2024.02.27. 11:49:56
Már csak azért sem gondolom, hogy ez olajos kérdés lenne, mert a Real Madridot és a többi socio modellel rendelkező csapatot nem sújtják, csak minket. Ez szerintem inkább a spanyol-katalán ellentétről szól, a függetlenségi népszavazás óta szívatnak minket újra.
Az UEFA-hoz hiába fordulnánk, én is írtam ezt korábban, de elolvastam a pontos FFP-rendelkezést, és az UEFA részéről ez csak ajánlás, nincs kőbe vésve, gyakorlatilag a helyi szövetségekre bízzák a dolgot. Azok meg persze, hogy nem fogják a saját csapataikat korlátozni, miért is akarnák ezzel hátrányba hozni őket a nemzetözi porondon? Ezért költhet többet a PSG, Chelsea, Aston Villa és társai, mint az UEFA-s irányelv, mert a helyi szövetség ezt teljesen figyelmen kívül hagyja, így úgy szórhatják a pénzt, ahogy akarják.
Gyakorlatilag Spanyolországban sincs FFP, mert a Barcelonán kívül minden klub az UEFA-s irányelv felett költhet. Olyan határokat szabtak meg, amiket egyébként sem érnének el. Igazából nincs FFP, csak minket szívatnak ezzel.
Laportát már csak azért is becsülöm nagyra, mert leginkább ő ismerte fel, hogy a jelen keretekből nekünk menekülnünk kell. A többi csapaton múlik. Érdekes módon a Real Madrid is a szuperligát támogatja, pedig ők a jelen helyzetben is lubickolhatnak. De azt nagyon is jól látja Florentino Perez, hogy esik a labdarúgás iránti érdeklődés, egyre kevesebben néznek focit. Ha a labdarúgás fel akarja venni a versenyt a többi szabadidős lehetőséggel, akkor minőségibb szolgáltatásokat kell nyújtania, és ez a jelenlegi sörmeccsekkel nem fog menni. Emiatt Perezt is nagyra értékelem, mert ők a jelenlegi ocsmány rendszerben élhetnének, mint Marci Hevesen, de mégis váltani akar, mert ami most van, az káros a labdarúgásnak.
Amit még Laportáék tehetnének, hogy a Ligából bárhogy, de megpróbálni menekülni.