Erre reagáltam:
Nem írtam olyasmit, hogy 21 gólos cserecsatárt simán lehetne szerezni. 21 gólos kezdő csatárt lehetne igazolni abból a pénzből, amit Felixért kérnek.
A Real Madridnak is voltak nagyon rossz húzásai a közelmúltban, de emellett voltak nagyon jó fogásaik is. Mi de Jongot vettünk 75 millióért, ők kb ugyanennyiért Tchouamenit. Velünk az az egyik baj, hogy nagyon szeretünk középszereket felfújni, aztán képtelenek vagyunk belátni, hogy az illető bizony középszer, és magyarázzuk saját magunknak, hogy de-de, ő top játékos, az előttünk járók meg ezen röhögnek.
Mindezzel együtt szerintem nem járunk messze a céltól, csak normálisan kellene igazolni. A PSG ellen már annak a jelei is látszottak, hogy végre megtanulunk underdogként nyerni. Az odavágó tulajdonképpen történelmi győzelem. Nem is emlékszem más esetre, amikor a BL-ben úgy tudtunk volna győzni, ráadásul idegenben, hogy jócskán az ellenfélnél volt többet a labda. Korábban ha nem tudtuk birtokolni a labdát, akkor semmi forgatókönyvünk nem volt, és olyankor kaptuk a nagy veréseket. Most már mintha elkezdtük volna megérteni, hogy ha az ellenfelet erőből nem tudjuk lenyomni, akkor ne erővel akarjuk lenyomni, mert az nem fog sikerülni. Dávid sosem fogja Góliát eszközeivel legyőzni Góliátot. Dávidnak Dávid eszközeivel kell küzdenie, és ez az első meccsen sikerült is. Mintha kezdenénk már kapizsgálni ezt a témát, így ha lett volna mélység védekezni is tudó játékosból a középpályán, szerintem meg lett volna a továbbjutás, és egyáltalán nem lett volna valóságtól elrugaszkodott a BL-döntő.
Szóval, minden kritikám ellenére szerintem nem járunk messze a céltól. Néhány igazolásnyira. De azok jó igazolások kellenek hogy legyenek, és le kellene szoknunk néhány rögeszméről, például hogy boldog-boldogtalant a szélre akarunk kitenni, Griezmann-t, Roque-t, a többi rögeszmével együtt, a túlzottan feltolt védekezéssel, a középpályás védekezés elbagatellizálásával stb.