Ousmane Dembélé
A BL MVP cím az övé, innen szerintem az Aranylabdát is illene megkapnia. Az elődöntőben és a dönőben 4 gólpontot hozott, pedig előtte sérült is volt.
Rapnhinhától sem sajnálnám, ő is parádés szezont hozott, de pont a célegyenesre fogyott el egí kicsit. De őt is megérteném.
Yamal viszont... tényleg hatalmas tehetség, de azért EBBEN a szezon még elmaradt a fenti kettőstől. A fiatal kora és a hype miatt van egyáltalán esélye. Ha valami váratlan dolog nem töri ketté a karrierjét, oda fog érni akár többször is, de most még nem kéne neki adni
Rapnhinhától sem sajnálnám, ő is parádés szezont hozott, de pont a célegyenesre fogyott el egí kicsit. De őt is megérteném.
Yamal viszont... tényleg hatalmas tehetség, de azért EBBEN a szezon még elmaradt a fenti kettőstől. A fiatal kora és a hype miatt van egyáltalán esélye. Ha valami váratlan dolog nem töri ketté a karrierjét, oda fog érni akár többször is, de most még nem kéne neki adni
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Komoly szezon van a háta mögött, bár nem szurkoltam egyik csapatnak sem, de azért élmény volt nézni a feketét, hihetetlen nagy érték, mindenféle kutyaütőnek el lett mondva, és lám, bl-t nyert a srác. Piszok módon sajnáltam, hogy elment, de LE keze alatt beért igazán és úgy ez az egész psg a teknősbéka nélkül, egy 5:0-t pedig nem kell magyarázni, aminek komoly húzóembere lehet a jövőben.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
- Chino
- Llegenda del Barça
Az Aranylabdát mindig annak a vevő klubnak a szerződésébe szokták belefoglalni, akinek a színében megnyeri. Bár nem tudom, hogy nála egyáltalán sor került-e ilyenre. A vételáron kívül nem igazán volt semmi ami utalt volna arra, hogy akkora sztár lehet, olyan tehetség, hogy megközelítse a díjat. Talán Sancho is nagyobb hype-ot kapott ilyen téren.Peter írta: ↑2025.06.01. 00:34:13Sok elszabott szerződést kötött már a Barca, de ennyire amatőren elszabottat - alaposan feltételezhetően - kizárt, hogy sikerült összehozni.
Amennyiben volt is olyan záradék, hogy Barca színekben vagy bárhol később aranylaszti esetén jár x összeg a Dortmundnak, akkor azt minimum automatice tovább írták a párizsi szerződésbe, de ez esetben az lenne a normális (elvárható), hogy x + y összeget írtak a párizsiba és akkor még minket is megilletne némi apró....azaz az y összeg a Barcát illeti, az x pedig megy tovább Dortmundba tőlünk.....![]()
Ha megpróbálok elvonatkozni attól, hogy melyik csapatban játszik és objektíven tekinteni rá, Raphinha a BL győzelem ellenére is sokkal inkább megérdemli. Konstansan húzta a csapatot egész évben, sok jó teljesítmény közül is kiemelkedett, spanyol bajnokságot, kupát, szuperkupát nyert, a Bl-ben is ott volt az elődöntőben, nüanszokon múlt, hogy nem játszunk döntőt (nem is egymás ellen estünk ki, ami kicsit nagyobbat nyomhatott volna a latba), sőt az egész sorozatban az egyik, ha nem a legjobb játékos volt. De top 3 mindenképp.
Dembélének inkább a tavaszi szezonja volt kiemelkedő, (az egész csapattal együtt) persze azt jegyzik meg jobban és nem levonva az érdemeiből, de jó részben inkább a posztjának. Vitinha például szerintem legalább annyit, ha nem többet tett hozzá a PSG sikereihez. Nálunk sem merülne fel Pedri neve a két szélső mellett.
Raphinha azért tűnik inkább "gyengébbnek" ebben az időszakban, mert Yamal hatalmasat robbant, nagyon durva hype-al és szinte mindenkit elhomályosított. Nem véletlenül vezetett még áprilisban toronymagasan az Aranylabda esélyesek között mindenhol a brazil.
Mondjuk én inkább látnám Dembélé kezében a bogyót, mint Yamalnál, egyelőre korainak érzem és mentalitásának, motivációjának és ezzel együtt a teljesítményének is jobbat tehetne. Így is borzasztóan nagy hype-ot kap mindenkitől, akár szakmai, akár marketing szinten.
Forca Barca!!!!
Sok elszabott szerződést kötött már a Barca, de ennyire amatőren elszabottat - alaposan feltételezhetően - kizárt, hogy sikerült összehozni.
Amennyiben volt is olyan záradék, hogy Barca színekben vagy bárhol később aranylaszti esetén jár x összeg a Dortmundnak, akkor azt minimum automatice tovább írták a párizsi szerződésbe, de ez esetben az lenne a normális (elvárható), hogy x + y összeget írtak a párizsiba és akkor még minket is megilletne némi apró....azaz az y összeg a Barcát illeti, az x pedig megy tovább Dortmundba tőlünk.....

Bocs, de nincs az a NL szereplés, ami miatt Yamalnak adnám.
Amúgy a franciák is ott vannak az NL-ben és a PSG most indul a klub vb-re is.
Nem azt mondom Dembele aranylabdás lesz, de én neki adnám! Yamal ügyes és 3-4 év múlva reálisan szóba jöhet aranylabdára, de szerintem jelenleg nem szabadna.
Amúgy, ha ő kapja, akkor megint kell fizetnünk pénzt a Dortmundnak? Volt ilyen záradék anno?
Várjuk meg, mi lesz a spanyol válogatottal a Nemzetek Ligájában...
Ottani jó teljesítménnyel (és győzelemmel) simán lehet esélyes Barca játékos is...
Én be merem vallani, hogy sosem gondoltam, hogy aranylabdás lesz, a távozása sem kavart fel, de én gondolkodás nélkül neki adnám az aranylabdát.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Nem hiszem hogy aranylabdát fog kapni, nulla hype-ja van a palinak.
Pedig megérdemelné, szép kis fricska lenne sokaknak, aztán majd jönne a “mi mindig is így gondoltuk” duma, szokásos.
Pedig megérdemelné, szép kis fricska lenne sokaknak, aztán majd jönne a “mi mindig is így gondoltuk” duma, szokásos.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Úgy tűnik, nála kulcskérdés az edző. Valverdénél szerencsétlenkedett, Xavival már so-so, LE-nél pedig kivirágzott. Nem ez a döntő volt élete meccse, de nem is volt rossz, remek labdákat osztogatott, és azért 2 gólpassz is összejött. Szerintem ezzel az Aranylabda övé kellene, hogy legyen.
Fecooo írta: ↑2018.04.18. 09:46:04Ez a gyerek megérdemli a bizalmat, mert őrületesen nagy potenciál van benne, csak nyomatni kell folyamatosan! Tegnap amúgy féltem, hogy semmit se fog tudni kezdeni a pályán, mert játszótársa az nem igazán volt, max Semedo és Coutinho (megj: utóbbi szintén eszméletlen jó vétel volt!), mégis összehozta a gólját (funfact: 2 gól, 1 jobbal, 1 ballalChino írta:
Ezeket amúgy rohadtul nem értem. Farkas Norbit kifejezetten kedveltem, mert benne van a spanyol foci körforgásában, de mostanában tud olyan dolgokat mondani...
Dembélét nem kedvelik az öltözőben, abszolút kirekesztik. Hol hallani ilyet vagy hol látszik ilyen? Egy noname twitter bejegyzésen max. Pont az ellenkezője. A góljainál, gólpasszainál úgy ünneplik a srácok, mint talán senkit. És rengeteg apróság van. Ahogy pl. Suarez a Chelsae meccs előtt a játékoskijáróban dobolt a hátán, meg buzdította vagy ahogy Messi segített neki a pályán. Nagyon sok ilyen apró dolog van.
Meg nem illik a csapatba, mert szélen játszik és terület kell. Neymarnál kb. ugyanez volt. Megverte az embereket és lendületből vezette, osztotta a gólpasszokat. Ráadásul a hatékonyságára sem lehet igazán panasz. A bajnokságban játszott alig több mint 600 percet, egy meccs kivételével mindig csereként, mégis 1/5 az eredményessége. De összességében is 900-950 perc alatt 2 gól, 7assist, ami közel se rossz mutató, főleg, hogy most érkezett 20 évesen és a szezon több, mint felét sérülten töltötte.
Mondjuk tegnap érdekes volt, hogy sokszor átvette Messi szerepkörét. Jól ki tudta használni, hogy teljesen kétlábas. A bajnokságban most már folyamatosan nyomatni kell. Tétje szinte semmi, az pedig baromi fontos lenne, hogy kapja a játékperceket és minél gyorsabban vegye fel a játék ritmusát és illeszkedjen be.), a társak meg, ahogy te is írtad, úgy ünnepelték, mintha a BL-címet döntötte volna el... kedvelik a srácot, biztatják, és pontosan ilyen légkörre van szüksége ahhoz, hogy kihozza magából a maximumot!
Én személy szerint nagyon sokat várok tőle, még ha túlzásnak is tűnik most sokaknak, de aranylabdát remélek neki 5-6 éven belül... piszok nagy tehetség és tegnap is 3-4 embert meg tudott verni egyedül, és ez azért nem mindennapos dolog, egy bizonyos pattanásos, huligán frizurás argentintól láttunk hasonlót ilyen idősen...
2018-ban írtam ezt a kommentet Chino-nak válaszolva...
Nálunk kellett volna, hogy megszerezze az aranybogyót...
- Chino
- Llegenda del Barça
Mielőtt ide érkezett, talán sem a Reenesnél, sem a Dortmundban nem volt sérült, mióta elment másfél szezon alatt a PSG-ben sem látta az orvosi szobát. Ez azért jelenthet valamit.bence0330 írta: ↑2025.02.03. 00:20:58Szerintem ő sosem érezte itt jól magát. Sosem láttam benne tüzet, akaratot. A PSG sokkal inkább az otthona, és idénre tényleg beérett. Gondolom ez Flick alatt is megtörténhetett volna.
Azért szerintem az ő meg az itt maradó játékosok példája is erősítette, milyen felkészítésbeli gondok voltak. Sorra lépnek nálunk is szintet a játékosok, meg úgy tűnik néhol azok is, akik távoztak. Dembélé lehet, hogy egy ezzel normálisan foglalkozó klubban sosem lett volna sérülékeny - ki tudja.
Igazából Kvara érkeezése még jót is tett neki, egy center-szerű szerep, amit ráosztott Lucho eléggé fekszik neki, Barcaolával és a grúzzal kiegészülve pedig nagyon erős támadóalakzatuk van.
Azt kell mondjam, hogy jelenleg én szívesebben találkoznék a Cityvel, mint a franciákkal.
Forca Barca!!!!
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Szerintem ő sosem érezte itt jól magát. Sosem láttam benne tüzet, akaratot. A PSG sokkal inkább az otthona, és idénre tényleg beérett. Gondolom ez Flick alatt is megtörténhetett volna.
Azért szerintem az ő meg az itt maradó játékosok példája is erősítette, milyen felkészítésbeli gondok voltak. Sorra lépnek nálunk is szintet a játékosok, meg úgy tűnik néhol azok is, akik távoztak. Dembélé lehet, hogy egy ezzel normálisan foglalkozó klubban sosem lett volna sérülékeny - ki tudja.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Emberünk élete formájában van. December közepe óta több gólt lőtt, mint álatlában egy szezon alatt.
Luis Enrique on Ousmane Dembélé: “I won’t make a saga out of it… there was simply an issue with respect to his obligations towards the team”.
“I want the best for the team and I left him out. There was no fight between me and Dembélé”.
“I want the best for the team and I left him out. There was no fight between me and Dembélé”.

- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Mellette meg volt 13 gólpassza a mérkőzés előtt. Teljesen mindegy mit csinál, utálja mindenki, hála égnek nem itt "rontja" a levegőt, de azért tegnap megmutatta, hogy simán eltud dönteni egy párharcot. Kár hogy fejben ennyire labilis, mert a tehetsége vitathatatlan továbbra is.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
Én inkább azon mérgelődök, hogy a párharc előtt 1 gólra futotta neki a klubjában, ellenünk pedig oda-vissza betalál. Főleg az odavágós gólja volt olyan, amit ő egy szezonban egyszer talál el így, hát nyilván ellenünk.
most azért kell gyűlölni, mert mosolyogni mert és gólokat lőtt? na bumm.
Nem gyűlölök sok embert a világon. Majdnem senkit.
Ezt a férget gyűlölöm.
Ezt a férget gyűlölöm.
- davi10
- Llegenda del Barça
Ez szerintem legalább annyira szól a tiszteletről, mint a személyes kötődésről.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Egy nagyon jó adottságokkal megáldott, de ezen adottságoknak csekély százalékát kamatoztatni tudó figura volt itt nálunk. Ha tized annyi pénzért kerül ide hozzánk, talán még kedvenc is lehetett volna. Így végig, az elég hosszúra sikeredett itt tartózkodása során támadásoknak volt kitéve, gyenge produkciója alapján nem is alaptalanul.
Xavi a vége felé lelket öntött belé, belelkesedett, de a hányzó intelligenciát nehéz volt elfedni.Tulajdonképpen érzelmek nélkül távozott, és úgy érzékeltem, hogy közülünk is kevesen sajnálták. Nincs tehát kötődése ide, miért ne ünnepelne a gólja után, akár Barcelonában is a visszavágón.
Xavi a vége felé lelket öntött belé, belelkesedett, de a hányzó intelligenciát nehéz volt elfedni.Tulajdonképpen érzelmek nélkül távozott, és úgy érzékeltem, hogy közülünk is kevesen sajnálták. Nincs tehát kötődése ide, miért ne ünnepelne a gólja után, akár Barcelonában is a visszavágón.
-
- Llegenda del Barça
engem sem érdekelt különösebben a gólöröme. szerintem a legtöbb játékosnak nincs olyan viszonya az előző klubjával, hogy ez a "nem örülés" indokolt legyen, számomra ez az esetek nagy részében inkább pózerkedésnek és egy őszintétlen megfelelésnek tűnik egy elvárásnak. mindig is egyértelmű volt az ittléte alatt, hogy semmiféle kötődése nincs a klubhoz, akkor most minek játssza meg magát? ez így legalább true volt, engem jobban idegesített volna, ha előadja a bűnbánót, amiért gólt mert rúgni.
a játékát látva egyébként végig az volt bennem, mennyire jó, hogy végre elhúzott. sikerült egyszer seggbe rúgnia a labdát, azon kívül ziccert rontott, eladott csomó labdát, kb. 0% százalék körül sikerült 1v1eznie. remélem ezt hozza a visszavágón is.
a játékát látva egyébként végig az volt bennem, mennyire jó, hogy végre elhúzott. sikerült egyszer seggbe rúgnia a labdát, azon kívül ziccert rontott, eladott csomó labdát, kb. 0% százalék körül sikerült 1v1eznie. remélem ezt hozza a visszavágón is.
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
A szurkolóknak mindig kell egy aktuális antipatikus játékos, akit ha kell ha nem lehet szidni, erre rájön a jó magyar mentalitás. Nyilván ha Pedri a mi kis gyémántunk sérült 2 havonta, őt várjuk vissza imádkozva. Dembele hozott nekünk egy bajnoki címet, óriási szerepe volt bent, a legutóbbi bl meccsen pedig láthattuk a különbséget, mennyire klassz lenne ő most is elől. Minden esetre sok sikert neki, én nem szívtam a mellemre.LG írta: ↑2024.04.13. 17:53:18Megértem, hogy sokak nem kedvelik, nem is kell, de túlzásokba esni sem. Sosem tudott itt kibontakozni, nyilván ebben az ő keze is benne volt, de azért sok balszerencs is kellett hozzá, pl. a sérülések nem egyszer pont akkor jöttek, amikor kezdte elkapni a fonalat. Érdekes módon Neymarral sokkal toleránsabbak voltak a szurkolók, amikor távozott, pedig ő közönségkedvencként fordított hátat a csapatnak. Arra sem mondanám, hogy Figo-szintű űrulás volt, de közelebb volt hozzá, mint Dembelé.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
Örömmel látni újra a hozzászólásaidat a fórumon. Kicsit lehet aktívabbá tenni a tevékenységedet, mivel egy egy cseppnyi valóságot, életet, méltóságot és színeket hoznak a gondolataid....csababarca írta: ↑2024.04.14. 17:16:54Ő így gondolta, mi meg úgy, hogy nyertünk idegenben, lapozzunk.

Dembelét pedig majd lássuk bánatában sírni a visszavágó hármas sípszava után!
-
- Entrenador del Barça
- Kapcsolat:
Annyira azért nem jelentéktelen, mivel aláírási pénzekkel es bónuszokkal együtt 120 millió körül vágta meg a klubot, ami inflációval együtt inkább 160 m, amihez még jött az all inclusive ellátás és ügynöki jutalék, mindezt értékelhetetlen teljesítményért, miközben a klub részéről a feneke is ki volt takarítva, kis lelke pedig ápolgatva. A vételára egyedül, ami nem az ő sara, de az is undorító.csababarca írta: ↑2024.04.14. 17:16:54
Pont, hogy kéz a kézben jár.
Azt akarom ezzel mondani, hogy ki a francot érdekel, hogy lőtt egy gólt, megünnepelte, majd a győzelmet hazavittük?
Hát ez legyen a legnagyobb öröme szegény embernek.
Amikor itt volt is túl sokat beszéltünk róla, de még mindig ugyanaz, mint egy időhurok, állandóan idejutunk:D
Ey jelentéktelen szereplője a klubunk történelmének, semmilyen kötődése nem volt és nincs a klubhoz, nem saját nevelés, nem lett ikon, kulcsfigura, semmi.
Ezért sem értem, miért van megszólva, mert megünnepelt egy gólt, szíve joga.
Ő így gondolta, mi meg úgy, hogy nyertünk idegenben, lapozzunk.
Az ostobaságát hagyjuk is. Egy fekély volt, ami kifakadt. Sajnálja a hóhér. Hálátlanság netovábbja volt a távozása, ill. szerdán a gólöröme és utána a vezető góljuknál? Az. Bar lehet Xavi is csao kitalálta,
mikor előbbiről beszélt. Ha kapni fog a szurkolóktól, azt mélységesen megérdemli, pont.
A magyarsághoz meg semmi köze ennek, mivel minden országban felfigyeltek erre az érzékenyebb szurkolók.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton