2024.06.12. 09:45:17
Nagyon szeretnél kilencest igazolni, de ezt tényleg bátran elengedheted, szerintem még pletyka szintén sem jöhet szóba, több okból. Egyfelől van Lewy mögé Guiu, Roque, Ferrán, Felix (akit itt balszélsőként tolunk, mikor inkább árnyékék). 5 emberünk van, aki 9-es poszton érzi magát talán a legjobban (Ferrán kivételével, neki a 2. kedvence, de hogy jobbszélső nem lesz, az tuti, mert messze az a legerősebb posztunk). Flick maga, és a cikkek is többször kijelentették, hogy Flick elégedett azzal, hogy fiatalokat toljon igazolások helyett, így szerintem a két tinink közül az egyiket csereként fogja használni. Én remélem, hogy Guiu-t, többet látok benne, sajnos, főleg egy magas presszing után vezetett villámgyors támadásban a sebessége miatt. És amikor alig van pénzünk, nem egy olyan posztra fogunk igazolni, ahol 4-5 játékosunk van, és azért a minőség sem rossz éppen, még ha egy Guirassyval erősödne is az a minőség.
Másrészt Lewy mögé ki akarna jönni? Szerintem senki. Ha ő távozna, akkor igen, hoznám a fenti 3 név közül bármelyiket, de így ugyanakkora pazarlás lenne, mint Roque volt, ha meg nem, akkor elvenné a lehetőséget a két fiatal elől. Tegyük fel, hogy Flick nem fog hatkupás szezont hozni, akkor viszont legyen az az előrelépés, hogy a két tini csillagunk közül az egyiket beépíti.
De kizártnak tartom, hogy Lewy távozna. Ha Flick mondaná a képébe, hogy nem kellesz, akkor talán, ott biztos van tisztelet a 6 kupás szezon, meg a kvázi aranylabdához segítése miatt (amit még akár mindig megkaphat). De ezt nem hiszem.
Minden más poszt égetőbb a jobbszélsőn, és 4-2-3-1-ben a 10-esen kívül,, és azokat sem valószínű, hogy fogjuk tudni pótolni. Ha belépünk 1:1-be, akkor talán igen, a lyukakat be fogjuk tudni tömni, de csoda azért akkor sem lesz, hogy kidobjunk bármennyi pénzt az 5.-6. centerre. Főleg, hogy remélhetőleg kiderülhet, hogy a két tinink közül az egyik 1-2 év múlva a fenti három névvel tud konkurálni, ha most megadjuk az esélyt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy