LG írta: ↑2024.03.10. 00:34:51
Szerintem is Gündogan az idei legjobbunk. Ha Európában is körülnézünk, szerintem azért van konkurenciája Ödegaard személyében. A helyzetek kialakításában nem tudom, hogy változott kettejük között a helyzet, de február végén nem sokkal volt lemaradva a norvég, de sok statisztikában veri is az emberünket. Csak azért nem rakom elé, mert a BL-ben gyengébben teljesít.
A másik Kroos. Neki ugyan nincs kiemelkedő szezonja, de hoz egy erős átlagot. Rendkívül rutinos, ami a nagy meccseken aranyat érhet, pl. a Lipcse ellen is nagyon kellett. Egyelőre még a másik kettő mögött van, de a BL-ben azért neki van a legtöbb esélye babérszerzésre, és azért az mindig kiemelten számít. Amilyen jó középpályásaik vannak a németeknek, nem is értem, hogy lehet annyira rossz a válogatott, de talán nyárra összeállnak valahogy.
Visszatérve Gündogan-ra: sokat elvett tőle az élet a sérülésekkel, VB-aranyat, EB-érmeket (és ki tudja, lehet vele még fényesebb lett volna valamelyik), késleltette a top csapatba való igazolását. Legalább így a vége felé kapott egy kis kompenzációt a tavalyi triplával. Persze jó lenne, ha a Barcával is nyerne valamit, meg az EB-n szurkolok neki, hogy egy érem leessen, de ezekre most nincs nagy esély sajnos.
Már offoltunk egy ideje, áthozom.
Igen, ha vkp-t nézünk, Rodri, ha igazi 10-es/tkp-st nézünk, akkor a norvég, és lassan Wirtz lesz, akit oda lehet tenni (KDB nyilván, csak ő mindig sérült szerencsétlen). Fernandes sincs nincs sokkal lemaradva. Azért használtam szándékosan a középső középpályást, mert Gündogan se nem Rodri, se nem Ödegaard posztja az én szememben. (Ez nem neked, de aranylabda várományosnak nem hívtam, csak HA tőlünk kéne választani, mert mondjuk az évszázad csodájával behúznánk a BL-t, akkor egyértelműen ő kapná, a csapaton belül nem lenne konkurenciája...)
Én is szurkolok neki. Jövőre még összejöhet, új edzővel sosem lehet tudni, az igazi csodák általában úgy születnek, hogy fél éve ül ott csak valaki, de felrázza az állóvizet. Nem szeretem a németeket mint csapat, de ha mi bekaparnánk magunkat valami pokoli szerencsével az elődöntőbe, akkor tudnék egy EB-döntőben nekik szurkolni miatta. Bár abban igazad van, hogy ebben az esetben akkor pont Kroost kéne lenyomnia, aki minden nem elszállt opció szerint is addig alsó hangon is el fog jutni a BL-ben, mint mi, plusz LL cím. Azért szerintem a német csapattársánál ő jobb játékos, Kroost nem lebecsülve.
Én amúgy egy ok miatt tenném talán még a norvég elé is: Ödegaard egy sokkal precízebb gépezetben játszik. Ami nem vesz persze el az érdemeiből, de mégiscsak egyszerűbbé teszi picit a dolgát. Szemben Gündogannal, akinek rendre helyben kell kitalálnia valamit, egy kevésbé kiforrt rendszerben, összességében szerintem kevesebb mozgással maga körül a támadók részéről. (Ha most belegonolok, mi lenne, ha kiugratható centerrel fociznánk pl... még jobban élne, nagyon érzi azokat a körömpasszokat a végén...)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy