Én személy szerint nagyon féltem a srácot. Számomra is ez már egy séma, hogy vannak nagyon jó tehetségeink, akiket
a) nem kell ide, ezért elherdáljuk, ledaráljuk az önbizalmát, minek ide? (X. Simmons, Puig, Cucurella, Bartra, Mingu stb)
b) esetleg tényleg nagyon jónak tűnik valamiért és elkezdjük agyonjátszatni ész nélkül (Fati, Pedri, Gavi, Yamal stb...)
Azért lettem végérvényesen Barca szurkoló, mert a legszebb focit toló, legjobb utánpótlással rendelkező klub volt már akkoriban is ('90-es évek közepe, 2000-es évek eleje). Ez most is így van szerintem, hogy fantasztikus tehetségek jönnek ki a La Masiáról, de egyáltalán nem tűnik úgy, mint ha bármi átmenetet kapnának. Értem ez alatt, hogy sokkal jobb lenne, ha pl. kötelező 1-2 szezon a Barca B-ben, vagy az U19-ben... 16 évesen a La Ligában kezdőjátékosnak lenni egy Barcában, az nagyon risky.
Bár ne lenne igazam, de tényleg van itt már egy ilyen séma: Fati, Gavi, Pedri után itt az újabb tini, akit le lehet selejtezni.
A másik oldal viszont az, hogy jelenleg olyan szűk a keret, hogy Xavinak nincs jobb lehetősége, mint hogy az ifiket játszatja. Innen nézve pedig az is bravúr, ha top3-ban végzünk a szezon végén.
Szorítok a srácnak, hogy elkerüljék a sérülések. Meccsről-meccsre tudta emelni a szintet, kíváncsi vagyok, hogy a Napoli ellen mit fog hozni.