Yokozuna írta: ↑2024.02.12. 08:57:04
Tényleg nem jó a védelem, de azt is Xavi állítja össze. Aranyos ez a Cubarsi gyerek, de mit keres a Barcelona első csapatában. Cris miért a középpályán futkos? Kundé nem jobb hátvéd, hanem belső védő. Az, hogy nincsenek szélső hátvédjeink ebben a szezonban, kinek a felelőssége?
Ter Stegen annyira magabiztosan tért vissza, hogy életveszély, ha nála van a labda.
Ha Yamalt továbbra sem tudják az ellenfelek lefogni, akkor adott lenne a taktika, hogy minden támadást ott eröltessünk. Amit némileg látni is lehetett, de ahhoz hogy ez hatékony lehessen, szükség lenne egy gyors, összjátékra magas szinten képes jobbhátvédre is. De nekünk Kundé van ott, nem is működik a dolog. Cancelot jobb hátvédnek hozták, ha jól emlékszem, talán meg lehetne próbálni. Nem tökéletes megoldás, de nincs más.
Én Christensent jó ötletnek tartottam
kipróbálni. De ha már másodszor nem jött be, akkor ez van. Nem várom tőle, hogy szétmozgassa a játékot, de legalább stabilitást kéne így adnia, ami nem jött össze megint. Középpályára mehet Raphinha, és akkor valaki mehet hátrébb, vagy méginkább Cubarsit is ki lehet próbálni, neki nagyon jó a passzjátéka, jelenleg belső védőből van bőven, amúgy logikus, hogy onnan emelünk ki valakit egy sorral előrébb, ha muszáj.
Cubarsinak szerintem ez volt az első rossz meccse, eddig abszolút érdemből volt kezdő. Most voltak gyenge megoldásai, ez van. Koundét láttad középen focizni nálunk? Életveszély a pali. Sokkal jobb a szélen szerintem, és mivel eleve nincs oda játékosunk (Cancelo, akkor meg a másik szélen nincs...), szerintem ezzel semmi gond.
Cancelo azért játszik enyhe kényszerposzton, mert ott a legnagyobb a lyuk, oda konkrétan nincs más játékosunk jelenleg. Ott szerintem az votl a gond, hogy tök egyedül kellett bejátszania azt a régiót ebben a féloldalas rendszerben.
Nálam egyértelműen hiba volt az is, hogy amikor üldözzük az eredményt, bejön Raphinha balbekkbe. Vezetésnél még hagyján lett volna. Pedig azért ha Yamal és ő kreál elöl együtt 15 percig, abban azért benne lett volna valami.
Az meg pech, hogy Inigo nincs a sérülése előtti top formájában, nagyon rossz meccse volt kivételesen. Araujonak remélem nincs komolyabb baja, akármennyire nem önmaga idén, azért így is ő a legjobbunk ott hátul.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy