Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Azt én sem, de legalább a mi kezünkben van a dolog, és azért a Girona sem biztos, hogy nem bukik még pontot. Legalább maradnak izgalmak.davi10 írta: ↑2024.05.11. 13:12:42Dehogy történne. Az a pár misi amit hoz a szuperkupa indulás nem elég erre, és ezt ne is akarjuk elhitetni magunkkal se.
Az hogy a Ligában sikerül a végén beelőzni egy kipukkadt Girona-t, akiktől oda-vissza 4 gólt nyeltünk, minden, csak nem egy megmentett szezon.
De még egyelőre ezt se érdemes ünnepelni, nem gondolom, hogy a maradék 4 meccset mi 12 ponttal hoznánk le.
Dehogy történne. Az a pár misi amit hoz a szuperkupa indulás nem elég erre, és ezt ne is akarjuk elhitetni magunkkal se.

Nekem olyasmi rémlik, hogy Roque-nak valami kiemelkedő helyzetkihasználási százaléka volt, ezért is akartuk minnél hamarabb hozni.csababarca írta: ↑2024.05.06. 17:34:36Ez a pozíciós játékot nem érti xy egy duma.
Mégse elegáns kimondani, hogy hát nem kedvelem, nem játszatom.
Nem tudom elképzelni, hogy egy Roque-val vagy Guiuval kategóriákkal lennénk gyengébbek előrejátékban, mint a lengyellel. Komolyan, aki ezt a maszlagot benyeli, hogy pozíciós játék, ráadásul Xavi és a mi esetünkben, azt én nem tudom megérteni.
És amit fcjoc is ír, ez nem derült ki a megfigyelések alatt? Az viszont igen szomorú a megfigyelőkre nézve, hogy ennyire alkalmatlanok a feladatra.
Maradjunk annyiban, hogy ez az üzlet is valami hátsó pénzbefolyási összeget ígért, vagy ment a kis matekozás a háttérben, mindenféle szakmaiságot nélkülözött.

Egyáltalán nem látod rosszul, de nem is ezért írtam, hanem eszembe jutott, hogy sem a Girona, sem a Valencia ellen nem volt olyan gólunk, ami kidolgozott helyzetből született volna.csababarca írta: ↑2024.05.06. 17:34:36Érthetetlen amit elől produkálunk, és Lewa helyzetbe sem nagyon kerül.
Ez meg megint ugye a támogató személyzet hiányosságaiból akad, szerintem.De lehet rosszul látom.
Egyébként sajnos irónikus, de teljesen igaz.
Meccs közben lehet, hogy visszatámadgattunk, labdaszerzéseink is voltak, de utána hiányzott a lényeg.Bob_Marley írta: ↑2024.05.05. 23:51:21Girona ellen pl rendkívül jó volt a labdavesztés utáni visszatamadas. Ezekben kellene fejlődni,hogy ez hosszútávon zsigerből jól működjön,hogy meglegyen a kontrol, a labda, a nyomás az ellenfeleken.
Mindenesetre ennek a játéknak a tónusos kirajzolódását nem igazán látni a pályán.
De nem ennyire.
Nem a hátvédeknek kellene elsősorban nyomást gyakorolni mezőnyben. Ez a középpályás védekezés feladata lenne. Csak ebben Pedri 0, Romeu 0, Roberto 0, de Jong 0, Gündogannak sem erőssége, Christensen meg nagyon sérülékeny. Ha a hátvédek meg felkószálnak az ellenfél térfelére, annak az lesz a következménye, mint a Villarreal ellen beszedett ötös, a Valencia két gólja, vagy a Girona elleni labdavesztés utáni összeomlás. Pedri emellett még elképesztően lassú is.

Azért ne felejtsük el, tavaly úgy nyertük meg a ligát, mindössze 9 gólt kapott addig a csapat (utána 2-3-at kaptunk meccsenként). A védelmünkről kis túlzással ódákat zengtek. Araujot meg az idény (nemzetközileg is) egyik legjobbjának.
Alaphelyzetben? Araujo a világ legjobb védője. Idén nem, az tény, de nyilván erről sem lehet teljesen levenni Xavi felelősségét. Ott van Chris, Koundé, és Cubarsí. Szerintem kb a City az egyetlen csapat, akik erre a négyesre nemet mondana, de lehet van még 1 vagy 2. (Főleg amikor egy Inigo még az 5. számú, és egy olyan Fayé, akit már topklubok akarnak behúzni...). Cancelo jobboson még azért jól is védekezett, de ő valóban nem szó szerinti védő. Az tuti, hogy ilyen védősorral semmi nem indokolja a néha hetekig folyamatosan 3-4 gólokat beszedő szériánkat.
Szerintem is kicsit túlzott Bence, de amúgy elég erős védősorunk van valóban. Annál mindeképpen jobb, mint amit Xavi idén kihoz belőle.
Egyetértek a fenti gondolatokkal.bence0330 írta: ↑2024.05.05. 10:15:32Jobb védőink vannak, mint a világon kb bármelyik csapatnak, esetleg 1-2 kivétellel. A Madridénál pl. tuti. Ott nincsenek 3 évig tartó egyéni hibák, és összeomlások hátul. Ezek nem egyéni hibák. Vagyis azok, csak nem az egyének hibái. Ezért is nem veszem elő pl. SR-t, mert minden meccsen más a gond. Ez párszor oké lenne, de nem 3 éven keresztül folyamatosan.
És még csak nem is azzal van a gond, amikor valaki elkövet egy hibát. Az a gond, hogy utána elindul a lavina, és mindenki megye kettes szintre esik, és a tv-ből látom kb, ahogy citeráznak a lábak. Ez 100% edzői felelősség, sajnos, ennyi idő után, ilyen rendszerességgel. Így meg totálisan semmit nem ér, hogy amúgy tényleg van játékunk valamilyen szinten, valamilyen értelemben, valameddig. Anullálja az egészet a dolog.
Olyan szintű fejetlenség, rettegés, szervezetlenség van a csapatban, ami tényleg döbbenet már.