Felix szerintem sem volt olyan rossz, de azért kapott lehetőséget rendesen. A bajnokságban 30 meccs, 1544 perc, ami meccsenként 51 perc. A 7 gólja egy kezdő tagságra vetítve talán 10-11, mert egy kezdőt is lehoznak, tehát nem 90 percre arányosítok.FcBarcelona1 írta: ↑2024.06.13. 18:00:34Gránit szempontját mondjuk megértem, és talán osztom. Lehet többet érne 2 középcsatár, mondjuk 532-ben, vagy 41212-ben, de nálunk ez nehezen elképzelhető.
Még erre a kb 10-11 gólra is azt mondanám, hogy OK, ha 10 millióért megkapnánk. A gond az, hogy nem ennyiért adnák, amennyit meg kérnek érte, azért 20 gólos támadót is kapunk.
A szélső támadókkal szkeptikus vagyok, ahogy a 4-3-3-mal is. Ha szélső támadókkal próbálkozunk, akkor a mezőnyben gyengülünk, és ezt ez a csapat nem engedheti meg magának. Még 10 évvel ezelőtt is problémák adódtak ebből a hadrendből, amit gyakran hangoztattam is. Erőltettük Pedrót meg Alexis Sanchez-t, miközben egy jó középpályással többet értünk volna. A 4-3-3 meg ez a szélsős támadós dolog akkor válik be, ha azok a támadók nagyon gólerősek. Különben többet érünk egy jó középpályással, mint 7 gólos támadókkal szerencsétlenkedni, miközben mezőnyben a Bayernek, PSG-k lemészárolnak minket.
Jelenleg nem látom a a szélső támadós felállás értelmét. Azért is támogatom a kétcsatáros rendszert, mert ez nem von el túl sok erőt a középpályáról, és valószínűleg több gólt is hoz a konyhára, mint két 7 gólos emberrel bohóckodni a széleken.
Xavi, ahogy a 3 belső védős modellt is, bedobta ezt is, és Felix is, Ferran is, akkor voltak a leginkább használhatók, ha közel játszhattak a kapuhoz. Roque is teljesen off szélsőként, teljesen értelmetlen ezt csinálni. Szerintem kell egy jó csatár, egy jó vkp, egy vállalható cserekapus, talán fizessünk Cancelo-ért, és megvagyunk.
Korábban említették, hogy nem lesz itt csatárigazolás, ami szerintem biztosan nem igaz, mert vagy Felix-et vagy valakit le fognak szerződtetni. Ha Felix-et megvesszük, akkor ő az igazolás, csak nem a legmegfelelőbb.
Ez így van. Azért sincs értelme a vad arányosítgatásnak, mert ha az illető több percet kap, akkor más kap kevesebbet, így annak a góljait meg vonhatjuk le a közösből (ami az egyetlen, ami számít). Aki meg a padon van, általában nem véletlenül van a padon.
Másfelől, aki kap 5 percet, és betalál, az arányosítva 684 gólt jelentene tőle egy bajnokságban. De ilyen nincs. Felix-et annyi pénzért, amennyiért az Atleti adná, egyszerűen nincs értelme megvenni. Jöjjön akkor egy rendes góllövő, ne egy olyan, aki a spanyol bajnokságban sosem lőtte meg az évi 10 gólt négy és fél év alatt.