Egyelőre szerintem nagyon nehéz találgatni, hogy hová kellene igazolni, ez nagyban függ Flicktől, viszont szerencsétlen nagyon távol van attól, hogy felmérje milyen játékosai vannak. EB, Olimpia, Copa, nem lesz sok ideje döntéseket hozni, egy igazolást pedig amúgy sem 2 nap lezsírozni. Annyi biztos, hogy vkp kelleni fog és ezt mind a klub, mind a német prioritásként kezeli. Kimmich sajnos elérhetetlen, de egy Merinoval (Stillerrel vagy valami hasonlóval) már előrébb lennénk. De Jonggal, Gavival, Chris-szel vész esetén Gündogannal párban ez már kivitelezhető lenne, viszont mindenképp olyan kellene, aki előre is mer/tud játszani. A spanyol progresszív passzokban nagyon erős volt, ugyanakkor nem pivotként/vkp-ként játszott, arra Turrientes vagy Zubimendi volt, szóval nem tudom mennyire tudná ott ezt kamatoztatni, ahogy védekezésben is kérdéses.bence0330 írta: ↑2024.06.12. 10:23:33Nincs 1 db balszélsőnk sem (igen, Felix, Ferrán és Raphinha tudnak ott játszani, de egyiknek sem a posztja, sőt...). Ez tuti az elsőszámú prioritás a támadósorban. Szélsőbekkeknél sem vagyunk meg (Fort beépítésével már majdhogynem), középhátvéd poszton Fayéval talán-talán, de még az is necces, vkp, meg egy bátran bevethető csere szintű kp, mint mondjuk ami Nico szintje. És vgy cserekapus. Ez alsó hangon 6 igazolás, ami lyukba menne, ezután lehetne egyáltalán pletyka a centerről, ahol max minőségjavításról lehetne beszélni, lyukról semmiképp, mert a keretünk majdnem harmada center. De a negyede mindenképp.gránit írta: ↑2024.06.12. 10:07:03
Már inkább elé vagy mellé kellene, mint mögé. Leginkább a BL-ben nyújtott teljesítménye aggaszt. Ott 9 meccsen már csak háromszor talált be, 2011 óta nem lőtt ilyen keveset a nemzetközi porondon. Egy közelgő hattyúdalra szezont alapozni szerintem már nem nagyon lehet.
Guiu, Roque még nem bizonyítottak semmit. A Ligában 8 gólt vert ránk a Real Madrid (és ehhez még hozzájön Mbappé, nem akármilyen tűzerő körvonalazódik ott, és ha így folytatjuk, még a többiek is előzhetnek minket), még a Girona is jócskán előzött minket ebben. A vkp után szerintem a második legégetőbb a támadókérdés.
A Madrid 8 gólt vert ránk, de az tuti, hogy nem a kilences állományunk miatt. Lewyt itt vegyük le, szerintem sem elég már kezdőnek, de ha itt van, és esze ágában nincs menni, akkor ez van. Jobboldalon egy tini játszott, aki nagyon ügyes, de még nem jók a végén a döntései, a játékpercei harmadát meg amúgy is élőhalottként töltötte. A balszélen egy 10-es/jobbszélső játszott. Lewy alig játszhatott a kapu előtt, rendre félpályánál birkózott. A tinijeink alig lettek kipróbálva, nem volt rotáció. A támadásépítés finoman szólva nem volt gördülékeny. Ezek játszottak szerintem inkább szerepet, és igen, Lewy is, de azt tényleg hagyjuk, mert ez olyan, mint DJ, nem jó, de úgyis itt lesz, ebből kell kiindulni.
És Lewyhez még annyit, hogy a végén, mikor le lett cserélgetve, hirtelen megint elkezdett éles lenni, a focija is javult és termelni is kezdett. Nagyon meglepő, hogy egy 35 évesnél ugye ez így működik. A Flick jól használja, Lewy percarányosan simán le tudna hozni egy másfélszer olyan jó idényt, mint az előző, és nem lesz mellette olyan csetlő-botló sem. Xavi távozásával nem annyira letargikus számomra a maradása, mert én mindig azt tartottam, hogy Lewy még mindig elit csatár, csak megfelelően használva, ami Xavinak nagyon nem ment az utolsó meccsekig.
A BL-ben is azért nem termelt főleg, mert fáradt is volt, nem volt éles, és nem nagyon lehetett a kapu előtt sem.
Ennek ellenére én örülnék neki. Klasszis játékost oda nem tudunk venni, vele talán egy jó köztes megoldás lehet.
Ha Cancelot meg tudnánk tartani, az a poszt le lenne fedve (Fort, Koundé).
A Sportban megjelent legújabb hírek szerint a Bilbao csak az egyösszegű kivásárlási árral engedné el, de nehéz lesz megszerezni, mert a fizetése sem kicsi, ugyanakkor mindenképp a Barcába szeretne jönni, a többi megkeresést elutasította és ha nem sikerül a transzfer még egy évet marad Bilbaoban.
Gondolom az is segít, hogy itt van Baldé és Yamal, akik a legjobb barátai.
Szépen néz ki Dobvyk vagy Sorloth, de előbbi az ukrán bajnokságban hozott ezelőtt gyengébb szezont, és egy utolsó meccses mesterhármassal lőtte be magát az első helyre, az utóbbi pedig korábban 4 meg 12 gólos szezont tett le, idén szintén egy utolsó meccses 4 góllal lett második. Szóval az ilyen embereket elfelejteném. (kár, hogy En-Nesyri nem került szóbA)
A legszívesebben Roquét látnám a kezdőben, alapból a játékstílusa is nagyon tetszik és el kellene engedni már ezt a center dolgot, szvsz sokkal gördülékenyebb és hatékonyabbak lehetnénk egy Roque-stílusú mozgékonyabb, jobban megjátszható csatárral, minthogy Lewy birkózzon a kezdőkörben. Balhé pedig nem hiszem, hogy lenne, ha a lengyel padozna, jól ismerik egymást Flickkel. Nyilván az lenne a legjobb ha elmenne az arabokhoz egy 60 millióért, de szinte biztos, hogy itt akarja szögre akasztani a cipőt, már a karrierje befejezése után is Barcelonában akar letelepedni.
Ha sikerülne egy megfelelő vkp-t hozni, szerintem a kp aránylag rendben lenne. Nem akarok FM-ezni, viszont De Jong/vkp/Chris/ Gavi (Gündogan)/Casadó is első csapatos lesz (és ott van Bernal) előtte a két szélső és középen a csatár mögött 10-esként Pedri/Gündogan/Raphinha. Ez így 4+2 ember két posztra, plusz 3 ember 1 posztra. Gavi és Gündogan pedig elég mobilis és ott van Fermin, akár árnyékékként. Ehhzez viszont kellene egy megfelelő balszélső, ami a Bayernnél pl. Coman volt.
Ha emellé még jön egy csere balszélső, aránylag megvagyunk és csak a 9-es a kérdés.
Mondjuk én még bízom Laportában, hogy megint tud néhány jó ingyenes/kölcsön üzletet tető alá hozni, mint az utóbbi két évben, mert ha valamit, akkor ezt Laportáék nagyon jól csinálják.
Vkp-ként szóba került még Douglas Luiz, aki minden bizonnyal tiplizik a Villából és már voltak találkozók a játékos ügynöke és Decoék között, gyakorlatilag ő ajánlotta fel a Barcának, plusz a szerződéséből sincs már túl sok. Na ő egy nagy bomba lenne.