bence0330 írta: ↑2024.04.19. 10:56:08
+ Oké hogy nem ugyanaz, de pont itt van egy kettős mérce ugye a védővel és a támadóval, ha a védő egyet hibázik, már adjuk el, a támadó meg bármennyit hibázik, ilyen savat legalábbis nem kap.
Plusz ez már Araujo topik lenne, de ő 3 évig attól volt az egyik (szerintem konkrétan A) legjobb játékosunk, és a világ talán legjobb védője, hogy mindig a határon mozgott az agresszivitásával, de még épp a határ innenső oldalán. Egy ilyen játékosnak szerintem a legrosszabb dolog, ha elveszed az önbizalmát, és mondod, hogy ilyet többet ne csináljon, csak azért, mert egyszer egy szezonban túllőtt a célon, mert lehet több gólt kapunk belőle a pályafutása során, ha visszavesz.
Áthozom ide.
A kettős mérce valós dolog, persze.
De szerintem abból adódik (most megpróbálom érthetően leírni), hogy:
- ha egy védő 0-0nál hibázik, és gólt szerez az ellen akkor hátrányba kerülsz. Ha kiállítják szintén jelentős a hátrány, de legalábbis minusz egy ember.
- ha a csatár kihagy egy ziccert (Gündogané nem ziccer, maradjunk ennyiben), akkor max annyi történik, hogy nem változik az eredmény. De hátrányba nem kerülsz.
Szóval 1-0 állásnál ha kapusként potyázol, vagy védőként elkövetsz egy gólt eredményező hibát, akkor 2-0.
Ha csatárlént 1-0nál kihagysz egy helyzetet, nem lesz 2-0 az ellenfélnek, "csak" marad 1-0.
Amúgy én pl szóval nem írtam, hogy adjuk el, messze a legstabilabb védőnk (még ha sokszor követ el fatális hibákat, csak megúszta eddig), de ilyenről szó sincs, hogy el kell adni. Viszont a felelősség adott, a felelősség vállalása nem történt meg. Még mindig nem is érti a nyilatkozatai és Xavi nyilatkozatai alapján, hogy miért is állították ki.
Reméljük ebből tanul, mert ez olyan szeleburdiság, amit ki lehet nőni, pláne hogy azért nem sűrűn jellemző rá, még ha elő is fordult már.
Én főleg arra a jelenségre próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a klubnál megint bíróznak, megy a mantra, hogy ez okozta, de közben csak magunkat okolhatjuk. Mert lásd a millió példát, éppen ki lehetett volna húzni.
Nálam legalább akkora hiba volt Cancelo teljesen felesleges tizije, na azt se indokolta semmi, hogy ott így becsússzon, vagy éppen a szöglet benézése, amikor 3-4 ember kirongyol egy emberre.
Ezek a gyermeteg kapott gólok is szerves részei a kiesésnek, Araujo kiállítása mellett.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."