ktm írta: ↑2024.03.07. 10:47:41
Azert sajnalom, hogy a VAR es a biro kozotti beszelgetes nincs rakotve a hangosbemondora, erdekes lenne. Tegnapi esetnel (meg ugy altalaban) egyszerubb volt a bironak nem kozbeavatkozni, hanem a VAR moge bujva iteletet hozni.
Több esetben is kiszivárgott már beszélgetés, a Real meccséről több is, amikor kb. a VAR szoba nem értett egyet a vezető bíróval, de nyomásra engedett. Például Vinicius kezezése is, a liga már perel(t) is.
Ha kimegy a bíró a tegnapi esetet megvizsgálni szerintem nem úszta volna meg a brazil a pirosat, akkor muszáj lett volna kiállítani, főleg hogy az első "lökést" nem is látta.
Nekem a VAR-ral az a gondom, hogy túl nagy "hatalma" van. Nem őket fogja elővenni senki, hanem a játékvezetőt és különböző eseteknél is dönthetnek, hogy rászólnak-e a bíróra vagy sem. Például hétvégén, amikor Yamalnak összerúgták a lábát még ki sem vizsgálták vagy a Napoli meccsen Osimhen gólját amikor az egyik kamerából látszott, hogy két kézzel lökik arrébb Inigot.
Sajnos Viniciusnál nem nagyon torolnak meg semmit. Szinte minden idegenbeli meccsén hergeli a szurkolókat, minden szankció nélkül, ami szerintem rohadt gusztustalan dolog.
A bírók pedig akaratlanul is szubjektívek, leginkább a körülmények miatt. Például a tavalyi szuperkupa döntőben Benzema góljánál Nacho ott állt lesen egy méterrel ter Stegen előtt. A 93. percben történt 3:0-ás állásnál, simán megadták, nem osztott nem szorzott.
Egy Lipcse ellen idegenben inkább hajlanak egy Real felé fújni, főleg ha ennyire kiélezett a szituáció. Attól nem lesz hangos a sajtó, ha a Real továbbjut és egy ilyen szitációban a javukra döntenek, mintha kiállítják a brazilt és utána kiesnek a madridiak. Kb. keresztre is feszítik, így viszont nem fogják elővenni.