gránit írta: ↑2024.06.13. 23:27:43
bence0330 írta: ↑2024.06.13. 23:05:26
Én jelenleg elfelejtenék minden hasonlítgatást
Az előbb még azt írtad, írjak 7 gólos cserecsatárt. Majd miután kiderült, hogy annyi 7 gólos cserecsatár van, mint csepp a tengerben, már felejtsük el az összehasonlítást? Szerintem egyszerűbb kimondani, hogy Felix egy tucatjátékos, és akkor nem kell a sztorit huszonötször átkölteni.
bence0330 írta: ↑2024.06.13. 23:05:26
Nem kell Messi és Henry ahhoz, hogy ez működjön, az iszonyat extra volt, nem szabad ilyen összehasonlításokat tenni
Muszáj ilyen összehasonlításokat tenni, mert ez a rendszer ebben az esetben működik jól. Amikor már nem volt meg a három nagyágyúnk elől, és Villa is kezdett leereszteni, már kongattam a vészharangot, hogy nem szabad a Bayern ellen 4-3-3-mal kiállni. Mert a plusz egy semmirekellő támadónkkal nem megyünk semmire, a mezőnyben viszont kulcsfontosságú pozíciót veszítünk. Ebből már korábban is, a Guardiola-korszakban is adódtak próblémák, azóta sokat tanult, érdekes volt a Magnus Carlsennel való beszélgetése, ahol pont az volt többek között a téma, hogy a sakk és a futball között mennyi átfedés van, például az, hogy a pálya belsejét kell uralni. Azóta már ő is törekszik a stabilitásra, sokkal stabilabb hadrenddel küldi pályára a csapatát, ezzel a felfogással azzal a Barcelonával még nagyobb sikereket ért volna el. Muszáj összehasonlítani, mert ha olyan taktikát erőltetünk olyan játékosokkal, akikkel azt nem lehet, akkor rá fogunk fázni.
Nem, azt írtam, írj 21 gólos szélsőt-árnyékéket, cserecsatárt, hiszen azt írtad, hogy simán lehetne olyat szerezni. Nem is értetted félre, hisz elsőre erre reagáltál, csak "te költötted át közben". Bár én erre nem így gondolnék, csak kicsit elágazott a vita fonala. Felix szintjét valóban nem túl nagy szám összehozni, de kölcsönben ajándék ez a szint. Nem költöttem át semmit, ez volt az elején már a feltevésem.
De ha nem ez lett volna, akkor sem egy borzasztó dolog árnyalni közben, a közben felmerülő érvek mellett/ellen.
City, CFC is pár gólos szélsőkkel nyert, BM kicsit jobbakkal (nem Messi-Henry szintekkel) alázta össze-vissza a világot. A BM ellen pont az volt a fő gond, hogy félelemből(?) elhagytuk a Setien által preferált 4-3-3/4-2-3-1-eket a fiatalokkal, és felálltunk az SR féle 4 középpályásos, két támadós állással. Szóval pont a nagyon kevés ilyen próbálkozásunknál kaptuk meg a legnagyobb pofonunkat emberemlékezet óta, 4-4-2-vel, úgyhogy ez egy nagyon balul elsült példa. Nézd csak vissza, négy echte kp-ssal álltunk fel, Busi, SR, DJ, Vidal négyessel, előttük Messi és Suarez.
No persze ott mindegy volt a felállás, az elvesztett öltöző, a sérült TS, meg ezer más ok determinálták a vereséget, persze ekkorát nem szívtunk volna, ha felállunk 4-2-3-1-el vagy 4-3-3-al az akkor csúcsformában lévő Fatival és Puiggal, ahogy nyárra ez félig-meddig kialakult.
De azt is nézd emellé, mi a flexibilisebb. Te 5 center(szerű, ként is játszani tudó) mellé igazolnál még, nem értem, de oké, tegyük fel, le lenne fedve a 2 poszt bőven, és mondjuk javítanánk a minőségen. A szélsőinket (Yamal, Raphinha) ki is lehetne dobni akkor az ablakon, nem lenne helyük. Raphinhának esetleg a középpályán, az elmúlt 10 év legnagyobb Masiás tehetségének viszont esélye nem lenne. De még maradjon is 1-2 szélső. Szóval tegyük fel, hogy eszerint vásárolnánk be, mert Flick 3-5-2-t, 4-4-2-t képzel el. És ha meggondolja magát? Centereket nem lehet kitenni szélsőnek. Szélsőket viszont simán be lehet tenni 2 centeres játékban a visszavontabbnak, Felixnek pl. ez a legjobbja talán. Sokkal flexibilisebb egy olyan keretből váltani, ahol 2-2-2 emberrel van kb lefedve a 3 támadó poszt, mint fordítva.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy