Egyetértek. Nem kiegyensúlyozott, mikor minden évben 1500 perc alatt lő 7-8 gólt.bence0330 írta: ↑2024.06.13. 20:45:29EGYEDÜL ennek van értelme, ez a legfontosabb stat minden más előtt. Főleg, ha összehasonlításokról van szó, semmi értelme másnak. Fizikai képtelenség 1500 perc alatt annyi gól lőni/gólpasszt adni, mint 3000 perc alatt. Lehet, hogy nem pont kétszer annyi gólt lőne xy, de sokkal többet. Nyilván minél nagyobb a minta, annyival csökken a különbség a reálisan várható gólpontok és az addig szerzettek között, tök felesleges ezeket a 70 perces embereket belehozni (bár nem teljesen, mert ha valaki lő 120 perc alatt két gólt fiatalon, az minimum az ígéretes kategória, akit próbálgatni kéne), de ahogy nő a percszám, úgy nő a realitása annak, hogy kb azt a szintet hozná több perc alatt.
A nagyobb statisztikai oldalon külön kiveszik az x meccs/x perc alatti játékosokat, most a limitekre nem emlékszem fejből.
Ettől még Felix a mezőnymunkája miatt nem kezdő szint, de nem is az, akit lesajnálnék, és még "kölcsönbe se kellene". Nála szerintem nem azt reklamálja senki, hogy bárcsak annyit játszott volna, mint Lewy - bár akkor tuti lenne másfél-kétszer ennyi gólpontja. Hanem hogy ha megnézed a mutatóit, akkor ne azt nézd, hogy 40 meccs alatt x gól, mert 40 meccs alatt lehet, hogy valaki 35-ször kezd, valaki meg 13-szor, simán lehet kétszerannyi perce valakinek ugyanannyi meccsen. Nem ad reális képet a megítélésénél. A gólpontjait nem kiemelkedő, de jó szinten hozza, bőven Barca rotációs szinten.
Az meg, hogy azért nem játszik, mert gyengébb, és megérdemli, itt egyrészt összehasonlításnál nem releváns, hisz az a kérdés, mit ad, amikor játszik egy másikhoz képest. Másrészt remélem te sem gondolod, hogy ne játszhatott volna alsó hangon jópár félidőt a hullagyenge Lewy időszakokban, ez nem erősség kérdése, edzői hiba is lehet simán. Hozzá képest mezőnyben sem maradna el, kevesebbet birkózna, de ügyesebben passzolna és indulna be.
Amúgy Ferránról az volt a pletyi, hogy Flicknek nem kell, szerintem tőle idén tuti megválunk, akkor pláne kéne Felix. Szerintem idén nem hozunk Nico kalibert (aki amúgy nem hoz jobb számokat, mint Felix... szerintem is jobb játékos a spanyol, de nem annyival, hogy az egyiik 50 misi, a másik meg kölcsönbe sem kell).
Ezért nem becsülik eléggé pl. Raphinhát sem.
Ne Ronaldinhohoz és Messihez hasonlítgassunk már, hanem Leaohoz, Kvarahoz, Diazhoz stb.-hez, akikre anyagilag esélytelenek vagyunk. Ezért nem értem ezeket a középszerezéseket. Merino, Aleix a Liga legjobb kp-ai között, áron alul. A Leverkusen köszöni, ahogy a középszer Grimaldot is, aki lehozott egy 10+14-es szezont.