Pedri
Ilyen tutujgatás egyik másik sportágban sincs. Az NFL-ben a játékosok szakszervezete megvétózta a mérkőzésszám emelését, teljesen jogosan, hiszen egy nagyon veszélyes sportág. Az alapszakaszt növelték csapatonként 1 meccsel, de úgy, hogy az előszezonból viszont levettek csapatonként 1 mérkőzést. Egyik másik sportágban sincs ilyen nyavalygás a mérkőzések száma miatt. Egy profi labdarúgónak igenis le kell tudnia játszani heti két meccset. Heti kétszer 10 km-t futni, ezt még egy amatőr is meg tudja csinálni. Ezt még az enyhén túlsúlyos tesóm is meg tudja csinálni. A labdarúgásban meg megy az állandó nyavalygás, hogy sokat meccs. Egy frászt sok a meccs. Az NBA-ben a rájátszással együtt játszanak évente kb 100 meccset, na, az tényleg sok, de ott sincs nyavalygás, mert sportolók, ez a munkájuk. Pedig ott aztán kétnaponta pörögnek a meccsek. És miért ne pörögnének? Ez a munkájuk. Aki ezt a terhelést nem bírja, az nem való profi sportolónak, legalábbis ilyen szinten nem.
A bő keret meg ezért is fontos. Máris lesérült egy középpályásunk és egy hátvédünk. A lehető legbővebb keretet kell felépítenünk.
A bő keret meg ezért is fontos. Máris lesérült egy középpályásunk és egy hátvédünk. A lehető legbővebb keretet kell felépítenünk.
Van elég sok munkakör,ahol szó sincs 40,de még 30 óráról se, de ez más kérdés.
Itt ugye arról van szó,hogy mindenki mindenkiből egyre gyorsabban akar nagy pénzt csinálni. Régen a nagyon-nagyon kivételes extra játékosok jutottak szerephez 16-18 évesen. Fizikailag nem kész emberek,ezt figyelembe kell venni és tényleg óvatosan kéne bánni velük.
Amúgy szerintem a foci sokkal összetettebb sport,mint a hoki. És most nem leszólninakarom,de focistán sokkal jobban meglátszik,ha nem friss valaki, ha csak egy nüansznyitblassabb,darabosabb a mozgása.
Túljátszatás kérdéskörben:ezek a srácok profik,ez a munkájuk. Elvállalsz egy munkát,nem fognak tutujgatni,más szférában sem. Nagy átlagban heti két meccs,melyik munkahelyen tudod azt mondani,hogy 40 órából csak 30-t dolgozol le? Egy sportolónál a sérülés,mint kockázat, munkahelyi ártalom,ezt a rizíkót viselni kell a szinte mindenhol a nemzet gazdasági átlagot jóval meghaladó fizetésért cserébe. Ez sajnos ilyen.. Nem nagyon hallok arról,mondjuk nem is követem,hogy pl. a hokiban,ami szintén elég kontakt sport,hogy xy-t ne játsszasuk mer' kímélni kell,meg fiatal,stb.Ez csak egy privát vélemény.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
ElBartimaeus írta: ↑2024.07.05. 23:51:10OFICIAL Pedri sufre un esguince lateral interno de la rodilla izquierda . Se le practicarán más pruebas para descartar lesiones asociadas . Se le acaba la Eurocopa . Gravísima entrada de Kroos
Gratula Kroosnak, az ilyen belépőkért utólag komoly eltiltást adnék játékosoknak, ja, hogy őt már ez nem érdekli.
Mindenesetre 1-4 hét a felépülés és szerencsére nem izomprobléma. Ilyen ellen nem lehet mit tenni, balszerencse a mészárlás rossz oldalán lenni.
Az hogy mennyire szerencse, az idő megmondja... Dembeléből emebrt faragtak izomproblémák ellenére is, egy térdficam azért lehet kellemetlenebb, innentől benne van, hogy könnyeben kificamodik, vagy kobnak a térdkalács körül porcok és onnantól szalag problémák is lehetnek, ami egy Ansu Fatit is lehuzott a klotyón, abból nem mindenki tér vissza 100%-osan, vagy mehet nemsokára megint pihenni.
Bízom benne tényleg a belépő miatt volt, de azért ezek még gyerekek, gyerek fiziaki felépítéssel is, oké hogy mekkora tehetség, de túl van üörgetve, enm így szoktak beépíteni kezdőbe játékosokat, sztm tök nem normál, hogy komplett szezonokat bízunk 10n, 20n egynehány évesekre. Persze a szükség nagy úr, de azért a jövőnkkel játszunk, ha kigyilkoljuk azt akevés akadémiai tehetséget..
prognózis: 1 hónap kihagyás.
Mire visszatér Gavi ( 2 hónap) Pedri túl lesz még 4-5 sérülésen.
Mire visszatér Gavi ( 2 hónap) Pedri túl lesz még 4-5 sérülésen.
Kell(ene) hozzá elsősorban egy kérő, aztán kezdődhet(ne) az alku.
Ugyanakkor tekintettel a körülményekre, valami záradékos szerződéssel a Las Palmashoz térítésmentesen visszaengedném. Életkorából adódóan egy alacsonyabban lévő polcon újraindulhat, a folytatást illetően pedig majd az élet megmutatja az irányt.
25-26 éves koráig sok idő van még és a visszautat is életben lehet hagyni.
Igen, de az ilyen "kapás" bármikor bárkinek benne van, viszont az ő esetében ez sajnos "csak" a halmazati kockázat.
Nála az elsődleges kockázat egy alapokat érintő mélyebb probléma, amiből igazán még tartósan sosem sikerült felépülnie.
Egyébként eredendően Fati is egy szerencsétlen belépő áldozata lett.
Nem értem, mit jelent ilyen esetben az "elengedés"? Kell hozzá egy klub, amelyik sérülten meg akarja venni, kell ő, aki menni akar, és akkor nagy kegyesen elengedni. És aztán mennyiért engedni el?Peter írta: ↑2024.07.06. 12:32:54Valóban ügyes gyereknek indult és remek képességei vannak, de racionálisan nézve elengedném. Komoly, meghatározó pozícióban játszana vagy játszik (fogalmazni sem igazán tudok pontosan, keresem a szavakat, hogy jelen, múlt feltételes idő???).
Vannak statok, hogy mennyi időt töltött a pályán, de statok nélkül, érzésre sem sokat.
Ezek a statok például hasznos statok, az ilyenből lehet olvasni....![]()
Biztosan nem építenék be olyan tartópillért a házamba, amelyik bármikor garantáltan elreccsen.
Sajnálom a srácot, de olyan, mintha nem is lenne.
Milyen az a kincs, ami nincs?
- Fernando
- Llegenda del Barça
Azert annyiban most megvedenem, hogy patkany es kemeny rugast kapott a terdere. Nem sok jatekos hordta volna ezt ki labon. Csak nala ez az elmult ket szezon miatt mashogy cseng le. Más lenne a velemenyem, ha csak a semmibol ult volna le a foldre, de mindannyian lattuk mit kapott.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Valóban ügyes gyereknek indult és remek képességei vannak, de racionálisan nézve elengedném. Komoly, meghatározó pozícióban játszana vagy játszik (fogalmazni sem igazán tudok pontosan, keresem a szavakat, hogy jelen, múlt feltételes idő???).
Vannak statok, hogy mennyi időt töltött a pályán, de statok nélkül, érzésre sem sokat.
Ezek a statok például hasznos statok, az ilyenből lehet olvasni....

Biztosan nem építenék be olyan tartópillért a házamba, amelyik bármikor garantáltan elreccsen.
Sajnálom a srácot, de olyan, mintha nem is lenne.
Milyen az a kincs, ami nincs?
- davi10
- Llegenda del Barça
Legközelebb egy angol fordítást / magyar összegzést is kérnénk, spanyolul viszonylag kevesen tudunk 
Szerencsétlen gyerek meg az idei szabadságát is rehabilitációval töltheti.

Szerencsétlen gyerek meg az idei szabadságát is rehabilitációval töltheti.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
OFICIAL Pedri sufre un esguince lateral interno de la rodilla izquierda . Se le practicarán más pruebas para descartar lesiones asociadas . Se le acaba la Eurocopa . Gravísima entrada de Kroos
Gratula Kroosnak, az ilyen belépőkért utólag komoly eltiltást adnék játékosoknak, ja, hogy őt már ez nem érdekli.
Mindenesetre 1-4 hét a felépülés és szerencsére nem izomprobléma. Ilyen ellen nem lehet mit tenni, balszerencse a mészárlás rossz oldalán lenni.
Szerintem élvezi a játékot, és amíg ő jól érzi magát a pályán, addig nekünk sincs okunk amiatt aggódni, hogy mi lesz.ElBartimaeus írta: ↑2024.06.21. 13:08:11Nem sok szó esett róla, de nagyot megy ő is az EB-n eddig, lassan régi önmagát idézi, kezdi visszaszerezni a dinamikáját. Olaszok ellen többször volt "Iniestás" megindulása, amikor besurran a labdával az egyik védelmi vonal mögé. Labdabiztos, jók a meglátásai, lövései sem veszélytelenek, összességében eléggé egyben van, amit művel. Nagyon jó jel ez nekünk, ezek szerint lehet még belőle játékos.
Rodri és Fabian nagy segítség, nélkülük nehezebben kerülhetne ennyire közel a kapuhoz.
- davi10
- Llegenda del Barça
Én se tennék le róla, talán Flick-nél, akinél nagyobb hangsúlyt kap a fizikai felkészülés, egészséges tud maradni sokáig. Plusz eddig a válogatottban is vigyáznak rá, a 4 meccsből eddig csak tegnap játszott 60 percnél többet, de ott is csak 70-et.
Abban viszont továbbra se vagyok biztos, hogy őt és Gündogan-t egyszerre mennyire fogja elbírni a kezdő.
Abban viszont továbbra se vagyok biztos, hogy őt és Gündogan-t egyszerre mennyire fogja elbírni a kezdő.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Nagyon jól játszik most, és az is durva, hogy mennyire meglátszik, hogy Rodri van mellette a középpályán.ElBartimaeus írta: ↑2024.06.21. 13:08:11Nem sok szó esett róla, de nagyot megy ő is az EB-n eddig, lassan régi önmagát idézi, kezdi visszaszerezni a dinamikáját. Olaszok ellen többször volt "Iniestás" megindulása, amikor besurran a labdával az egyik védelmi vonal mögé. Labdabiztos, jók a meglátásai, lövései sem veszélytelenek, összességében eléggé egyben van, amit művel. Nagyon jó jel ez nekünk, ezek szerint lehet még belőle játékos.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ez igaz, jót megy. De nálunk is ment jókat a sérülései között, gondolom nem nagyon meri már senki elhinni, hogy nagy játékos lesz belőle. Ettől még lehet, ha kikeveredik a spirálból, akkor az lesz, de szerintem ezzel várni kell még elég sokat, hogy kiderüljön, vagy komolyan reménykedni lehessen benne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Nem sok szó esett róla, de nagyot megy ő is az EB-n eddig, lassan régi önmagát idézi, kezdi visszaszerezni a dinamikáját. Olaszok ellen többször volt "Iniestás" megindulása, amikor besurran a labdával az egyik védelmi vonal mögé. Labdabiztos, jók a meglátásai, lövései sem veszélytelenek, összességében eléggé egyben van, amit művel. Nagyon jó jel ez nekünk, ezek szerint lehet még belőle játékos.
Nagyon lesújtó a véleményem de la fuenterol de azért az mindig bekapcsolt egy csengőt nálam, hogy a papíron gyengébb játékosokból összeállitott válogatottban mennyivel jobban játszanak néhányan. Elsősorban pl Pedri és Gavi. Ezt Xavinak is értelmeznie kellett volna de remélhetőleg majd Flick nyitott szemmel nézi az EB-t.
- Fernando
- Llegenda del Barça
Yamal is jo volt. Remelem egyik sem fog megserulni az EB-n. Nagyon nem hianyozna.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Pedri nagyot jétszik ma az Észak-Írek ellen. Remélem újra "életre kel".
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Elég sokszor ez volt az elképzelés nála, amolyan Gündogan szerepkör. A probléma pont az, hogy ott van a német, aki ezt jobban csinálja jelenleg. Ha Pedri formába lendül és Gavi is úgy tér vissza, ahogy befejezte, szerintem elég egyértelműen a két spanyol játszik egymás mellett, Gavi visszább vonva.
Pedrit ezentúl hátravont centerben kellene játszatni. Nem kéne ott kiköpnie a tüdejét, érvényesülhetne a játéktudása és talán állandósulna a gólerőssége is.
- bence0330
Nyilván nem, de attól még szerintem lehet tanulni egy esetből. Én azt tippelném, hogy ha elvégeznénk egy kockázatelemzést, akkor abban van több, ha marad. Persze ezek csak random százalékok lennének, simán lehet, hogy soha többé nem lesz komoly sérülése. Csak erre kisebb az esély, szerintem.brazilfan írta: ↑2024.05.03. 13:49:27Sem a félelmedet, sem a kereskedelmi szempontot nem osztom.
Fati nem ragályos beteg, nem tudja Pedrire rátüsszenteni a sérülésbacilust.
A Pedriért kapott pénzt meg valakire el kell költeni, aki vagy beválik, vagy nem, ebben is van kockázat, legalább akkora a valószínűsége, mint a Pedrinek megelőlegezett lenullázódásnak.
Ha bekerülünk 1:1-be, amire egyre nagyobb az esély, akkor azért az érte befolyó pénzből nem Romeut lehetne hozni, az tuti, hanem egy magasabb polcról, az általam korrektnek gondolt 35-40 millió akár jó korú, felsőpolcos játékosra is mehetne, de ez kb Kimmich piaci ára is, aki azért szintén nem öreg még. Roppant kicsi az esélye, hogy ne jönne be, ha pl. őt hoznánk, nem beszélve arról, hogy Gündogannal régóta csapattársak. Persze, akkor még neki is be kell válnia, de én ebben akkor is kisebb kockázatot látok.
15-20 millióért én sem adnám el, azt a kockázatot nálam már megérné, hogy hátha helyrerakjuk, de akkor is látok két gondod. Egyik nyilván az, hogy megint sokat sérült lesz, és az eleve szűk keretnek ez betesz, főleg, ha SR-el is hosszabbítunk, aki szintén sok-sok éve folyamatosan sérült. A másik gond az, hogy leginkább csereként lehetne kb kezelni, ha azért akarunk erőt a középpályába, amíg Gündogan és DJ itt van, ahogy Davi is írta, leginkább a német cseréjeként.
Egy kicsit én is úgy érzem már, mint sokan, hogy néha kicsit túlzottan ragaszkodunk a tinijeinkhez. Egy bizonyos pontig érthető, de szerintem Pedri esete túlment rajta, és az első sérülései után Fatié is, amikor még értékesíteni lehetett volna korrekt áron.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sem a félelmedet, sem a kereskedelmi szempontot nem osztom.
Fati nem ragályos beteg, nem tudja Pedrire rátüsszenteni a sérülésbacilust.
A Pedriért kapott pénzt meg valakire el kell költeni, aki vagy beválik, vagy nem, ebben is van kockázat, legalább akkora a valószínűsége, mint a Pedrinek megelőlegezett lenullázódásnak.
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Én egy jó ár fejébe sok sikert kívánnék neki. Ha úgy kaparna mint ebben a szezonban Fermin, akkor egy szavam se lenne, de a real elleni hiába mutatja tökéletesen, hogy ő ebbe az "új" fociba borzasztó kevés. Fizikálisan gyenge, e mellett roppant sérülékeny, mikor vissza tér elmegy még 1 hónap, hogy formába lendüljön. Most még látnánk belőle pénz, de ugysem fogjuk eladni, pedig a vak is látja, hogy 1 pazar szezonja óta árnyéka önmagának, egy olyan szezonban ahol még Messi is itt focizott. Kb. egyedül ágaskodtam Fati esetében is, hogy adjuk el, még van ára, nem így tettünk, most kb. megy majd arabokhoz levezetni 20 évesen. Ennyire pocsék az igazolási politikánk.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
- bence0330
DJ nem lassú, csak gyámoltalan, és nem tud védekezni, pont úgy, mint Pedri és Gündogan, vagy náluk csak egy hajszállal jobban. Már 2 ilyen játékos is necces, nemhogy 3. Szerintem ez a két játékos egyszerre nem maradhatna nyár után a keretben, mert közben meg túl nagy nevek ahhoz, hogy padra kerüljenek.gerobarcaa írta: ↑2024.05.03. 11:07:12De Jong minden csak nem lassú.Pedrinél pedig ugyan az a hiba,mint kb mindenkinél.A csapat erőnléte 2015 óta borzalmas.Kb minden tőlünk távozó elmondja ,hogy gyengék a Barca edzései.Ez nem lehet véletlen.
Az első mondattal egyetérte...nék. De Fati után én félek, és inkább látnék most belőle pénzt, mint 2 év múlva lenullázva semmit, miközben hozzá sem nagyon járult a játékunkhoz, mert hol sérült volt, hol nem. Ez az eddigiek alapján szerintem esélyesebb, mint az, hogy hipp-hopp a helyére kerül az egészsége. Nyilván ez sem kizárható, de ez pont ugyanaz, mint SR: egy szűk keretnél óriási rizikó, hisz kvázi 1-2-3 hónapokat használhattuk őket az elmúlt években. Ez a rizikó szerintem magasan üti azt az esélyt, hogy újra egészséges, stabil klasszis játékos lesz.brazilfan írta: ↑2024.05.03. 11:08:32Gündogan 33, Pedri 21. Ha a túlélés mellett a csapatépítés az elsődleges cél, akkor szerintem nem az a fő szempont, hogy ki volt a mostani szezon legjobbja és kiben van még 1-2 év, hanem az, hogy ki lehet évekkel később,a legjobb korba érve is meghatározó karmester, kinek a játékában van olyan plusz, amit semmilyen erőnléti edzéssel nem lehet megszerezni, és nincs meg a kigyúrt középpályásokban.
Amíg nem volt sérült, addig Pedri futómennyiségével sem volt gond, az élmezőnyhöz tartozott. Hosszú és makacs sérüléshullám után van, látszik, hogy óvatosabb is, vigyázni kell vele, nem pedig elpasszolni az első kérőnek.
Plusz mivel azért kicsit gyanús a fizikális felkészítésünk (vagy az orvosi stáb?), akkor sem szívnám a fogamat, ha az Arsenalban magára találna, mert semmi nem garantálná, hogy nálunk is így lett volna.