2024.06.14. 08:41:06
Bence: mindenben egyetértek. Az a probléma, hogy néha úgy jön le, mintha sztárolnánk Raphinhát, Felixet akár Laportát. Arról van szó, hogy a jelenlegi körülmények között mit lehet kihozni az adott játékosból, vagy szituációból.
Gránit: általában egyetértek veled, de szerintem néha erősen ragaszkodsz a véleményedhez. Légy szíves olvasd el a pozíciós játék, tiki taka, totális futball leírásait.
Értem mit akarsz mondani, de nem így látom. Xavival is játszottunk 4 kp-sal, meg Valverdével is, egy jóval erősebb kerettel. Xavinál is láthattuk az 1-0-s meccseket, ahol sokszor csak a szerencsén múlt. Persze, hogy egy fontos meccsen, egy jobb csapat ellen lehet stabilizálni a kp-t, tőlem feltolhatunk 5-6 védőt is 1-1 meccsre az eredmény miatt, de huzamosabb ideig nem látom értelmét. Ahogy írtam, a 2 csatáros rendszernek lehet értelme, ahogy Bence is leírta, 442 valamilyen formája, vagy az 532-ben. Így van értelme Felix helyett egy minőségi középcsatárt igazolni. De ez a Barcanal szinte elképzelhetetlen. Koemant az egész világ elüldözte volna, mikor támadók hiányában átállt 532-re. Szerintem ez már nem a kimondottan Barca stílus. De a holland fociban a stílusunk alapjában, simán elképzelhető, de ettől az utóbbi 10+ évben nagyon távol kerültünk.
Viszont ahogy Bence is írta, akkor kell a kiszolgáló személyzet. Azért írtam 41212-t. Kell egy minőségi tkp-s, aki tud kulcspasszokat adni. Nálunk ilyen nincs. Max Gündogan és Pedri akik nem rosszak ebben, de nincsenek Messi, De Bruyne, Wirtz, stb. szintjén.
Abban egyetértek, Felix pontosan a cselekben és a kulcspasszolban nem kiemelkedő, ezért lenne nálam prioritás Nico Williams. Nekik kettőjüknek azért a plafonja jóval magasabban van, mint egy átlagos focistának, akikért szemrebbenés nélkül elkérnek 30-60 milliót.
Jó lenne, ha minden posztra lenne 2 minőségi játékosunk, és az sem lenne hátrány, ha másban lenne az erősségük (Raphinha-Yamal, Nico-Felix), és a keret is jobban lenne menedzselve, valaki minden meccset végigjátszik, van akinek meg kellett elégednie egy csere szintjével (Raphinha, Felix), ahol egészen biztosan nem tudja kihozni magából a maximumot. Raphinha pl. számomra ezért is kiemelkedett.
Erősíteni kell a keretet, és rotálni.
Felix esetében ahogy már írtam, nem adnék 40-50 milliót. Akkor ahogy Troym említette, Berenguernél lejár a szerződése. Ahogy Ayoze Pereznek is. Vagy marad Fati. Vagy meg lehet próbálni valamilyen konstrukcióban Nicot, Greenwoodot, Baenat, Baileyt, Pulisicet, vagy egyéb tehetséges szélsőt.
15+15-ös szélsőre csak akkor van esély, ha valami óriásit fogunk olcsón, mint a Dortmund vagy a Napoli.