Támogatom, viszont az UEFA egy olyan szinten begyepesedett szervezet, hogy száz év is eltelne, mire fontolóra vennék a dolgot. A videóbírót is csak 2018-ban vezették be, pedig már hosszú-hosszú évek óta követelte a közvélemény. Már a 2010-es VB-n követelte mindenki az elképesztő bírói bakik után, főleg a hírhedt német-angol után. És annak ellenére húzták a dolgot, ameddig csak tudták, pedig ezt a lépést tényleg követelte már mindenki.bence0330 írta: ↑2024.03.07. 16:21:33Bár ez már kicsit off - annyira sajna mégsem- én csak abban látnám a megoldást, hogy legyen egy olyan rendszer, mint a teniszben. Az aktuális edzőnek lenne mondjuk 2 lehetősége kihívni a bírót, megkérdőjelezni az eredeti döntést. Mintha a VAR hívná ki. Elég lenne első körben a BL-ben bevezetni, ott a tét miatt beleférne mindenképp 1-2 perccel több játékmegszakítás. És mivel limitált lenne, nem dobálózna úgy vele azért senki.
Én csak abban látom a megoldást, hogy a labdarúgást ki kell szabadítani a FIFA/UEFA karmaiból. Akkor lenne esély ilyen változtatásokra, például az ingyenes streamcsatorna is felmerült, ami ha jó minőségű, sokaknak segítene. Az UEFA egyáltalán nem nyitott ilyen dolgokra, egyáltalán nem nyitott semmire.
Én bevezetném a tiszta játékidőt, a videóbíró kikérésének lehetőségét is támogatom, és más sportágak mitájára az is jó lenne, ha a bíróknak a labdarúgásban is azonnal meg kellene indokolniuk a VAR-os döntéseiket. Bele a kamerába, nyilvánosan. Aztán ha ennek ellenére részrehajló ítéletet hoz, ne futhasson el, mint most, hanem legyen mersze mindenki arcába bemondani az arcpirító hazugságot, ami örök időkre nevetség tárgyává teszi. Nem kétlem, hogy lenne ilyen is, de mindenképp visszatartó erő lenne. A bohócbírókat meg ki lehetne szűrni, ha a csapatoknak lenne beleszólása. Jelenleg a bírókat senki sem szankcionálja, és amíg a FIFA/UEFA kezében az irányítás, ez így is marad.