2024.04.23. 20:07:33
Ja, én nem mondom, hogy nem örülnék egy igazi top centernek, aki gólt is tud rúgni és focizni is lehet vele, csak szerintem ha alig lesz valamire keret, sokadrangú a kérdés.
A Reál necces, kényszerből ideiglenesen egy fura kétcsatáros rendszerük van két szélsővel (bár Bellingham majdhogynem hamis kilences) de ez kb csak idén van így, a BL győzelmeik is rendre klasszikus 3 támadós, egy centeres rendszerben születtek. A lényeg az, hogy nagyjából az összes topcsapat 1 centerrel játszik, ennek nem szabadna gondot okoznia. BL-t nem is tudom, mikor nyerhetett utoljára csapat, akik két centerrel álltak fel.
Nem a 13 gól csak a gond, hanem azon túl a játék hiánya. Lehetne valaki 13 gólos, és mellette elképesztő kényszerítőkkel járulna hozzá a támadásainkhoz, és akkor az nem lenne rossz. De én továbbra is állítom, hogy ezt a 13 gólt feleennyi perc alatt is meglőtte volna.
Meg az is gáz, hogy Fermín nincs sokkal lemaradva gól/perccel középpályásként, és hogy a kapu előtt csetlő-botló Raphinha is csak hajszállal van elmaradva még góllövésben is, Torres meg kb azonos. És az is gáz, hogy amikor igazán kell, elég ritkán talál be, nagyobb meccsen vagy 6-7 játékost előrébb tippelnék gólszerzésre, mint őt. Neki mennie kéne, mert csere sosem lesz, de ha jól rémlik, házat épít épp Barcelonában, ez teljesen esélytelen. Ezért gondolom, hogy soha nem fogunk centert hozni úgy, hogy 4 van a keretben. A két kicsi közül az egyik megy vagy visszavásárlási opcióval, vagy kölcsönben, ez a tippem. Ferrán azért marad, mert mindhárom poszton elfogadható csere.
A két kicsit fel kell építeni, vagy legalább az egyiket. Mindkettőben óriási a potenciál.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy