Troym írta: ↑2024.06.19. 17:22:25
bence0330 írta: ↑2024.06.19. 17:01:09
Szerintem abszolút nem, max 1-2 szélsőséges esetben. Ha az edző kér erőteljesebben valakit, akkor az ő dolga nem a döntés, hanem a transzfer minél jobb megoldása, jobb fizuval esetleg, stb. Ő inkább egy ilyen esetben csak a végrehajtó. Ettől még van felelőssége, de szerintem feleannyi sem, mint a kérőnek, legyen az Xavi, Laporta, Flick. Én rá akkor tenném a nagyobb felelősséget, ha kinéz egy játékost mittudomén, Üzbegisztánban, hogy az mennyire jó, és idehozzuk, és kiderül, hogy mégsem.
A keretet az anyagi lehetőségeket most mellőzve szerintem abszolút az edző felelőssége kialakítani. Ha neki vkp posztra Merino kell mindenáron, Deco nem fogja csapkodni az ajtót, hogy de márpedig Zubimendi jobb, vegyük meg őt. Ő lebonyolítja. Ha Merino nem jön be, Flick felelőssége lesz inkább.
És akkor még nem beszéltünk arról, amihez Decónak semmi köze, hogy az edző miként épít be egy játékost, az 100%-ig az edző felelőssége. Kessié esete tökéletes, ha jól rémlik, még Alemany hozta, hát az ő felsüléséhez sok köze neki nem volt. Lehet egy transzfer önmagában nagyon jó, aztán egyszerűen csak nem éltünk jól vele.
Magának az edzőnek is Deco a "munkáltatója".
Abban egyetértek, hogy pl Kessié leigazolása sportigazgató szemüvegen keresztül 5-ös, edzői szinten 1-es.
De Romeu leigazolása ugyanakkor sportigazgatói hiba, mert a kevés pénz ellenére meg sem próbáltak rendesen körülnézni, csak elbandukoltak 60 kilométerre lévő legegyszerűbb megoldáshoz. Teljesen egyértelműnek tűnt még full laikusoknak is, hogy egy 32 éves játékos, aki világéletében kiscsapatokban játszott, nem lesz elég jó. Tavaly 3,5 milliós vételárnál olcsóbban lehetett megszerezni pl Paredest, Maticot és ki tudja hány tehetségesebb esetleg "noname" játékost.
Deco eddigi munkássága szerintem gyenge, jóval gyengébb, mint Xavié volt.
Vegyük le a Güler ügyet, holott az is blama.
A főoldalon is elemezték Decot, de még ki is maradt Bergvall. Nem tudott idehozni egy srácot a Djugardenből. Azt hogy kéne értékelni?
Viszont egy Paredesnek nem annyi lett volna a fizetése, mint Romeunak. Egy csere, kiegészítő vkp-nak, akit muszáj volt hozni ennyiből nem volt túl sok választás. Ráadásul a Gironában nagyon komoly szezont hozott le, sőt az itteni első meccsei is teljesen rendben voltak. Utána kb. a képességeihez mérten megfelelő játékpercet kapott.
És lehet találni ilyen példákat, de ott van Gündogan, Cancelo, Felix, Fermin 0 millióból.
Bergvallal mindent megtettek, de fél lábbal itt volt, aztán a Spurs bedobott egy dupla fizetést meg Kulusevski a szárnya alá vette, ezzel nem lehetett mit csinálni. A játékos dönt. Gülerrel is minden le volt beszélve, már visszatért Barcelonába, aztán a Real bedobott magasabb bért, meg 20+15 milliót, amivel nem versenyezhettünk. Ezeket én nem venném blamának. Ha egy Spurs, Arsenal, MU, Real, PSG stb. lennénk kicsit más lenne.
Nem akarom védeni Decot, de könnyű jó játékosokat hozni, amikor van rá pénz, viszont amikor még benne sem vagyunk az 1:1-ben, regisztrálni is alig tudunk, egy kicsit más és még ott van az is, hogy nem csak venni kell, hanem szabadulni a feleslegtől.
Mondhatjuk, hogy miért nem hozzuk Kimmichet, Nico Williamset stb. de nem vagyunk abban a helyzetben, mint mikot Dembélét, Coutinhot, Griezmannt stb igazolhattunk.
gránit írta: ↑2024.06.19. 08:35:44
Fermín és Yamal is egy-egy alibimeccset játszott csak a B-ben, Cubarsí is csak 9 meccset játszott ott, Gavi még annyit sem. Akiben látnak fantáziát, azt nem sokáig tartják ott. Aki meg ott ragad, az meg az előbbi ellentétét szokta jelenteni. Néhány játékosunk van csak, aki számottevő B-s múlttal rendelkezik, és ebben benne van Romeu, Pena és Roberto. Araújo és Balde az, akik számítanak és meg tudtak maradni a nagycsapatban onnan.
Martinezt nem adnám el, mert kell az ember. Szerintem nem az a megoldás, hogy fürgeléptű védőkre szakosodjunk, hanem az, hogy ne toljuk fel túlzottan a leghátsó sort. Minimum egy ember meg kell még oda.
Yamal, Fati és Gavi az aki az utóbbi években "ugrott" egyet, de előbbi kettőre nem igazán lehet mondani, hogy indokolt lett volna egy évet a B-ben hagyni.
Fermin a B-helyett kölcsönben volt 20 éves koráig, így szerintem irreleváns hogy ez az Atleticben volt-e vagy sem.
Cubarsi 17 forduló után hagyta ott a B-t, csak pár meccset kihagyott a válogatott miatt egy meccset padozott, meg egy meccsre fent volt a nagycsapatban tartaléknak.
Akik mondjuk így az utóbbi két-három évben feljöttek bemutatkoztak, azok az Atleticből érkeztek. Nico, Balde, Mingueza, Puig, Fort, akik most így eszembe jutnak, hogy több meccset játszottak mint Atleticből érkeztek. Nyilván nem mindenki mardt itt, vagy edzői döntés vagy teljesítmény (vagy nem lehet tudni) miatt. Casádót most nem említem mert nem volt releváns játékperce, róla ebben a szezonban derül ki, hogy mi lesz, ahogy Fayéról is. Vele kapcsolatban a mai hír, hogy az előszezont a csapattal kezdi, Flick tudni akarja mire képes, a Porto pedig abba nem akar belemenni, hogy visszavásárlási opció legyen rá.