Nem biztos, hogy ezen múlna, inkább az lehet a gond, hogy egy jelenleg is épülőben lévő csapatot vesz át. Nem egy olyan keretet, ami már régóta egyben van és legfeljebb 2-3 játékossal kell kiegészíteni a bő kezdőt és igazából Xavi "örökségét" kell tovább vinni. Még nemrég indult egy új projekt, teljesen új játékosokkal, kérdés, hogy mekkora újítást tud véghez vinni. Ha mondjuk egy Realt kapna egy új edző, akik már sok éve együtt vannak egy-két kivétellel és lenne lehetősége ezeket a posztokat a saját szája íze szerint feltölteni az teljesen más történet. De itt többnyire 1-2 éve együtt lévő csapatot vesz át, erősen korlátozott igazolási lehetőségekkel.ocsike83 írta: ↑2024.05.23. 07:19:04Hatalmas kérdés az, hogy egy külsős edző, akitől az újat várjuk, mekkora támogatást, illetve - ami talán fontosabb -, mennyi időt kapna az építkezésre?NewNagyatyesz írta: ↑2024.05.23. 01:12:56Én örülnék Flick érkezésének. A Bayernnel nagyot ment, a válogatottal nem annyira, viszont leginkább azért örülnék neki, mert külsős edző jönne, aki nem kötődik a klubhoz, viszont játékfelfogása közel áll hozzánk. Fontos lenne, hogy valaki jobban odafigyeljen és kijavítása azokat a dolgokat, amit az egymást váltó Barca múltú edzők jónak hisznek (pl erőnlét,mentalitás ...), csak közben az látjuk hogy nem az. Ezért lenne nekem elsődlegesen fontos a külsős edző
Ha a saját klublegendánkat kb 2 év alatt "kicsinálta" a közeg, akkor nem valószínű, hogy Flick / Tuchel / stb féle külsős vonal megélne itt akár 1 évet is.
Tud változtatni így is néhány dolgon, mint a rotáció, a pálya a melletti magatartás stb. de sok újdonságot nem biztos, legalábbis csekély eséllyel. Plusz Lewy szerintem legalább ilyen kirobbanthatatlan lesz alatta, a Masia használata pedig biztosan korlátozottabb lesz. Nem látok bele a jövőbe, de ezek a szegmensek, szerintem elég valószínűek.
Xavi alatt a taktikával, játékelemekkel szvsz nem volt komoly gond. Többnyire ültek az elképzelései még rangadókon is, Ancelottit is nem egyszer lemeccselte, a gyenge helyzetkihasználással, egyéni hibákkal nem nagyon lehet mit kezdeni.
Viszont Kimmich megszerzésére így talán nagyobb az esély. Ha sikerül az 1:1-be kerülni és jönne a német, meg tudnánk szerezni Cancelot, egy-két helyen javítani, de ami az egyik legfontosabb a kulcsjátékosokat megtartani (pl. Araujo) egy elég komoly csapat jöhetne össze, amivel már lehetne mit kezdeni.
Ami még mellette szól az edzőváltás terén, hogy a nagy kedvencek, akik játszottak ha kellett, ha nem kieshetnek a pikszisből.
Rengeteg kérdés lesz vele kapcsolatban, mennyire tud alkalmazkodni a ligához, nem egy klasszisokkal teletűzdelt összeállt csapattal lesz dolga stb., de én alapvetően örülnék neki. Michel után (akire már 0% esély van) őt látnám itt legszívesebben edzőváltás terén. Legalábbis sokkal inkább, mint egy Marquezt, Mottát, Conceicaot stb.
Egy év türelmet mindenképp megszavaznék neki, még ha gyenge eredményeket és játékot produkálna, főleg ha látszik valami fejlődés, irány.