Troym írta: ↑2024.02.21. 23:53:24
Mondjuk én sem értem ma a padon levők közül kit követeltek volna hamarabb pályára. Talán Cubarsi kellett volna Inigo helyére, a többiek sok vizet nem zavartak, amikor beálltak.
Persze, hogy nem sok vizet zavartak egy megrettent Barcelonában, aki már egy ideje át se tudta lép kb a felezővonalat. Ezért nem a 80. percben kell cserélni, hanem megelőzni a bajt, ami elég nagy lett azzal, hogy elsétáltak a kimúlt játékosaink mellett kb. Mit csináljon Raphinha, ha egyetlen egy darab labdát sem kap már a középpályától? De szerintem konkrétan egyet sem kapott. Egy magas fejesen kívül egyszer ért labdához, amikor az utolsó helyzetünk előtt visszaszerezte a labdát letámadással. Yamal sem kapott már az utolsó 10-15 percben labdát, de ő amúgy is halott volt. De ha csek védekezni bejött volna helyette félidőben-60. percben a brazil nulla momemtummal előre, már alighanem 0-1 a vége.
A brazil gyereket meg sajnálom, mert már most látszik, milyen gólerős, és nem kapott lehetőséget sajna. De azt megértem, hogy Lewyt miért nem hozta le, ettől még sajnálom a kicsit, mert nem ezt érdemli az eddig mutatott játéka alapján.
Más: egy ideje azt érzem, hogy főleg a középpályán nincs senkinek konkrét posztja. Nem tudom, minek mondanám ma Pedrit (pedig pazar volt, míg el nem fáradt, vagy épp Gündogan, DJ, de Cancelo posztja is necces ebben a féloldalas rendszerben. És néha ebben zavart érzek, lehet, hogy ez akadályozza meg a folyékonyabb passzjátékot, nem érzem, hogy így ki tudnak alakulni ezek az automatizmusok.
Nekem az utolsó féloldalas húzása még Alvessel volt, ami tetszett. Az piszok jó volt, mikor ő ilyen szélső-második pivot csiki-csukit tolt, szerintem azt azóta sem próbálta meg (talán év eleje felé 1-2-szer Canceloval, bár ő inkább előretört középfelé húzódva, vele nem a középpályán alakítottunk ki létszámfölényt, hanem elöl...). Szerintem ott annál a nagy menetelésnél az volt az egyik kulcs amúgy. Oké, ezt is Peptől leste, aki épp Canceloval csinálta ugyanezt, de akkor is, nagyon jól működött. Alves távozása után teljesen elfelejtődött ez a téma, persze lehet, hogy erre alkalmas játékos sem volt, bár pl. SR-ből ezt pont ki tudtam volna nézni, legalábbis Alvesnél nem lett volna gyengébb.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy