Egységnyi időintervallum alatt, nem egységnyi játszott perc.LG írta: ↑2024.02.25. 18:09:34Egységnyi idő alapján hasonlítom össze őket, a szezon eddigi része alapján.
Ha valaki nem állandó kezdő, az minden, csak nem érdem.
A logikád alapján, ha egy támadó jól kezdi a szezont, 10 meccsen lő 12 gólt, mellette ad mondjuk 5 gólpasszt, utána (bármilyen) okból nem játszik többet a szezonban. Egy másik játékos játszik a szezonban 50 meccset, lő 35 gólt, ad 15 gólpasszt. Akkor előbbi volt jobb a szezonban? Ezt nem gondolhatod komolyan. Akkor egy ennél még erősebb szezonkezted esetén visszavonulni is érdemes, hiszen hosszútávon nem lehet az arányt fentartani. Így az adott játékosnak lehetnek a legjobb mutatói percrekre lebontva, és ezzel ő lesz a GOAT.
Vagy a másik dolog, írod, hogy a brazilnak van csapaton belül riválisa. Ez azt is jelenti, hogy mikor nincs formában, keveset fog játszani, ebből adódóan kevesebb percet tölt el úgy, hogy nem szerez gólt vagy nem ad gólpasszt.
Nyilván most én is kisarkítom a dolgokat, de be kell látnod, hogy alapvetően nem jó ez a statisztika játékosok megítélésére.
Eddig egy szót nem szóltam arról, ki a jobb a szezonban, az tök más téma, nem szint kérdése. De akkor most a hasamra ütök Aleix Garcia jobb játékos, mint KDB? Csak mert a belga sérült volt sokat? Szintről beszélek, mert az értékelése is az alapján történik. Ha pl Gránit azt mondja, hogy rossz nézni, nem abban gondolkodik, hogy egész évben mennyire hasznos számunkra, hanem hogy mit lát tőle a pályán. Ezt csak egységnyi idővel lehet összehasonlítani, 1 meccs vs 1 meccs, 70 perc vs 70 perc, 3000 perc vs 3000 perc, mindegy. Hogyan játszik akkor, amikor játszik. Milyen hasznosan, milyen hatékonyan, esetleg milyen látványosan, stb. Mivel ez nem racionális, senki nem játszik ugyanannyit, ezért szokás arányosítani, minden statban bevett dolog, nem én találtam ki, és szerintem logikus.
Persze, hogy nem, én a statisztikát csak érv alátámásztására hozom. Pl. lejjebb valaki azt írta, hogy ez volt az első, hogy csapatemberként dolgozott, hát szerintem aki asszisztokban és kulcspasszokban a legkiemelkedőbb amióta itt van, ezt meg tudnám cáfolni ezzel, plusz látványra is a belerakott önzetlen munkamennyiséggel, csak nem szeretnék több vitát nyitni, és nagyon idegesíteni embereket. Sőt, pont tegnap volt a szokásosnál tán önzőbb.
Az eggyel alattam szólóval értek egyet, szerintem is ő a legkiegyensúlyozottabb játékosunk. Előre játszók közt mindenképp. Csak sérülésekkor voltak ingadozásai, de ez asszem érthető. Azon kívül másfél éve kb annyi gólpontot átlagol ahány meccse van, és nem úgy, hogy egyszer lő 5-öt, aztán 2 hónapig semmi, hanem úgy minden meccsen 1-et, néha kettőt, mellette mindig beleteszi a melót, és mindig kreál pár helyzetet. 1-1 üresjáratos meccse volt csak.
És azért tartom alulértékeltnek, mert ilyen "talán cserének" tartják, mikor elit játékosok számait hozza le szép csendben. Olyan nincs, hogy nagyjából ugyanolyan számokkal egyik a világ egyik legjobbja, másik meg talán csere egy küszködő Barcában.
Legalább kiderült, hogy egyedül nem vagyok, csak a pozitívumokkal ritkábban szólalnak meg emberek, természetünkből adódik.