Nincs 1 db balszélsőnk sem (igen, Felix, Ferrán és Raphinha tudnak ott játszani, de egyiknek sem a posztja, sőt...). Ez tuti az elsőszámú prioritás a támadósorban. Szélsőbekkeknél sem vagyunk meg (Fort beépítésével már majdhogynem), középhátvéd poszton Fayéval talán-talán, de még az is necces, vkp, meg egy bátran bevethető csere szintű kp, mint mondjuk ami Nico szintje. És egy cserekapus. Ez alsó hangon 6 igazolás, ami lyukba menne, ezután lehetne egyáltalán pletyka a centerről, ahol max minőségjavításról lehetne beszélni, lyukról semmiképp, mert a keretünk majdnem harmada center. De a negyede mindenképp.gránit írta: ↑2024.06.12. 10:07:03Már inkább elé vagy mellé kellene, mint mögé. Leginkább a BL-ben nyújtott teljesítménye aggaszt. Ott 9 meccsen már csak háromszor talált be, 2011 óta nem lőtt ilyen keveset a nemzetközi porondon. Egy közelgő hattyúdalra szezont alapozni szerintem már nem nagyon lehet.
Guiu, Roque még nem bizonyítottak semmit. A Ligában 8 gólt vert ránk a Real Madrid (és ehhez még hozzájön Mbappé, nem akármilyen tűzerő körvonalazódik ott, és ha így folytatjuk, még a többiek is előzhetnek minket), még a Girona is jócskán előzött minket ebben. A vkp után szerintem a második legégetőbb a támadókérdés.
A Madrid 8 gólt vert ránk, de az tuti, hogy nem a kilences állományunk miatt. Lewyt itt vegyük le, szerintem sem elég már kezdőnek, de ha itt van, és esze ágában nincs menni, akkor ez van. Jobboldalon egy tini játszott, aki nagyon ügyes, de még nem jók a végén a döntései, a játékpercei harmadát meg amúgy is élőhalottként töltötte. A balszélen egy 10-es/jobbszélső játszott. Lewy alig játszhatott a kapu előtt, rendre félpályánál birkózott. A tinijeink alig lettek kipróbálva, nem volt rotáció. A támadásépítés finoman szólva nem volt gördülékeny. Ezek játszottak szerintem inkább szerepet, és igen, Lewy is, de azt tényleg hagyjuk, mert ez olyan, mint DJ, nem jó, de úgyis itt lesz, ebből kell kiindulni.
És Lewyhez még annyit, hogy a végén, mikor le lett cserélgetve, hirtelen megint elkezdett éles lenni, a focija is javult és termelni is kezdett. Nagyon meglepő, hogy egy 35 évesnél ugye ez így működik. A Flick jól használja, Lewy percarányosan simán le tudna hozni egy másfélszer olyan jó idényt, mint az előző, és nem lesz mellette olyan csetlő-botló sem. Xavi távozásával nem annyira letargikus számomra a maradása, mert én mindig azt tartottam, hogy Lewy még mindig elit csatár, csak megfelelően használva, ami Xavinak nagyon nem ment az utolsó meccsekig.
A BL-ben is azért nem termelt főleg, mert fáradt is volt, nem volt éles, és nem nagyon lehetett a kapu előtt sem.