gránit írta: ↑2024.03.28. 10:28:53
Mivel szakértői vélemény alapján hoztak ítéletet, nem tudom, miben különbözne ez az eset bármely másik esettől, amiben szakértők véleménye alapján hoz ítéletet a bíróság. Ebben az esetben orvosszakértők, más esetben ballisztikai szakértők stb.
Neymar meg nem tudom, melyik Copát hagyta ki vád miatt. 2019-ben vádolták meg, de mivel nem volt bizonyíték, nem lett az egészből semmi. A Copát nem ezért hagyta ki, hanem azért, mert egy Katar elleni felkészülési meccsen súlyos bokasérülést szenvedett.
Semmiben, a nemi erőszak legtöbb esete ilyen szerintem. Szakértők megalapozott véleménye alapján hoznak döntést, általában jót nyilván, de ez tudtommal nagyon ritkán biztos. Én csak annyit mondok, hogy ezeknél az eseteknél nem mernék belemenni egy ilyen igazi gyűlölködő hangulatba, akkor sem, ha magam is bűnösnek tartom.
Neymar végül épp a Copa előtt tényleg lesérült, de a brazil szövetség már kommunikálta, hogy nem vehet részt a Copán, így gyakorlatilag valóban sérülés miatt nem mehetett, de amúgy sem mehetett volna. És azért ha arról nem készült volna felvétel, ki tudja, mi történt volna. Sok a világon az ilyen eset, minél gazdagabb az illető, annál inkább. Amúgy a nagyvilágban nyilván sajnos sokkal több erőszak történik, mint amennyi hamis vád. A pedofília is hasonló téma, nehéz kérdés, és van, amikor van 100%-os bizonyíték, szemtanú, hanganyag, akármi, de sok esetben ilyenről nincs szó. Nyilván az ártatlanság védelme miatt ha valakit elítélnek, akkor gondolom a bizonyítékok túlnyomóan közvetetten a bűnösségére utaltak, de ez kb ennyi. 5 fő bizonyítékról szólnak a cikkek, abból 3 azt bizonyítja, hogy volt közösülés, ami önmagában semmi.
https://www.marca.com/en/football/2023/ ... b45ac.html
Én ebből indulok ki.
1.: hazudozás. Gondolom az ügyvédem nekem is azt mondaná, hogy annyit tagadjak, amennyit csak tudok, vagy ha feleségem lenne, attól félve hazudnék, ha nem lenne gerincem, erőszakot nem bizonyít. (Vagy tényleg megerőszakolta és félt.)
2.: ez fogalmam sincs mi, pontosan, gondolom ez a lényeg, amit a ruhán találtak.
3.: látták, hogy benn voltak negyed órát. Erőszakhoz ennek semmi köze, annyit támaszt alá, hogy együtt voltak.
4.: van tetkó nehezen látható helyen, oké, volt közösülés, ennek sincs köze az egészhez.
5.: nincs elég bőven kifejtve, passz
Valahol még olvastam, hogy volt a térdén zúzódás.
Na most mindezt két nappal az eset után. Nehezen tudom elképzelni, hogy ebből 100%-ra ebből meg lehet mondani, minden kétséget kizárólag, hogy Alves megerőszakolta-e a lányt. Valószínűleg igen, afelé mutatnak a dolgok, ki is nézem belőle, de ennyi.
Tudtommal eleve elsőfokon született csak döntés, végleges olyan két éven belül lesz.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy