Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Ugye nem azt akarod mondani, hogy asafranek írta: ↑2024.03.11. 08:29:21Gundogan fele jatekosok a mai labdarugas alfaja es omegaja. Nem mindig latvanyos a jatekuk, de a vonalak kozotti atpasszolasban az o szerepuk kulcsfontossagu. Amit irtal a torokrol, azt sokszor leirjak Kroosrol a madridistak, pedig nem veletlenul ennyi idosen is kulcsfontossagu az o jateka a realnal es meg mindig o szerepel a fontos meccseken. Ennek a szerepkornek az ujabb valtozata, aki labdacipelessel is at tudja vinni a labdat a vonalak kozott, de az ilyen jatekosok sokszor egy vonallal elorebb szerepelnek.
Ritkán értek egyet Bencével, de most igaza van, Gündogan a legtöbb helyzetet teremtő labdarúgó jelenleg a Európában.andras953 írta: ↑2024.03.09. 22:28:46Ha biztosan tudnám, hogy nem sértődsz meg, azt válaszolnám, hogy viccesebbet írtál Gündogánról, mint nekem sikerült.Az aranylabdájánál már majdnem kapaszkodnom kellett.. Komolyra fordítva: tényleg jó játékos volt, évekkel ezelőtt.Guardiolának sem kellett már, max 1 évre maradhatott volna még udvariasságból, az érdemeire tekintettel.Szerintem a német válogatottból is teljesen kiszorul majd, a hanyatlás bizony ezzel jár.Régi erényeiből mára csak a technikája és a játékintelligenciája maradt meg épségben, a többi megkopott vagy elveszett. Ez a veszély minden idős játékost előbb-utóbb elér, ezér sem célszerű 30 év feletti játékosokat igazolni, jöjjenek helyettük inkább a fiatalok.
Egy jó formában levő Raphinha több hasznunkra lenne a középpályán, mint a szélen.Lát a pályán, passzolni is tud, és szinte csak egyedül ő vállalkozik távolról kapura lövésre.(meg Lewa néha) Remélhetőleg több meccsen is kp-án fog játszani és a hasznosságát tudja ott bizonyítani.A lassítás mutatta, hogy szép talpalást kapott a bokájára, ezért muszáj volt 11-est ítélnie a bírónak. Hasonló talpalás érte DeJong belső lábszárát is a földetérés előtti pillanatban, ezért fordult ki a bokája, amiért még szabadrúgást sem kapott, ha jól emlékszem.
Ennek én is nagyon örülök. Ahogy gránit is írta egy másik topikban, most kicsit szakított több ilyen csúnya szóval élve begyöpösödött elvével. A villarreal-madrid meccs nagy ébresztő volt neki, hogy nem lehet a védősor az ellenfél 16-osánál, meg kell vkp-s, stb. Azóta szépen hozzuk is a meccseinket, még ha kicsit Reálosan is. Kellemesen csalódtam benne, nem gondoltam, hogy meg tud újulni már. Azt gondoltam, hogy kijövünk abból a mély gödörből, mikor mindenki 3 gólt lőtt nekünk, de azt nem, hogy hirtelen a tavalyi játékunk/formánk jelenik meg a bejelentése óta. Amikor nem nyertünk, 1 kivételével az is ilyen Bilbao meg Napoli volt, mindkettő idegenben, hát nem szégyen.
Ha biztosan tudnám, hogy nem sértődsz meg, azt válaszolnám, hogy viccesebbet írtál Gündogánról, mint nekem sikerült.bence0330 írta: ↑2024.03.09. 16:20:40Gündogan az idei szezonunk legjobb játékosa szerintem. De olyan magasan, hogy egy nagy szakadék van utána (Araujo idén nincs annyira képben sajna, ő lehetne még top formájában hasonlóan fontos). Aztán jön ilyen DJ, Cubarsi, Yamal, talán Lewy, ha épp nem sérült akkor Raphinha és Pedri vonal.andras953 írta: ↑2024.03.09. 13:53:27Cubarsi, Fermin, Roque, Yamal jól játszottak.A többiek nem, bár dícséretesen igyekeztek. Gündogan ezúttal is az ellenfelet erősítette.Meglátjátok, az új edző sokat fogja pihentetni. (Annak idején - kb. 10 éve? - a kezdőből és a csapatból éppen kiöregedő-kiszoruló Xavi és Iniesta sokkal többet nyújtottak a pályán akkor is, mint amit most nyújt az agyondícsért Gündogan)(Bár tiltva vagyon a viccelődés ezen a fórumon, megpróbálom úgy megvilágítani a játékát, hogy védekezésével a mi kapunkat támadja, támadás során az ellenfél kapuját védi.)
Egész Európában ő teremtette a legtöbb lehetőséget, pedig nem is támadó középpályást játszik általában, és elnyűhetetlen. Tegnap még a hibái ellenére is a legjobb játékosunk volt a két tini után, ha ő nem lett volna a pályán, még ad hoc támadásokról sem beszélhettünk volna kb. Úgy bújt ki a védői közül rendre, hogy jó volt nézni, a labda meg akadálytalanul folyik át rajta. De tegnap sajna elhibázott két ziccert, ez tény. Meg volt egy ronda eladott labdája. 33 évesen, kb perceket sem pihenve.
Úgy van 5 gólja és 10 gólpassza idén (ami inkább egy jobbacska támadó, mondjuk egy erős közepes szélső statja...), hogy az esetek nagy részében visszavonva kellett játszania, és még a labdakihozatalokért is sokszor ő felel. DJ sérüléseinél mindenképp, de amúgy is sokszor.
Szerintem ebben a pillanatban, ha az igazi tízeseket nem vesszük középpályásnak (Wirtz, KDB), akkor a világ legjobbja a posztján idén, mégpedig utcahosszal. Középső középpályások közül, hívjuk így. Ha most a Barca megnyerné a BL-t (haha), akkor szerintem csont nélkül kapná meg az aranylabdát. Nem tudom, az EB hova számít, de tippre még az idei szezonba. Ha a németek behúznák, már az is lehet, hogy éppen elég lenne, ha ott is ekkorát menne.
Abban az egy dologban értek egyet, hogy többet kéne pihentetni, de nem a játéka, hanem a kora miatt. De Xaviról tudjuk, hogy pár játékosnál teljesen 0 rotációt alkalmaz.
Sajnáltam is Raphinhát, meg bosszús is voltam, hogy már az első félidőben cserélni kellett, akárcsak a Bilbao ellen.
Az első 20-25 percben nem annyira a kp-n kevert, sokszor a vonalnál volt és onnan indult vagy Yamallal cserélt helyet, kicsit később mozgott tartósabban beljebb. A hírek szerint ott lehet a Napoli ellen, Ferrannal és Yamallal együtt bár hogy kinek mennyire kockázatos a szerepeltetése azt még nem tudni.bence0330 írta: ↑2024.03.09. 17:05:36Ráadásul úgy, hogy full véletlenül telibe tapossák az achillesét, erre sokmindent nem lehet mondani, pech egyfelől. Másfelől óriási szerencse, ha igazak a hírek, és tényleg megúszta. Az angolok félidei értékelésénél hüledeztem, mikor arról beszéltek, hogy ők nem adták volna meg a büntetőt, alig értek hozzá.
Szerintem nem volt valami jó, de látszott benne a potenciál, hogy lehet olyan jó, mint korábban. Többször tudott lőni, csak jól zártak a védők, Egyszer kiugrott, abból összejött egy tizi, és helyzetet teremtett Felixnek egy ilyen 3-4 ember közt belőtt passzal. De elsőre picit idegen volt neki a forgolódás, amivel ez a nyolcas-szerű poszt jár.
Ráadásul úgy, hogy full véletlenül telibe tapossák az achillesét, erre sokmindent nem lehet mondani, pech egyfelől. Másfelől óriási szerencse, ha igazak a hírek, és tényleg megúszta. Az angolok félidei értékelésénél hüledeztem, mikor arról beszéltek, hogy ők nem adták volna meg a büntetőt, alig értek hozzá.
Gündogan az idei szezonunk legjobb játékosa szerintem. De olyan magasan, hogy egy nagy szakadék van utána (Araujo idén nincs annyira képben sajna, ő lehetne még top formájában hasonlóan fontos). Aztán jön ilyen DJ, Cubarsi, Yamal, talán Lewy, ha épp nem sérült akkor Raphinha és Pedri vonal.andras953 írta: ↑2024.03.09. 13:53:27Cubarsi, Fermin, Roque, Yamal jól játszottak.A többiek nem, bár dícséretesen igyekeztek. Gündogan ezúttal is az ellenfelet erősítette.Meglátjátok, az új edző sokat fogja pihentetni. (Annak idején - kb. 10 éve? - a kezdőből és a csapatból éppen kiöregedő-kiszoruló Xavi és Iniesta sokkal többet nyújtottak a pályán akkor is, mint amit most nyújt az agyondícsért Gündogan)(Bár tiltva vagyon a viccelődés ezen a fórumon, megpróbálom úgy megvilágítani a játékát, hogy védekezésével a mi kapunkat támadja, támadás során az ellenfél kapuját védi.)

Hát nem igazán

Guiu-nak örülök, annak is, hogy Lewap pihen. Illetve annak is, hogy Xavi mer kísérletezni.