Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Említettem is a kivételeket egy-egy meccs alkalmával és ebben az az én kifogásom, hogy ezek kivételek voltak, ami a sajnos s "főszabályt" erősíti.Bob_Marley írta: ↑2024.04.19. 02:07:22És csak annyi,hogy jó kis csapatok ellen is sikerült a "fojtogatás". Atletico, RM ellen is ősszel,sajnos nem végig. Porto ellen, Bilbao ellen. Ezekre lehet is alapozni.
Januártól áprilisig volt kb két olyan meccsünk, ahol nem mákkal hoztuk a pontokat, sok esetben kiscsapatok is lefociztak minket, szerintem még ilyen formában az sem igaz, hogy akkor érvényesülünk, ha nálunk a labda... Sokszor akkor se.
Milyen hosszútávon kell ezt értelmezni?Bob_Marley írta: ↑2024.04.18. 17:53:01Mi játékunk egy filozofiara épül,egy játékstílus,amivel megfolytod az ellenfeleket. Hosszútávon kijön ennek az előnye. 1-1 meccsen meg lozungkent,valóban bármi lehet. .
Ha így vannak kiválasztva már az akadémiába a gyerekek, és ezt tanulják onnantól folyamatosan, hogy labdatartás, birtoklás, mozgás stb, mert ez a filozófia és ebben a Barcelona a legjobb, akkor hogyan lehetséges az, hogy ebben a PSG jobb volt mindkét meccsen, amikor Ők valószínűleg nem így választják az akadémiába a gyerekeket, nem ez a filozófiájuk, nem is ez alapján volt a keret összeválogatva, lásd itt el lett küldve Kessie mert nem illik ebbe.Bob_Marley írta: ↑2024.04.18. 20:29:01Elfogadom az érvelést, de nyilván nem Iscora vagy Modricra gondoltam egyébként. A többi részében is van igazság. És szerintem az a jó összehasonlítás,hogy mi szorgalmasak vagyunk. És ez szerintem arra hajaz,hogy így is neveljük a fiatalokat. Tudnod kell mindig hol vannak a tarsaid,együtt kell mozognod. Munka,munka,munka van benne és hosszútávon ez kifizetődő. Ez is a filozófia.
Én is úgy gondolom, hogy még az emberhátrány sem indokolta, hogy kapjunk 4 gólt. Jó védekezéssel 2 gólos előnyről hosszabbításra minimum ki kellett volna húzni.bence0330 írta: ↑2024.04.18. 22:31:59A Milan meccsen jól látszik, miért gond, hogy 4 gólt kaptunk 10 emberrel. A Roma fél óra után 10 emberre fogyatkozott, azóta nem volt kb helyzete a Milannak. Pedig a két csapat közt minimum van akkora különbség, mint köztünk és a PSG közt, sőt, inkább nagyobb.
A Roma nem esett pánikba, küzdenek, mint az oroszlánok, ennyi.
Ezt nagyon adom. A stabilitás hiánya csak akkor működik, ha óriási a mezőnyfölényünk. De még akkor sem mindig. Ha meg nincs meg a mezőnyfölény, akkor a stabilitás hiánya megpecsételi a sorsunkat. Nem lehet egy olyan éra játékába kapaszkodni, amelynek a játékerejét nem tudjuk most felvonultatni. Akkor a stabilitás hiányát elfedte a mezőnyfölényünk, labdabirtoklási fölényünk, ma viszont nem, így ma nem is szabad úgy hozzáállni ezekhez a párharcokhoz, mint akkor, amikor tudtuk, hogy úgyis végig nálunk lesz a labda.FcBarcelona1 írta: ↑2024.04.18. 17:57:532008 körültől kezdett kialakulni az, ami most van, de Guardiola idején minőségileg egy klasszis keret jött össze. Azóta kis eltérésekkel, de ugyanazt próbáljuk fenntartani, csak közben gyengült a keret minősége
Erről van szó. Találkoztam olyan véleménnyel is, hogy nekünk nem kell szűrő, mert az a mi játékunkban nem kell. A Guardiola előtti korokból vagy hat hentest soroltam fel kapásból, sőt, mi már akkor kísérleteztünk a 4-2-3-1-gyel, amikor ez a hadrend még egyáltalán nem volt divatos.FcBarcelona1 írta: ↑2024.04.18. 17:57:53emlékeztek még a Guardiola előtti időkre? Emlékeim szerint előtte is volt jó foci
A BL-triplázós csapatukban olyan erősemberek játszottak a kezdőben, mint Kroos, Modric, Carvajal, Marcelo, Isco. Egyik sem egy birkózó.
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Leírtam a véleményem a Xavi topicban. Szerintem a Rijkaard féle taktikához, stílushoz kellene visszatalálni. Jól írod, 2008 körültől kezdett kialakulni az, ami most van, de Guardiola idején minőségileg egy klasszis keret jött össze. Azóta kis eltérésekkel, de ugyanazt próbáljuk fenntartani, csak közben gyengült a keret minősége, és aztán rosszul igazoltunk, most pedig nem engednek igazolni, pedig sokkal jobb az irány. Szerk:gránit írta: ↑2024.04.18. 15:26:09Nálunk a stabilitás kb 2008 óta hiányzik. Motta, van Bommel, Edmílson már korábban távoztak, Marquez pedig a védelemben játszott, nem a középpályán, Touré meg kikerült az alap kezdőből. Jött egy olyan időszak, ami elhitette velünk, hogy nincs szükség stabilitásra, mert úgyis 286%-ban birtokoljuk a labdát. 2013-ban jött az első pofon. Mondanám, hogy kijózanító, de sajnos nem, mert 11 évig nem tanultunk belőle. Akkor tudtunk nyerni BL-t, ha a mezőnyben lehengerlő fölényünk volt. Amikor ez a mezőnyfölényünk nem volt meg, a stabilitás hiánya azonnal büntetett. Idén tavasszal kezdtünk ébredezni, hogy stabilitás nélkül nem jutunk messzire.
Lenne néhány észrevételem, ha tetszik kérdésem.