Troym írta: ↑2024.06.22. 23:11:01
gránit írta: ↑2024.06.22. 22:50:18
Engem ez a Doku nem győzött meg, ahogy Williams sem. Nagyon cuki, amikor az ilyen Dembelé-féle, 3-5 gólos emberek cselezgetnek a szélen, a vége meg mindig az, hogy elbotlanak a saját lábukban, és nem lesz az egészből semmi. Én azokat a támadókat szeretem (nevezzük azt 9-esnek, centernek, összekötőnek, szélsőnek, aminek akarjuk), akik be tudják lőni a labdát a kapuba.
Egyetértek, egyiket sem szeretném ide, mert nem segít abban rajtunk, ami a leggyengébb és az a helyzetkihasználás. Sokkal nyugodtabb lennék, ha 50 milliós játékos kapcsán mondjuk J. Davidben gondolkodnánk, aki az utóbb szezonokban eljut a 20 gólig, ha meg nincs pénzünk, akkor mondjuk Hugo Duro lehetne megoldás 10-20 millió körül.
Na de ő center. 88. centert kár idehozni, amíg Lewy itt van, sajna. Ezt nem tehetjük meg, nincs pénzünk arra, hogy sorban üljenek a padon. Duro is az. Oda a 2 ifiből neveljünk ki egyet, Felix is hamis kilences, és nyilván Lewy. Még Ferrán menesztésével is négyen vagyunk oda, vagy hárman, ha csak egyik ifi marad.
Amúgy Yamal jelenleg pontosan ugyanez, csak hát ő nyilván fejlődni fog. Ettől még remek szélső, de jelenleg 3-4 gólos szélső, ahogy te számolod.
De egy ilyen szélsőnél nem az a kérdés, ő mennyi gólt lő, hanem mennyivel viszi előre a támadást. Egyedül lehet levett a pályáról 3 embert, és a gólt majd valaki más meglövi az általa teremtett lyukakban, Lewy, Fermín, Pedri, túloldali szélső, akárki, akiknek több helyük van. Ez is egy módja az előnyhöz jutáshoz. Persze legalább elfogadható utolsó passzok kellenek hozzá, hogy értelme legyen, meg kell egy jó center, akit meg tud találni, nálunk ez elméletben megvolt, gyakorlatban nem, mert Lewy jó center, csak nem akkor, ha félpályán birkózik, meg hülyére van játszatva.
Lehet persze más széljáték is, a fentiek cselekkel bontják meg a védelmet, egy Raphinha, Di Maria inkább amolyan szélre rakott 10-esként passzokkal, meg vannak, akik gólerősebbek, de nem feltétlen olyan jók 1v1-ben meg passzokban. Egyik sem feltétlen jobb a másiknál, stílus, felállásfüggő, függ a csapat többi tagjától, ellenféltől, akármitől. 1-2 olyan játékos van, akiben mind megvan, ez jelenleg talán Mbappé és Vini, 200 misit is érnek kb. Vagy a jobb szezonjaiban Rashford, de ő nem stabil finoman szólva. Leao, Kvara, Saka, Foden kb azok a két szélről, akik ha nem is iszonyat mennyiségben, de szépen termelnek, 100 alatt nem megszerezhetőek.
De csapatok nyernek BL-eket meg bajnokságokat ilyen szélsőkkel.
Nyilván lehet 2 centerezni, de akkor meg Yamalék mehetnek a kukába, szerintem ez necces. Jelenleg költséghatékonyságban, Flick stílusa miatt szerintem mindenképp olyan felállás lesz nyerő, ahol 3 támadóval, két szélsővel játszunk, akár 4-3-3 lesz, akár 4-2-3-1. Máshoz nagyon át kéne alakítani a keretet.
De csak a szélsőkre visszatérve: nyilván mindenki szeretne egy Mbappé-Foden két szélt, de ez még egy PSG-nek is lehetetlen, nekünk meg jóval racionálisabban kell sajna godnolkodnunk. Nico meg csak a ligában odarakott 14 gólpasszt, szóval gondolom nála az utolsó passzok általában megvannak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy