Troym írta: ↑2024.02.04. 21:26:50
Sok esélyünk nincs a bajnoki címre (Mondjuk ki, szinte 0), duzzad az önbizalomtól a Real. Az abszolút peremember Brahim jár úgy 4 gólnál, hogy fele annyi időt volt pályán, mint Joao Felix nálunk.
Én nem értem ezt a pesszimizmust. A Real kifejezetten gyenge, Carlo egy dologban jó, mégpedig abban, hogy azt a semmi taktikát bele tudja verni a fejekbe, tisztelik a játékosok és emiatt egy határozott, önbizalommal teli egységes csapatot alkotnak.
Az önbizalom pedig a gólokat eredményezi. Nálunk hagyományosan tele a gatya, de ez nem mostani hiba... Anno, az, hogy senki nem szerette, ha Messi lehordja, mert nem passzol, valahol el tudom fogadni. De annyi év után is még az van, hogy kiszámítható a játékunk, hiába jók a támadók, mert csak 100% ziccerben merünk lőni...
Fati nem volt egy extra klasszis játékos soha, a sérülései előtt sem. Viszont egy fiatalon is fejben nagyon erős srác volt, aki nem gondolkodta túl a dolgot, ha volt esélye a gólra, akkor lőtt... De a Cityben és akkoriban a válogatottban ugyanilyen volt Ferran is, talán Raphinha is...
A Real hónapokat játszott úgy, hogy nem tudott létszámban támadókat beküldeni, illetve Joselu volt a mentő ember... Joselut Xaviék a padra se vettek volna.
De mindennel együtt ez egy gyengécske Real, sok nagyon rossz meccsel. Amúgy szerintem az is rágalom, hogy nekik kedveznek a bírók.. egy csomó meccsen tévedtek a kárukra. Mindenhol tévednek.. A Valencia Almeria meccsen volt 16-on belül egy totál egyértelmű kéz és UTÁNA egy ütközés, ami szintén tök szabályos volt amúgy, majd a VAR jól megszakértette, hogy kifelé szabad lökés miatt.. De mondom, előbb volt a kéz, utána a "lökés", ami amúgy egy szabályos ütközés volt két játékos közt... És ez VAR mellett. Egészen elkeserítő. Vagy szintén ebben a fordulóban a Girona elleni merénylet (amivel igazán a Barca járt legjobban).
Szerintem a VB-n nagyon erősen megtolták az argentin válogatottat, Messiék nem jutottak volna el a döntőig hátszél nélkül. De az ami itt megy, bármennyire is szeretik a szurkolók egyik, vagy másik csapatra fogni, hogy nekik kedveznek a bírók, nem lehet ilyet kijelenteni. De nagyon sok meccsbe nyúlnak bele a bírók, elképesztő módon. Vagy teljes alkalmatlanság van, vagy valamiféle fogadási csalás, amíg mindenki kárára tévednek, addig a csapatok egymásra mutogatnak ahelyett, hogy minden esetet nyilvánosan kielemeznének.
De visszatérve a ligára, én nem értem miért látják sokan olyan sötéten a jövőt. Mintha a győzelemért egy pont járna, kb úgy írtok. Rengeteg meccs van még hátra, ez a Real bizony sok pontot fog még veszteni. Ráadásul a Barca a kiscsapatok ellen ugyanolyan gyengén játszik, mint a nagyok ellen, de utóbbiak ellen jobban felpörögnek többen, így az egyéni villanások jobban kijöhetnek.