gond, hogy ekkora fizuval nem sok edző merné a padra rakni. Xavi nem merte, még sérülésből visszatérve sem, pedig akkor aztán jó, ha 6. számú középpályásunk volt. Ugyanaz, mint Lewy, ő is bármit megtehetett, hónapokat tölthetett egy jó labdaérintés nélkül, következmény nélkül. Ez a baj az ilyen játékosokkal.
Ha Flick meg merné tenni, hogy 5.-6. középpályásnak használja, tőlem maradhat a keretben, de valahogy ezt kétlem. De persze új edzővel tényleg van esély a javulásra is. De - nem fogjuk megtenni - én is bekeményítenék, pedig nem ilyen a személyiségem. De a klub mindenekfelett. Nálam is DJ vagy nem lenne regisztrálva, vagy távozik. A távozásnál megengednék neki valami kilépőcsomagot, ami nem terheli az ffp-t.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.06.25. 00:06:32-kor.
Négy hozzászólással lentebb lett leírva, miről szól igazán ez a téma. Hogy a klub sokszor nem úgy működik, mint egy profi klub, hanem úgy, mint egy jótékonysági intézmény. A klubot nem kell hogy érdekelje de Jong felesége meg gyereke. Miért kéne a klubnak velük foglalkoznia? Magasról teszek de Jong feleségére meg gyerekére. Egészen elképesztőek voltak azok az ügyletek, amikor egyes játékosokat azért engedtünk el fillérekért, hogy az új klubjaikban magasabb fizuhoz jussanak. Komolyan, mintha a Máltai Szeretetszolgálat lennénk. A klubnak a saját érdekeit kell szem előtt tartania, és nem azt, hogy mi jó de Jong feleségének. Az rég rossz, ha a klub nem a saját érdekeire koncentrál.La Masia1 írta: ↑2024.06.24. 23:37:58Tehát az lenne a cél, hogy egy amúgy egészséges, minden edzőnél alap embernek számító játékost a lelátóra ültessünk, hogy a feleségével és a gyerekével a VIP-ből nézzék végig a szezont, ezért fizetnék az évre kb. 35 milliót, nem játszana, semmi haszna nem lenne, foglalná a bérkeretet, arra játszva, hogy a szezon végén a játékos ESETLEG úgy dönt, hogy ő akkor inkább ingyen elmenne?
A cél a részemről az lenne, hogy meggyőzzük a távozásról. Szerintem meg lehetne, mert többet kaszálna, ha most távozna és lehúzna egy másik klubot, minthogy itt kidekkoljon még két évet, és véget érjen a pályafutása. Szerintem meg lehetne győzni.
Gondolom, te sem sértődsz meg azon, hogy ez kölcsönös, amit tovább erősít, ha valaki számára egyáltalán szóba kerülhet, hogy a klub érdekei fölé helyezzük a játékosok feleségeinek érdekeit.
De, arról beszélünk. Régóta téma, hogy ahol ő játszik, ott történik a legtöbb labdaérintés. Vagy ahogy itt már szállóigévé vált, ez az "origó". Erre a posztra a legnagyobb klasszisokra van szükségünk, és véleményünk szerint de Jong nem az. Ha valaki szerint az, oké, joga van ahhoz, hogy ez legyen a véleménye. Ahogy másnak ahhoz, hogy az ellenkezőjét gondolja.
Balszélen Williams, jobbszélen Yamal, tartalék Ferran. Nekem nem tetszene, de szerintem ez a céljuk.
Teljesen mindegy, hogy milyen szintű megoldásnak nevezzük akkor, ha nem viszi előre a csapatot. Leírtad a lényeget, ahogyan Cancelo és Lewa is nyilatkozta, imádják a várost, jól érzik magukat.La Masia1 írta: ↑2024.06.24. 23:37:58A klub szabadulna tőle. Nincsen pénz, ő érte egészen sokat lehetne kapni és nagyon sokat keres.
Csak ugye ő nagyon jól érzi magát és nem szeretne elmenni.
Ha leülteik a lelátóra a klub helyzete SOKKAL rosszabb lesz. Lerohasztják a nagyon sokat érő és nagyon sokba kerülő árut. Fizetik az összes költségét és utána elsétál. Ez ilyen szaúdi szintű megoldás lenne...
A klubnak arra lenne szüksége, hogy azért érezzék jól magukat itt, hogy folyamatosan BL trófeáért játszhassanak. (ne csak álmukban, hanem a valóságban)
Szemlélet, langyos víz, szürkeség. Nekünk forró vízre és feketére vagy fehérre lenne szükségünk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.06.24. 23:57:39-kor.
Tehát az lenne a cél, hogy egy amúgy egészséges, minden edzőnél alap embernek számító játékost a lelátóra ültessünk, hogy a feleségével és a gyerekével a VIP-ből nézzék végig a szezont, ezért fizetnék az évre kb. 35 milliót, nem játszana, semmi haszna nem lenne, foglalná a bérkeretet, arra játszva, hogy a szezon végén a játékos ESETLEG úgy dönt, hogy ő akkor inkább ingyen elmenne?Peter írta: ↑2024.06.24. 22:52:38
Egyébként éppen azt írtad, hogy jogilag sem működik, miközben éppen jogilag adtál egy opciót. Tehát ő is felbonthatja a szerződését.
A lényeg az, hogy profi mentalitású klubnál nincs lehetetlen. Bukóval is ki lehet szállni, a Real is megcsinálta Hazard vagy Bale esetében.
Szerk.: most látom alul, hogy időközben konkrétumokat is kaptál....![]()

Iszonyat nagy deal lenne a klubnak.

Gondolom nem sértődnétek meg, ha nálam nem ti lennétek a jelöltek a sportigazgatói posztra

A klub NEM azt akarja, hogy ingyen elmenjen! Hanem ő lenne amúgy az egyik legjobban értékesíthető játékos, a klub sok pénzt akarna érte kapni. Nem azért fizetni, hogy még ráadásul ingyen menjen el!
Nem tudsz "bukóval kiszállni", ez nem az az eset.
Ő nem akar elmenni. A bukóval kiszállás az Dembele esete volt.
A Real pont semmit nem tudott Bale-lel kezdeni; a világ összes pénzét kifizették neki, hogy közben golfozzon...
Semmi gond nem lenne, ha nem játszana, sportszakmai okokból. Ha az edző valós okok miatt nem akarná játszatni. Akkor nem fogja Flick játszani. Te/ti nem erről beszéltek.
A klub szabadulna tőle. Nincsen pénz, ő érte egészen sokat lehetne kapni és nagyon sokat keres.
Csak ugye ő nagyon jól érzi magát és nem szeretne elmenni.
Ha leülteik a lelátóra a klub helyzete SOKKAL rosszabb lesz. Lerohasztják a nagyon sokat érő és nagyon sokba kerülő árut. Fizetik az összes költségét és utána elsétál. Ez ilyen szaúdi szintű megoldás lenne...
Behívhatja, valószínűleg be is hívták!
De az ügynöke nyilván megmondta, hogy "persze, felemelhetjük a kivásárlási árat, csak akkor emeljük fel a fizetését is". Ez kb. a full alap és logikus válasz.
Ezt a klub - mivel az akadémisták ebédjét és taxiját sem tudta már fizetni - nem vállalhatta.
Szóval marad a tartalom nélküli kérés, könyörgés - vagy a nálatok is felvetett - sehova nem vezető keménykedés.
Ha egy klub nem tud/akar sem versenyképes fizetést, sem sportszakmai karriert kínálni, akkor mégis mit vár...?
"Aláírod vagy a lelátón rohadsz meg! Válassz!" - ez lenne a Barca...?
Most már kemények vagyunk...
Nem, ő fogja, köszöni, és elmegy egy PL csapathoz.
Mi a bánatért nem lehet eldönteni van-e potenciál Guiuban?
Hát ez éppen mindenről szólhat, csak éppen az aranyos naív elméletről nem.La Masia1 írta: ↑2024.06.24. 21:09:27Ez egy ilyen nagyon aranyosan naiv elmélet, amit már nagyon sokszor leírtál.
Eleve jogilag sem működik, ott kezdődik, hogy ha egy játékos egészséges, játékra alkalmas, és nem játszik a lehetséges játékidő legalább 10%-ában, akkor az adott szezon végén egyoldalúan felbonthatja a szerződését.
Ott kezdődik, hogy szemlélet. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen....
Egyébként éppen azt írtad, hogy jogilag sem működik, miközben éppen jogilag adtál egy opciót. Tehát ő is felbonthatja a szerződését.
A lényeg az, hogy profi mentalitású klubnál nincs lehetetlen. Bukóval is ki lehet szállni, a Real is megcsinálta Hazard vagy Bale esetében.
Nem arról beszélünk, hogy ezt kell alkalmazni, hanem arról, hogy vetkőzzük már le ezt a tehetetlen amatőr szemléletet és ideje lenne kőkeményen profi szemléletre váltani.
Vagy babusgassunk mindenkit és tátott szájjal várjuk a sült galambot, hogy egyszer talán valami csoda történik.
Alapember? És? Nézzünk már tükörbe és tartsunk önvizsgálatot, hogy a minden edzőnél alapemberekkel hol is tartunk?
Hányszor és hány játékosról szóltak tudósítások vagy írtuk mi is itt a fórumon, hogy "nem rajta" múlt. Akkor kin vagy kiken múlt, ha nem azokon akik a pályán voltak vagy akik felkészítették őket?
Szerk.: most látom alul, hogy időközben konkrétumokat is kaptál....

Miért nem hívhatná be? Ismét adtál egy opciót arra, hogyan lehetne elkerülni a tehetetlenséget.
Az, hogy ezek milyen eredménnyel zárulnak, az nagyon sokban függ a klub szemléletétől.
Ezért kell rátalálni a kőkemény profi mentalitásra a klubnál.
Ha kell, segíthet a tárgyalás, a kispad, a lelátó, a felállás változtatás vagy ennek csak a belengetése, teljesen mindegy, de legyen kreativitás és ne csak sóhaj és széttárt kezek.
2015 után évekig csak "legendáztunk", tömtük a múlt játékosait, miközben azt hittük, hogy egy-egy komolyabb igazolással az örökkévalóságot is megvásároljuk.....csak közben az élet elrobogott egy kicsit mellettünk.
Az okos vezetés más kárából tanul, de mi a sajátunkból sem igazán tűnünk erre képesnek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.06.24. 23:40:45-kor.
Pontosan ez a cél

Ez minden, csak nem maffia-módszer és nem terrorizálás. Ezekről a szavakról egészen más jut az eszembe, nem a minden kényelemmel ellátott cserepad.
Egyébként meg mi a gond azzal, ha nem játszik? Miért lennénk kötelesek bárkit játszatni? A klub azt játszat, akit akar. Mindig lesznek olyanok, akik nem játszanak. Ez hol terrorizálás?
Nagyon sok köszönet nem volt benne.
Véleményem szerint egy lejárt szerződéses Christensen sokkal hasznosabb igazolás volt, és sokkal stabilabbak is voltunk vele tavasszal. Hogy kit mennyiért igazoltunk egykor, az a jelenre már nincs szerintem hatással. Egy elhibázott igazolást nem kell erőltetni, csak azért, mert egykor azt a bizonyos hibát elkövettük, ezt Dembelé esetén is helyesen mérte fel a klub.
Meg tudnánk tartani, hosszabbítani is akarunk vele, de Xavi nem sok lehetőséget adott neki, így érthető módon már egy ideje másfelé kacsingat, és nem feltétlenül bízik abban, hogy itt sok játéklehetőséghez jut. Én megpróbálnám maradásra bírni, az én szisztémámban lenne is helye, de ha 4-2-3-1 lesz az alap felállás, akkor aligha számol vele komolyan Flick.
[A lejjebb lévő duplámat próbáltam javítani/törölni, de lefagyott az egész és utána már nem lehetett.]
Elgondolkodhatna a sportvezetés, hogy miért dönt így egy olyan fiatal, aki 7 éves kora óta, 10+ éve a klub játékosa...
A kivásárlási árat nem lehet egy gombnyomással módosítani. Az egy több évre aláírt szerződés lényegi eleme.
Nem hívhatja be a klub a játékost, hogy "túl jó vagy azóta, hogy ezt aláírtuk, írjuk át a 6-ot 60-ra."
Mert akkor az jön, logikusan, hogy "OK, persze, szívesen...csak mit kapok cserébe...?"
A magasabb kivásárlási árhoz magasabb fizetés tartozik...