gránit írta: ↑2024.01.23. 00:25:49
bence0330 írta: ↑2024.01.22. 22:24:40
láttuk, mi történt, amikor a Madridnak rajta kellett átverekednie magát
Láttuk, gólpasszt adott Bellinghamnek.
Egyetértek Yokozunával, annyit tennék hozzá,, hogy már a sérülése előtt is bőven túl volt hájpolva. Ha akkora játékos lenne, mint amekkorának beállítják, valóban nem lenne valóságtól elrugaszkodott a BL-győzelem, mert amúgy tényleg a középpályás védekezés az egyik hiányzó darabkája a csapatnak.
Azért abból a meccsből nagyon nehéz pont ezt észrevenni. Egy ilyen random mentésnél pláne, ehhez nincs sok köze senkinek, valahová ki kell juttatni a labdát a veszélyzónából. Hogy most abból 25 méterről vágnak egy La Liga top3 gólt, hát arra nem lehet számítani, de ha még lehetne is, az ilyen szitukkal nem lehet mást tenni. Azon kívül az egész meccsen nyerte a párharcokat a világ legjobbja ellen, aki megmozdulni nem tudott mellette. Az egész Madridnak semmi köze nem volt a meccshez 1,5 helyzeten kívül, és ez főleg Gavi dicsérete, aki klasszis teljesítményt hozott aznap, laza MOM (lett volna, ha Bellingham nem hoz extra klasszist még saját magához képest is). És nem először emelkedett ki a csapatból Klasszikón, hol védekezésben, hol támadásban.
Amikor nem volt, a Madrid úgy ment át rajtunk amikor és ahányszor akart. Nagyon szembetűnő a különbség. És amióta nincs, összeomlott a védelem, ő volt a labdaszerző gépezetünk, nem ritkán 10 feletti számmal, ami egészen hihetetlen. Fermín egy picit villantott ebből a minap, de azért ő nyilván más szint.
Megint nem tudom, honnan jön ez a hype téma, valaki azt írta, milyen jó lenne cserének. Szerintem nem is csak annak, nálam kb úgy nézne ki, hogy ha kell a stabilitás, kezdő, ha nem, akkor minőségi csere.
Szerintem amúgy Gavi nem túlhypolt, hanem pont, hogy csúnyán alábecsült játékos. Amennyi gólt direktben eredményezett az a hihetetlen mennyiségű szerelése, az nagyon sokat ér, és senki nem becsüli meg. Mint Fermín labdaszerzése tegnap, csak ezt Gavi futószalagon hozza minden meccsen, elveszi a lasztit és már indít is akár. És mellette azért focizni is tud.
Hogy ennek miért kéne BL-győzelmet jelentenie, azt szintén nem értem. Ennyi erővel a NC-nak is BL-t kéne nyernie, meg Guimaraesnél max Rodri jobb ezen a poszton jelenleg. Ezt csak azt jeleni, hogy egy nagyon fontos, hasznos játékos. Ezt még a legnagyobb kritikusai is elismerték mindig, max azt nem hogy GB díjat nyert, de arról meg tudjuk, hogy nem a világ legjobb 21 év alattija kapja, hanem speciális kritériumai vannak, mint az aranylabdának, ezen kár fennakadni, vagy legalábbis ilyen értelemben kár, max magának a díjnak a kritériumait, de ahhoz már Gavinak tényleg semmi köze. Ő megtette, amit ehhez kellett, 18 évesen húzóember volt a klubjában és a válogatottjában is.
Nálunk sajnos nincs alternatívája annak, amit csinált, bár lehet, hogy Lopezt megpróbálja Xavi ebbe az irányba "nevelni".
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy