Magának az edzőnek is Deco a "munkáltatója".bence0330 írta: ↑2024.06.19. 17:01:09Szerintem abszolút nem, max 1-2 szélsőséges esetben. Ha az edző kér erőteljesebben valakit, akkor az ő dolga nem a döntés, hanem a transzfer minél jobb megoldása, jobb fizuval esetleg, stb. Ő inkább egy ilyen esetben csak a végrehajtó. Ettől még van felelőssége, de szerintem feleannyi sem, mint a kérőnek, legyen az Xavi, Laporta, Flick. Én rá akkor tenném a nagyobb felelősséget, ha kinéz egy játékost mittudomén, Üzbegisztánban, hogy az mennyire jó, és idehozzuk, és kiderül, hogy mégsem.
A keretet az anyagi lehetőségeket most mellőzve szerintem abszolút az edző felelőssége kialakítani. Ha neki vkp posztra Merino kell mindenáron, Deco nem fogja csapkodni az ajtót, hogy de márpedig Zubimendi jobb, vegyük meg őt. Ő lebonyolítja. Ha Merino nem jön be, Flick felelőssége lesz inkább.
És akkor még nem beszéltünk arról, amihez Decónak semmi köze, hogy az edző miként épít be egy játékost, az 100%-ig az edző felelőssége. Kessié esete tökéletes, ha jól rémlik, még Alemany hozta, hát az ő felsüléséhez sok köze neki nem volt. Lehet egy transzfer önmagában nagyon jó, aztán egyszerűen csak nem éltünk jól vele.
Abban egyetértek, hogy pl Kessié leigazolása sportigazgató szemüvegen keresztül 5-ös, edzői szinten 1-es.
De Romeu leigazolása ugyanakkor sportigazgatói hiba, mert a kevés pénz ellenére meg sem próbáltak rendesen körülnézni, csak elbandukoltak 60 kilométerre lévő legegyszerűbb megoldáshoz. Teljesen egyértelműnek tűnt még full laikusoknak is, hogy egy 32 éves játékos, aki világéletében kiscsapatokban játszott, nem lesz elég jó. Tavaly 3,5 milliós vételárnál olcsóbban lehetett megszerezni pl Paredest, Maticot és ki tudja hány tehetségesebb esetleg "noname" játékost.
Deco eddigi munkássága szerintem gyenge, jóval gyengébb, mint Xavié volt.
Vegyük le a Güler ügyet, holott az is blama.
A főoldalon is elemezték Decot, de még ki is maradt Bergvall. Nem tudott idehozni egy srácot a Djugardenből. Azt hogy kéne értékelni?